استاندار خراسان رضوی به سیل خیزی بخش های طرقبه، شاندیز و زشک شهرستان بینالود واقع در شمال مشهد اشاره و بیان کرد: در خصوص بند گلستان متعلق به آستان قدس رضوی در محدود بخش طرقبه نیز کارشناسان آن نهاد باید بازدید میدانی انجام دهند تا در بارش های پیش رو مشکلی در این منطقه از ناحیه بند گلستان ایجاد نکند. 

به گزارش سلام نو، علیرضا رزم حسینی روز شنبه در نشست ستاد مدیریت بحران خراسان رضوی افزود: بر اساس پیش بینی احتمال وقوع سیل، تا اطلاع بعدی؛ فرمانداران شهرستان ها باید به صورت مستمر نشست های ستاد مدیریت بحران تشکیل دهند.

وی ادامه داد: سیل روزهای اخیر در بخش های طرقبه و شاندیز شهرستان بینالود به خوبی مدیریت شد و انتظار می رود که در بارش های پیش رو نیز با برنامه ریزی دقیق و آمادگی دستگاه های اجرایی از بروز هرگونه خسارت جلوگیری شود.

استاندار خراسان رضوی به سیل خیزی بخش های طرقبه، شاندیز و زشک شهرستان بینالود واقع در شمال مشهد اشاره و بیان کرد: در خصوص بند گلستان متعلق به آستان قدس رضوی در محدود بخش طرقبه نیز کارشناسان آن نهاد باید بازدید میدانی انجام دهند تا در بارش های پیش رو مشکلی در این منطقه از ناحیه بند گلستان ایجاد نکند.

وی همچنین گفت: بخشی از مشکلات سیلاب در استان های گلستان و خوزستان ناشی از غافلگیری مسئولان و مدیران حوزه مدیریت بحران بود لذا انتظار می رود در خراسان رضوی با آمادگی همه دستگاه ها مشکلی از این منظر به وجود نیاید؛ در نقاطی که احتمال سیلاب وجود دارد نمایندگان دستگاه های اجرایی به همراه تجهیزات و امکانات مورد نیاز مستقر شوند تا در صورت بروز هرگونه مشکل امدادرسانی لازم با فوریت صورت گیرد.

رزم حسینی بر فعالیت مضاعف رسانه ها به منظور اطلاع رسانی بهنگام و مناسب نیز تاکید و بیان کرد: مسیل هایی که احتمال سیلاب در آنها وجود دارد باید بازگشایی شوند که مسئولیت آن بر عهده شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی بوده و سایر دستگاه ها نیز باید در این زمینه مشارکت کنند.

وی افزود: اگر در نتیجه سهل انگاری برخی دستگاه های دولتی نیز ساخت و ساز غیرمجاز در بستر رودخانه ها انجام شده باید با همکاری دادستانی برخورد لازم صورت گیرد تا در صورت وقوع سیلاب شاهد ایجاد خسارت جبران ناپذیر نباشیم. اسکان اضطراری در شرایط بحران هم موضوع بسیار مهمی است لذا فرمانداران باید فضاها و سالن های ورزشی را برای این منظور آماده کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بر اساس اطلاعات اداره کل هواشناسی، احتمال وقوع سیلات در نقاط مختلف استان وجود دارد و هشدارهای لازم به مدیران دستگاه های اجرایی و فرمانداران داده شده است.

حجتعلی شایانفر افزود: بر اساس آخرین تحلیل های هواشناسی در روزهای آتی خراسان رضوی 30 تا 50 میلیمتر بارش خواهد داشت که با توجه به کاهش نفوذپذیری در نتیجه بارش های اخیر کمترین حجم بارندگی به روان آب تبدیل شده لذا بیش از گذشته احتمال بروز خسارت پیش بینی می شود.

وی ادامه داد: در سیلاب گذشته نقاط در معرض خطر شناسایی و تجهیزات مورد نیاز برای مدیریت بحران مستقر شده بود و به همین خاطر از بروز خسارات سنگین جلوگیری شد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی همچنین گفت: در جریان سیل اخیر 204 میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های استان وارد شد که بیشترین آن مربوط به بخش های کشاورزی، راه و شبکه های آب و گاز بوده است.

* 500 میلیون مترمکعب آب ذخیر شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نیز در نشست ستاد مدیریت بحران استان گفت: از ابتدای سال زراعی تاکنون 196 میلیمتر بارش در سطح استان به ثبت رسیده که حاصل آن ذخیره 500 میلیون مترمکعب آب در پشت سدها است.

محمد علایی افزود: هفت سد خراسان رضوی در پی بارشهای اخیر پر شده اند اما هنوز 50 درصد ظرفیت برخی سدهای استان مانند تبارک، ارداک و طرق خالی است.

شهردار مشهد نیز در این جلسه به هشدار هواشناسی اشاره و بیان کرد: با توجه به اطلاعات دریافتی از اداره کل هواشناسی خراسان رضوی شهرداری این کلانشهر برنامه ریزی لازم را انجام داده است و جای هیچگونه نگرانی نیست.

محمدرضا کلائی افزود: با توجه به گستردگی ابعاد خسارت سیل در برخی از نقاط کشور ضرورت دارد که از کمک های مردمی برای خدمت رسانی به سیل زدگان استفاده شود و شهرداری مشهد هم در این زمینه آماده همکاری است.

مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی امروز 17 فروردین با صدور اخطاریه ای نسبت به احتمال آبگرفتگی و سیلابی شدن مسیلها در سطح این استان بر اثر بارشهای رگباری از عصر امروز هشدار داد.

اداره کل هواشناسی خراسان رضوی در این اخطاریه آورده است: بر اساس آخرین مدلهای هواشناسی بیشترین حجم بارش در فاصله زمانی عصر امروز شنبه تا عصر فردا یکشنبه 18 فروردین در مناطق مختلف این استان رخ خواهد داد.

در این مدت بارشهای پرحجم به شکل رگبار توام با رعد و برق و احتمال بارش تگرگ پیش بینی شده که در برخی ساعات همراه با وزش باد شدید خواهد بود.

بر اساس اخطاریه مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی محدوده وقوع بارشها در شهرستانهای چناران، فریمان، قوچان، درگز، سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب، بردسکن، بجستان، گناباد، کاخک، تربت حیدریه، ارتفاعات بینالود، کلات، کاشمر، خلیل آباد، فیروزه، طرقبه شاندیز و برخی از مناطق مشهد پیش بینی شده است./ایرنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید