به گزارش سلام نو، دیوید سیرانوسکی، نویسنده شناخته شده مقالات علمی میگوید: «محققان در چین اگر مرتکب تخلقات علمی شوند، امکان محروم شدن آنها از وام بانکی و شغلهای دولتی وجود دارد.»
پیش از این وزارت علوم چین و دانشگاههای دولتی این کشور میتوانستند دانشمندان مجرم را مجازات کنند. این مجازاتها شامل مواردی همچون محروم شدن از بودجه تحقیقاتی یا پس گرفتن جوایز میشود. اما در حال حاضر دهها سازمان دولتی قدرت مجازات این افراد را خواهند داشت و همین قضیه باعث میشود آنها با محرومیتهایی روبرو شوند که هیچ ارتباطی با حوزه تحقیقاتی آنها ندارد.
عمل ویرایش ژن هی جیانکو آی صدای باعث اعتراض تعداد زیادی از فعالان علمی شد.
احتمالا این قانون جدید در واکنش به عمل ویرایش ژن بر سرو صداییباشد که چندی پیش یک تیم چینی روی دو نوزاد انجام داد. طی این تحقیق، یک دانشمند چینی با نام هی جیانکو آی، با استفاده ابزاری خاص برای ویرایش ژنها، آزمایشاتی را روی ۳۱ جنین برای جایگزین کردن ژن CCR5 که ویروس HIV هنگام آلوده کردن بدن انسان از آن استفاده می کند انجام داده بود.پس از عمومی شد این اتفاق، مشخص شد که موضوع ویرایش ژنها ممکن است تاثیرات مخربی را روی سلامتی این کودکان گذاشته باشد.
جدا از این موضوع، موارد دیگری مانند جعل رزومه، استفاده بدون اجازه از دادههای دیگران و انتشار نتایج دروغین میشود. موارد دیگری که در صورت رخ دادن آنها، حتی احتمال محروم شدن فرد خاطی توسط دولت چین از مشاغل غیر علمی هم وجود دارد./دیجیاتو