حتی در دوران عثمانی نیز رایگیری انجام شده و هموطنان از رأی استفاده میکردند. اگر کسی از آن دوران زنده بود حتماً از او این سوال را میپرسیدم. حدس میزنم اگر بود، میگفت فرزندم، در دوران ما انتخابات به هر نحوی که بود، چه خوب و چه بد، انجام میشد و مردم از سراسر امپراتوری رأی میدادند و حتی نمایندگان سرزمینهای لیبی و یمن و بصره و کویت نیز انتخاب شده و آزادانه در استانبول کار میکردند.
بله. ما این اتفاقات اخیر دربارهی اتفاقات استانبول را هیچ وقت فراموش نخواهیم کرد. مردم نیز فراموش نخواهند کرد. بعد از برگزاری انتخابات محلی در ۳۱ ماه مارس، صندوقها باز شد، آرا شمرده شد و سپس حزب حاکم بازی را برهم میزند و میخواهد بار دیگر انتخابات برگزار شود. اما نتیجه تغییر نخواهد کرد. اکرم امام اوغلو پیروز این صندوق است.
در واقع حزب حاکم، استانبول را همانند شهرهای بزرگ دیگر به عنوان یک خزانه میبیند و نمیخواهد رهایش کند. از سوی دیگر شورای عالی انتخابات همانند حیات خلوت حزب حاکم عمل میکند. همه این اتفاقات را میبینند اما در ظاهر نه میشنوند نه میبینند. اکنون ۱۶ روز گذشته است. هیچ خبری از شورای عالی انتخابات نیست.
حزب عدالت و توسعه ترکیه میخواهد انتخابات در استانبول لغو شده و پیروز انتخاب شود.
اکنون امام اوغلو با رویکردی که بعد از انتخابات از خود نشان داده به قهرمان مردم تبدیل شده است. او این وضعیت و تلاشهای حزب حاکم برای لغو نتایج انتخابات را میبینند اما اعتنایی به آن نمیکند."
/ایسنا
به گزارش سلام نو ، امین چولاشان، تحلیلگر روزنامه سوزجو در گزارشی با اشاره به قرار گرفتن نتایج انتخابات محلی ۳۱ ماه مارس استانبول در ابهام نوشت: " تا به امروز جمهوریت ترکیه چنین رویداد افتضاحی را شاهد نبوده است. حتی در دوران تک حزبی بودن ترکیه انتخابات بر اساس اصول انجام میشد و اگر اعتراضی نسبت به آرای صندوق وجود داشت، بازهم به فردی که نامش از صندوق خارج میشد، احترام گذاشته میشد.