به گزارش سلام نو، استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه در گفتوگویی با موضوع "مبارزه برای عدالت" که در حاشیه هجدهمین کنفرانس دوحه برگزار شد، گفت: در افغانستان توافقی موقتی درباره دوره انتقالی عدالت وجود دارد. بسیاری از مسوولان دستگاه حاکم در افغانستان از فرماندهان جنگ هستند که در جنگ داخلی یا جنگ علیه نیروهای اتحادیه شوروی سابق فعالیت داشتند.
وی تاکید کرد، کمیته قانون اساسی سوریه در نتیجه یک تصمیم بینالمللی نبوده و میتواند نقطه آغازی باشد.
دی میستورا با اشاره به اینکه عدالت انسانی را نمیتوان به شکل فوری محقق کرد، اظهار کرد: بارها با فرماندهان سابق جنگ در افغانستان دیدار کردم، با اینکه میدانستیم دستان آنها به خوت آلوده است اما میبینیم آنها پستهای دولتی را به دست گرفتهاند.
شبکه خبری روسیا الیوم به نقل از فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه آورد، کاملا آگاه بودم که دو طرف در افغانستان نمیخواهند مذاکره کنند... ما به صورت مستمر تلاش میکردیم اما مذاکرات آغاز نشد.
دی میستورا در ادامه گفت: گاهی همانند آنچه در عراق و افغانستان رخ داد، در مورد روند صلح توافق نمیشود... کنفرانس صلح نهایی وجود ندارد، ما همه را از درخواستها برای برگزاری کنفرانسها و نیز مطالبات برای برقراری آتشبس اذیت کرده و ما جنجال بسیاری درباره این مساله به پا میکنیم.
این مسوول سازمان ملل درباره کمیته قانون اساسی سوریه نیز گفت: کمیتهای که در راستای حل بحران برای تشکیل آن تلاش میشود، نشات گرفته از یک تصمیم بینالمللی نبوده بلکه میتواند نقطه شروعی باشد، تقسیم مسوولیتها مساله مهم و بزرگی بوده و در قطعنامه ۲۲۴۵ مطرح نشده است.
وی افزود: کشورها هرچقدر هم که بزرگ و مهم باشند، در نهایت تصمیم با سازمان ملل است و اگر این سازمان با تشکیل این کمیته موافقت نکند، کمیته یاد شده غیرقانونی قلمداد خواهد شد.
دی میستورا ادامه داد: تا ۳۱ دسامبر با جدیت برای دستیابی به راهحلی برای بحران سوریه تلاش میکنم.
وی تصریح کرد: همه باید بدانند که پیروزی به سادگی ممکن نیست. اگر راهحل در سوریه شامل معنای مشارکت نبوده و از طریق یک قانون اساسی قدرتمند و جامع محقق نشود، مشکلات بزرگی را ایجاد خواهد کرد.
فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه گفت: این مردم سوریه هستند که باید تصمیم بگیرند، مسوولیت سازمان ملل آغاز عملیاتی جامع و قابل اجراست./ایسنا