به گزارش سلام نو، وزیر کشور با اعلام این خبر افزود: حادثه سیلاب اخیر که بیشتر مناطق کشور را متاثر از خود کرده، صحنه هایی بی بدیلی از ایثار و فداکاری و کمک به همنوعان را به وجود آورده است که ریشه در باورهای اعتقادی و مذهبی مردم انقلابی ایران دارد و از همین جهت هماهنگ شده تا موکب های اربعین حضرت سیدالشهدا (ع) با مسئولیت رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در تمامی مناطق سیلزده حضور فعال داشته باشند.
رحمانی فضلی در ادامه از استانداران خواست تمامی مقدمات استقرار و تامین مواد اولیه موکب ها را فراهم کنند و کمک های نقدی و اجناس مورد نیاز مردم همیشه در صحنه و غیور را از طریق مساجد و حسینیه ها و سایر مراکز مردمی برای این منظور ساماندهی نمایند.
وزیر کشور تاکید کرد: همچنین دستگاه های دولتی نیز در تامین مواد اولیه و منابع مالی لازم هماهنگی لازم را خواهند داشت.
رحمانی فضلی در ادامه عرصه حماسی مردم در کمک و یاری رساندن به سیلزدگان را بی نظیر توصیف کرد و افزود: مردم ایران با فرهنگ عاشورایی توانایی فرصت سازی از هر بحران و تهدیدی را دارند و امروز این فرهنگ خود را در یاری رساندن هماهنگ به سیلزدگان نشان می دهد که توان خدمتگزاران برای وصف و سپاس از این همت عالی مردمی قاصر می باشد.
بارش شدید باران که از 26 اسفند ماه سال 97 در مازندران شروع شد و تا دوم فروردین ماه امسال ادامه داشت، سبب طغیان رودخانه ها در مناطق مرکزی و شرقی استان شد و به 9 نقطه شهری و بیش از 170 روستا در بخش های مختلف خسارت زد.
در روزهای آغازین سال جدید هم بارش بیش از 300 میلیمتر باران در 35 ساعت که با آب ناشی از برف ذوب شده قبلی توامان شد، باعث سرریز شدن سدهای گلستان و بوستان و طغیان رودخانه ها شد بطوریکه ابتدا شهر گنبد را به زیر آب برد و سپس روانه شهرها و روستاهای شمالی و غربی استان شد.
5 فروردین 98 نیز جاری شدن سیلاب در دروازه قرآن شیراز و برخورد خودروها با یکدیگر در محور ورودی شمال این کلانشهر ده ها کشته و مصدوم برجای گذاشت.
از سوی دیگر بارندگی های شدید در مناطق بالادست حوضه های کارون، دز و کرخه در 2 هفته اخیر سبب آبگرفتگی روستاهای و شهرهای حاشیه این رودخانه ها در شهرستان های دشت آزادگان، شوش، حمیدیه، شوشتر، اهواز و کارون شده است.
همزمان با آغاز موج دوم بارشهای فروردین، بسیاری از شهرهای و روستاهای استان لرستان نیز درگیر سیلاب شدند. شهرهایی مانند پلدختر، دورود، خرمآباد، الیگودرز و ... در محاصره سیل قرار گرفتند؛ تا جایی که امکان امدادرسانی هوایی به شهر پلدختر و برخی از روستاها وجود نداشت.
تمام ارکان کشور اعم از دولت، نیروهای امداد و نجات، ارتش، سپاه و سایر نهادهای دولتی و خصوصی به صورت هماهنگ و یکدل کمک به سیل زدگان و رفع دغدغه های مردم را در اولویت امور خود قرار داده و آستین همت بالا زده اند تا به بهترین نحو و در سریعترین زمان از آلام و مشکلات مردم بکاهند./ایرنا