به گزارش سلام نو، چند سالی است که دارویی به نام زولپیدم وارد بازار دارویی ایران شده است. دارویی تازه وارد و کمتر شناخته شده که توسط بسیاری افراد جایگزین بیشتر خوابآورها شد، با این تفاوت که حتی نگرانیهای مرسوم در مصرف سایر آرامبخشها و خوابآورها، ابتدا به ساکن از بابت مصرف داروی زولپیدم ظاهرا وجود نداشت.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، «زولپیدم» به هیچوجه داروی بدون نسخه نیست، مصرف خودسرانه و خود تجویزی آن منجر به برخورد با موارد متعدد افرادی شده که بدون مصرف زولپیدم، اینک حتی قادر به ادامه زندگی روزمره نیستند.
پیش ازین کارشناسان بارها گزارشاتی از اعتیاد به زولپیدم در میان جوانان، ورزشکاران، دانشجویان و دانش آموزان دادهاند که لزوم پرداختن به این اعتیاد مدرن و هشدار در مورد مصرف خودسرانه این دارو را روشن میسازد.
با این نگاه، نه تنها زولپیدم آن داروی به ظاهر کم عارضه سابق نیست، بلکه سوء مصرف و مصرف خودسرانه آن عوارض متعددی مثل اختلال حافظه، رفتارهای عجیب و لجام گسیخته، اختلال خواب، اختلال شناختی، اعتیاد و بعضا مواردی از مرگ مشکوک را به دنبال داشته است.
پیشتر رییس گروه مطالعات اعتیاد سازمان پزشکی قانونی گفته بود شوربختانه هنوز حتی بعد از اینکه سازمان غذا و داروی آمریکا در سال 2013 میلادی زولپیدم را در ردیف داروهای پرخطر قرار داده که لازم است حتی طبیبان هم با احتیاط و در موارد لزوم نسخه کنند، همچنان در کشور ما به عنوان همان تازه وارد بیخطر به حساب میآید.
یافته ها حکایت از آن دارد با توجه به توانایی زولپیدم در برداشتن مهارهای ذهنی، شباهت عملکردی به الکل دارد و هنگامی که در دوزهای بالا استفاده شود میتواند سبب عوارض فراوانی شود.
بر خلاف باور ابتدایی و آنچه در میان برخی جوانان مشهور است، این دارو سبب ایجاد تحمل، وابستگی و اعتیاد میشود و لازم است مانند سایر اعتیادها مورد توجه قرار گیرد.
هرگونه ارایه این دارو بدون نسخه و تجویز پزشک خلاف مقررات دارویی کشور بوده و قابل پیگرد قانونی است./ایسنا