بهنام سعیدی، سخنگوی سازمان مدیریت بحران ایران گفته است در پی باران‌های سیل‌آسا ۲۱۹۹ جاده روستایی مسدود شده و بعضی از آنها از بین رفته‌اند. این در حالی است که هشدارهایی نسبت به نشست زمین در تهران هم داده شده است.

با افزایش بارندگی در بخش‌های زیادی از کشور چندین شهر به ویژه در غرب دچار بحران سیل و طغیان رودخانه‌ها شده‌اند. همچنین در چند شهر نیز رانش زمین گزارش شده است.

به گزارش سلام نو، بهنام سعیدی، سخنگوی مدیریت بحران ایران گفته است در پی باران‌های سیل‌آسا ۲۱۹۹ جاده روستایی مسدود شده و بعضی از آنها از بین رفته‌اند.

به گفته سعیدی از میان ۲۳ استان ایران که درگیر بارندگی‌های شدید هستند، شش استان ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد در شرایط اضطراری هستند و روی هم رفته ۴۰۰ شهر و روستا درگیر شرایط جوی روزهای اخیر هستند.

لرستان

در لرستان در چند شهر از جمله خرم‌آباد، مرکز استان و پل‌دختر و معمولان همچنان وضعیت بحرانی است. شدت سیل در پل‌دختر به اندازه‌ای بوده که این شهر را از دسترس خارج کرده بود.

حمیدرضا کاظمی، نماینده پل‌دختر و معمولان گفت: "بخش عمده شهر پلدختر در محاصره سیل است و برای نجات مردم نیازمند امکانات امدادی کشور هستیم."

به گفته او بیش از ۱۰۰ روستا در این منطقه در محاصره سیل هستند.

امیر حسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس ایران هم گفته است که دسترسی زمینی به پل‌دختر وجود ندارد. او گفته که شب گذشته اورژانس توانسته با هلی‌کوپتر ۱۲ نفر را نجات دهد.

کولیوند گفت: "نگران سیل زدگان پناه برده به مناطق بلند هستیم."

به گفته فرمانده سپاه استان لرستان حدود ۶۰۰ خانه در بخش جنوبی معمولان به صورت کامل زیرآب رفته و همچنین ۳۰ درصد شهر پلدختر از شب گذشته تا به امروز در محاصره آب قرار دارد.

همچنین سازمان هلال احمر خبر داده که به دلیل ریزش موه در مسیر خط آهن اهواز-تهران، یک قطار در منطقه ازنا (لرستان) متوقف شده است.

معاون این سازمان گفت: "بامداد امروز قطار محور تهران-اهواز که در این مسیر در حال حرکت بود متوقف شد و نیروی‌های امدادی هلال احمر به منظور فراهم کردن اسکان اضطراری برای مسافران در محل حاضر شدند."

خوزستان

علی اصغر پیوندی، رئیس هلال احمر ایران گفته است که وضعیت استان خوزستان "خوب نیست".

او در تلویزیون ایران گفت: "آب از استان‌های ایلام و لرستان به سمت خوزستان حرکت می‌کند و حجم آب سدهای این استان نیز افزایش یافته است و با باز شدن سدها احتمالا روستاهای زیادی زیرآب خواهند رفت و در همین رابطه باید 100 هزار نفر اسکان اضطراری پیدا کنند."

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان خبر داده است که به ۷۱ روستای در معرض تهدید سیلاب اخطار داده شده است.

او گفته است که باید این ۷۱ روستا تخلیه شوند که ۴۴ روستا کاملا تخلیه و ۱۰ روستا در حال تخلیه اما مابقی در شرایط خطرناکی قرار ندارند.

دهستان شعیبیه از توابع شهرستان شوشتر به دلیل طغیان رودهای دز و کارون در معرض خطر است.

شهرداری اهواز نیز از شکسته شدن سیل‌بند شهرکم پیام در این شهر خبر داد.

به گفته شهرداری اهواز "بر اثر افزایش بی سابقه سطح آب کارون، سیل بند فرعی شهرک پیام اهواز شکسته شده که با دستور شهردار اهواز برای جلوگیری از پیشروی آب، تقویت سیل بند اصلی در دستور کار قرار گرفته است."

مازندران

بارش دوباره باران در مازندران، مشکلات جدیدی به وجود آورد. به نوشته ایسنا پس از آنکه هنوز مشکلات ۱۲ شهر مازندران در سیلاب نخست این استان برطرف نشده، بارش مجدد موجب طغیان ۵ رودخانه در مازندران شده است.

به گفته عضو شورای شهر زیرآب، سیل به این شهر رسیده و خانه‌های حاشیه رودخانه آسیب دیده‌اند و دچار آبگرفتگی شده‌اند.

