۱۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
کد خبر: 12228164

خارش سر  یکی از عارضه های است که به طور معمول تمام افراد در طول زندگی خود به آن مبتلا می شوند.

گفتنی است خارش سر برای افراد بسیار آزاردهنده می باشد و حتی در برخی از موارد نیز  می‌تواند منجر به ریزش بیش‌ از اندازه مو شود از این رو توصیه می شود برای درمان این عارضه به جای استفاده از محصولات شیمیایی که می تواند با عوارض بسیاری نیز همراه باشد از روش های خانگی برای درمان خارش سر استفاده کرد.

لازم به ذکر است که احتمال بروز خارش سر در فصل زمستان و همچنین اتاق‌های دارای سیستم گرمایشی مرکزی افزایش خواهد یافت چرا که گرما خود عاملی برای خارش می باشد.

بدیهی است بر اثر خارش سر، جوش‌های قرمز رنگی ایجاد می شود که می تواند برای فرد بسیار دردناک باشد.

آنچه مسلم است دلایل متعددی می تواند باعث ایجاد خارش در ناحیه سر شود که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.

خشکی پوست

عفونت های پوستی

شوره

پسوریازیس

روش های جلوگیری از خارش سر

همان گونه که می دانیم می توان برای جلوگیری از خارش سر یکی سری نکات را رعایت کرد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

استفاده از شامپوهای ملایم و شامپو بچه

استفاده از آب کافی در طول روز

استفاده از آب ولرم و یا آب سرد برای شست و شوی موی سر

استفاده از شانه و یا برس اختصاصی

عدم شست و شوی روزانه مو

کاهش استفاده از سشوار

کاهش استفاده از محصولات زیبایی مو مانند ژل تافت و یا چسب مو

بررسی انواع خارش پوست سر

همان گونه که می دانیم که خارش پوست سر می تواند بنا به دلایل مختلفی ایجاد شود که در ادامه به آن می پردازیم.

به طور حتم یکی از مهم ترین دلایل ابتلا به خارش پوست سر شوره سر می باشد که البته طبق تحقیقات به عمل آمده دلیل اصلی خارش سر در بسیاری از افراد شوره سر گزارش شده است.

یکی دیگر از دلایل ایجاد خارش سر فولیکولیت است که البته این مهم بیشتر به دلیل استفاده از رنگ های شیمیایی و یا شامپوها و نرم کننده های موجود در بازار می باشد چرا که در اثر استفاده از این محصولات احتمال آسیب دیدن فولیکول‌های مو وجود دارد، همچنین باید در نظر داشت که این مهم می تواند باعث ریزش مو و ضعیف شدن ریشه مو شود.

درماتوفیتوز یا عفونت قارچی پوست سر و همچنین پسوریازیس نیز می تواند منجر به  خارش پوست سر ‌شود. در درماتوفیتوز، عفونت قارچی به بخش‌های بزرگی از مو آسیب می‌زند و آن ناحیه را به مدت طولانی طاس می‌کند اما این در حالی است که در پسوریازیس، پوست سر خشک شده و پوسته پوسته می‌شود به گونه ای که به فولیکول‌های مو آسیب می‌زند.

به طور حتم  خارش نوروپاتیک می تواند در زمره دیگر دلایل ایجاد خارش سر شود که این مهم در افراد مبتلا به دیابت بسیار مشاهده می شود.

پر واضح است که سرکه  سفید نقش تعیین کننده ای در درمان شوره و خارش پوست سر دارد چرا که  سرکه سفید حاوی اسید آستیک است که می‌تواند مانع رشد قارچ‌ها در ناحیه سر شود.

مواد لازم برای تهیه محلول خانگی درمان خارش سر

سرکه سفید

آب

روغن زیتون

لازم به ذکر است برای تهیه این محلول باید سرکه‌ سفید، روغن زیتون، و آب را با هم ترکیب کرد خر چند باید متذکر شد که میزان هر یک از مواد مذکور  به بلندی و حجم مو بستگی دارد.

بدیهی است برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید پوست سر را با این مخلوط  به مدت 20 دقیقه ماساژ داد و سپس با استفاده از شامپوی ملایم و آب سرد موها را شست.

استفاده از سرکه سیب برای درمان خارش سر

شایان ذکر است که یکی از روش های خانگی برای درمان خارش سر استفاده از سرکه سیب می باشد چرا که سرکه‌ سیب پوست سر را تمیز و به عنوان یک قابض عمل می‌کند.

باید توجه داشت که اسید مالیک موجود در سرکه سیب دارای خواص ضدباکتری و ضدقارچ است که تمام سلول‌های مرده‌ پوست سر را انباشته شده و باعث خارش آن شده‌اند، برطرف می‌کند، همچنین سرکه‌ سیب اسیدیته (pH) پوست سر را تنظیم می‌کند.

مواد لازم برای تهیه محلول درمان خارش سر

سرکه‌ی سیب (۱ سهم)

آب (۴ سهم)

برای استفاده از این روش خانگی برای درمان خارش پوست سر باید سرکه‌ سیب را با آب مخلوط کرد و با استفاده اسپری آن را بر روی موهای خود اسپری کرد برای این کار باید در ابتدا موها را خیس کرد و بعد این محلول را به روی پوست سر و ریشه موها اسپری کنید و به خوبی آن را با مو و کف سر آغشته کرد.

لازم به ذکر است که برای دستیابی به نتیجه مطلوب باید این روش درمانی در طول هفته دو بار و هر بار نیز به مدت بیست دقیقه انجام  داد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***