معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور از فعالیت 400 تیم مددکاری در سه استان سیل زده خبر داد.

به گزارش سلام نو، حبیب اله فرید گفت: حدود 10 مرکز کودکان و نوجوانان را در استان‌های سیل‌زده جابه‌جا کردیم و خوشبختانه هیچ‌کدام از مراکز مددجویان ما دچار آسیب نشدند اما افرادی که دارای معلولیت هستند و جابه‌جایی‌ آنها در این بلایا سخت است، شرایط متفاوتی داشته‌اند چراکه این افراد و خانواده‌هایشان فقط امکان جابه‌جایی خود را دارند و اسباب‌ و اثاثیه‌شان را نمی‌توانند جابه‌جا کنند.

وی افزود: سازمان از همان اول سامانه برآورد خسارت درست کرد و دائماً به روزرسانی می‌شود تا انواع و اقسام خسارتی که به مراکز و خانه مددجویان وارد شده از هر لحاظ چه از لحاظ سرمایه کار و چه از لحاظ شغلی و یا دوستانی که دارای معلولیت هستند و دچار آسیب شده‌اند، برآورد کنند.

فرید ادامه داد: یکسری اقدامات کلی سازمان برای عموم مردم در بحث روانی و اجتماعی است؛ وقتی اتفاقی می‌افتد استرس به همه مردم وارد می‌شود و آن جنبه‌هایی که برای ما خیلی مهم است، حوزه کودکان است چراکه به هر حال کودکان در این شرایط ممکن است، فشار روانی به آنها وارد شود و نتوانند بیان کنند و ممکن است علایمش به صورت دیگر خود را بروز دهد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور گفت: به همین خاطر کار در حوزه کودکان خیلی می‌تواند مهم باشد؛ اقدامی که ما از اوایل سیل انجام دادیم و از استان گلستان شروع شد؛ راه‌اندازی مهدهای کودک موقت و سیار بوده که در حال حاضر ما حدود 70 مهد کودک موقت در سه استان لرستان، خوزستان و گلستان، 25 مهد کودک در خوزستان و 25 مهد در لرستان راه‌اندازی کردیم.

وی افزود: نکته جالب اینکه هفته گذشته که به خوزستان رفته بودم و شرایط مهدهای کودک سیار را دیدم، کارشناسان می گفتند که کودکان در روزهای اول نقاشی می‌کشیدند عمدتاً عکس سیل، آب و رودخانه بود ولی چند روز که گذشت کودکان تصاویر گل و طبیعت کشیدند.

فرید با اشاره به کمک و نوعدوستی کودکان مهدهای تهران با کودکان سیل‌زده گفت: این طرح در استان تهران انجام می‌شود و در استان‌های دیگر هم می‌توانند از این طرح همیاری استفاده کنند.

وی در مورد آسیب مراکز بهزیستی گفت: تعداد کمی از مراکز آسیب دیده است؛ در حدود یکی، دو مهدکودک آسیب جزئی دیده ولی خانه مددجویان دچار تخریب کلی شده است که نیاز به بازسازی اساسی دارند که در سامانه ثبت خسارات برآورد شده و دائما در حال به روزرسانی است.

وی افزود: در استان خوزستان دسترسی به اطلاعات آنها میسر نیست. باید کمی از میزان سیلابی که در آنجا وجود دارد، کاهش پیدا کند تا همکاران ما بتوانند به آنجا بروند.

فرید از واریز 500 تا یک میلیون و 500 هزار تومان به حساب مددجویان سیل‌زده خبر داد و گفت: این مبلغ ممکن است مبلغ خیلی زیادی نباشد؛ به هر حال در آن زمانی که تمام خانه را آب برده است و دسترسی به آن وجود ندارد می‌تواند مبلغی کمک کننده باشد که افراد از نظر روحی و روانی وضعیت بهتری داشته باشند.

وی افزود: ما نیروهای تخصصی در مناطق آسیب‌دیده داریم به طور مثال در حوزه توانبخشی برای افرادی که دارای معلولیت هستند، بتوانند لوازم توانبخشی آنها را تأمین کنند؛ ممکن است معلولی سمعکش گم شده باشد یا ویلچرش را نتوانسته باشد با خود بیاورد و اینها را برای معلولان فراهم می‌کنند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور گفت: اورژانس اجتماعی و حضور روانشناسان در طرح محب  از اقدامات است که ترکیبی از افراد داوطلب دوره دیده و تیم‌هایی متشکل از روانشناسان و مددکاران دوره دیده است با خودروهای اورژانس اجتماعی در این مناطق حضور دارند.

وی گفت: در حال حاضر حدود 400 تیم در مناطق آسیب‌دیده حضور دارند که حدود 80 درصد این تیم‌ها در سه استان لرستان، خوزستان و گلستان هستند.

فرید با اشاره به تقویت تیم‌های محب در خوزستان گفت: آمار مهدهای کودک خوزستان حدود 16 مهد بوده که درگیر سیل شده بودند که امروز به 25 مهد افزایش یافته و شرایط اسکان آسیب دیدگان و استقرار تیم‌های اورژانس برای روستاهایی که دسترسی به آنها سخت است، فراهم شده است./فارس

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***