فرماندار چالوس هم هشدار داده که خطر طغیان رودخانه‌های چالوس و سردآبرود وجود دارد و از مردم خواسته که خانه‌های خود را در حاشیه رودخانه‌ها ترک کنند.

علی اصغر احمدی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران نیز گفته است که رودخانه تلار در نزدیکی سوادکوه طغیان کرده و خانه‌های نزدیک به رودخانه تخلیه شده‌اند.

او گفت: "هر لحظه حجم آب بیشتر می شود و درحال حاضر چند پل و دیواره‌ها تخریب شده است. همچنین راه دسترسی روستاهای دراسله، شش رودبار، سی پی، پیرنعیم، سوخته سرا، اتو، لاجیم، ولیلا، لولاک و ززول مسدود شد."

مدیر بهره‌برداری سد البرز در نزدیکی سوادکوه گفته است که "۹۵ درصد ظرفیت این سد پر شده است".

او گفت: "در سیلاب ۲۷ اسفند ۹۷، ظرفیت مخزن سد البرز به ۱۰۰ درصد رسید و سرریز شد؛ در حال حاضر نیز ۵ درصد از ظرفیت مخزن سد جهت مدیریت سیلاب خالی و در حالت عادی در حال بهره‌برداری است."

در منطقه نور به گفته فرماندار این شهر رانش زمین در منطقه لاویج بخش چمستان و ریزش سنگ در گلندرود باعث شده تا این مسیرها خطرناک باشد.

ایلام

جلال میرزایی، نماینده شهر ایلام خبر داده است که در بخش‌های از استان ایلام وضعیت بحرانی است و علاوه بر سیل، رانش زمین هم بر مشکلاتی به وجود آورده است.

به گفته او طغیان رودخانه سیمره به پنج روستا آسیب وارد کرده است.

کیانوش محمدنژاد فرماندار دره‌شهر در استان ایلام هم گفت: "بر اساس بارندگی‌های اخیر پل گاومیشان و همچنین دو پل منطقه ماژین تخریب شدند. دسترسی به ۱۹ روستا در بخش ماژین هم اکنون قطع است که شاید تا یک هفته آینده وصل نشود. در بخش مرکزی نیز ارتباط حدود ۶ روستا قطع شد، تاسیساتی مانند پل، جاده تخریب شدند."

رئیس پلیس راه ایلام هم گفته است که "برخلاف انتشار خبر بازگشایی محور ایلام به کرمانشاه از طریق حمیل در فضای مجازی این محور همچنان بسته است."

تهران

رئیس پلیس راه شرق استان تهران گفتهاست که با توجه به شدت بارش باران و ریزش کوه تردد در محور هراز" کاملا غیرممکن شده است".

به گفته او ریزش کوه بعد از محدوده امامزاده هاشم و در محدوده پلور اتفاق افتاده، اما به کسی آسیبی نرسیده است.

رئیس پلیس راه مازندران گفته که جاده چالوس هم مسدود است.

خسارت‌ها

سخنگوی ستاد بحران کشور از مسدود شدن ۷۸ جاده میان شهری در روزهای اخیر خبر داد و گفت: «۲ هزار و ۱۹۹ جاده روستایی براثر سیلاب مسدود و بعضاً از بین رفته‌اند، ۸۴ دهنه پل تخریب شده و در ۱۵ استان حدود ۱۴۱ رودخانه طغیان کرده است. در این میان حدود ۴۰۰ مورد رانش زمین گزارش شده که بیشتر آنها مربوط به چهار محال بختیاری می‌شود. در منطقه پل‌دختر استان لرستان به دلیل شکسته شدن پل اصلی آن شهر شرایط حادتری گزارش شده.»

سید محمد نظری، مدیر کل راه و شهرسازی مازندران مجموع خسارت‌های وارد شده به جاده‌ها و راه‌آهن این استان در سیل اخیر را ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

اعلام حالت فوق‌العاده در «شوش» / تخلیه بیش از ۳۰ روستا

فرماندار شوش با اعلام حالت‌ فوق‌العاده در "شوش"، از تخلیه بیش از ۳۰ روستا و اتخاذ تمهیدات و امکانات لازم برای اسکان موقت ساکنان مناطق در معرض خطر سیل خبر داد.

عدنان غزی، ‌ آخرین وضعیت آمادگی وضعیت شهرستان شوش در استان خوزستان در برابر سیل را تشریح کرد و گفت: با موافقت وزیر کشور، حالت فوق العاده در شهرستان شوش اعلام کردیم.

وی افزود: شوش دارای سه رودخانه دز، کرخه و شاوور است که از شمال تا جنوب آن را در برمی‌گیرد. سه بخش درگیر در مجاورت این سه رودخانه، منطقه مرکزی، فتح المبین و شاوور است. شاوور را در ابتدا تخلیه کردیم و در روزهای بعدی برای ۱۱ روستا دستور تخلیه دادیم.

فرماندار شوش ادامه داد: در بخش مرکزی حاشیه دز و حاشیه کرخه نیز برخی روستاها که در خطر بودند را نیز تخلیه کردیم. در بخش فتح المبین که مرزی و همجوار عراق است نیز دستور تخلیه چندین روستا را دادیم.

غزی با بیان اینکه در مجموع بیش از ۳۰ روستا تخلیه شدند و به بخشداران هشدار دادیم که بخشداران مراقب باشند تا مشکلی پیش نیاید، گفت: برای سایر روستاها که احتمال دارد مشکلی پیش بیاید، کلیه تمهیدات و امکانات لازم برای اسکان موقت دیده شده است.

وی تاکید کرد: حسب اطلاعیه‌های راهور و مدیریت بحران که به ما ابلاغ می‌شود، عمل می‌کنیم و انتظار داریم مردم نیز اخبار را از منابع موثق دنبال کنند و از توجه به اخبار غیرواقعی، اجتناب کنند.

فرماندار شوش ادامه داد: در ادامه عملیات، نقاط دیگری را که تشخیص می‌دهیم ممکن است مشکل‌دار شوند را نیز تخلیه و امکانات لازم بهداشتی و خدماتی را فراهم می‌کنیم که با مشکل مواجه نشوند.

فرماندار دزفول: ۹ روستا در دزفول تخلیه شدند / مسدود شدن جاده ساحلی

سرپرست فرمانداری دزفول از تخلیه ۹ روستا جهت پیشگیری از خطرات احتمالی سیلاب خبر داد.

محمد حیدری در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به افزایش دبی سد دز، جهت پیشگیری از خطرات احتمالی تاکنون ۹ روستا تخلیه شده‌اند.

وی افزود: تاکنون آب وارد روستا‌ها نشده است، اما برای پیشگیری از خطرات احتمالی روستا‌ها تخلیه شده‌اند. خوشبختانه مردم نیز نسبت به جابه‌جایی و تخلیه روستا‌ها مقاومت نکرده‌اند.

سرپرست فرمانداری دزفول گفت: احشام این روستاییان نیز در مراکزی که از گذشته معین شده بود، نگهداری و علوفه آن‌ها نیز تأمین شده است.

وی عنوان کرد: در روز‌های گذشته برخی از سیل‌بند‌ها شکسته شده بودند، که ترمیم شدند.

حیدری در خصوص وضعیت مقاومت سیل‌بند‌های زاویه‌های دزفول، گفت: تاکنون سیل‌بند‌های زاویه‌های دزفول نسبت به سیلاب مقاوم بوده‌اند که امیدواریم این وضعیت ادامه داشته باشد.

سرپرست فرمانداری دزفول بیان کرد: همچنین با توجه به آبگرفتگی جاده ساحلی دزفول این مسیر مسدود و تردد وسایل نقلیه در آن ممنوع اعلام شده است. همچنین بنا به درخواست کارشناسان سازمان میراث فرهنگی بازدید از پل قدیم دزفول یا همان پل ساسانی تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده است.

۲ نفر از سیل‌زدگان الیگودرز در آب غرق شدند / فرماندار: برای امدادرسانی، نیازمند بالگرد هستیم

فرماندار الیگودرز بابیان اینکه ۲ نفر از سیل‌زدگان الیگودرز در آب غرق شدند گفت: برای امدادرسانی به مردم سیل‌زده شهرستان الیگودرز نیازمند بالگرد هستیم.

حمید کشکولی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد اظهار داشت: در حال حاضر راه ارتباطی ۲۵۰ روستا قطع است و همچنین ارتباط با بخش زز و ماهرو و ذلقی به علت تخریب جاده و پل‌ها مسدود است.

وی افزود: درخواست امداد هوایی کردیم تا بالگرد در اختیار شهرستان قرار بگیرد، مردم با کمبود آذوقه مواجه هستند.

امیرحیدری در خرم‌آباد: نجات همه سیل‌زدگان پل‌دختر تا غروب امروز؛ بالگرد‌ها و تجهیزات خودرویی وارد منطقه شده‌اند

فرماندار الیگودرز از مرگ دو نفر در شهرستان الیگودرز خبر داد و عنوان کرد: یک زن و مرد جوان در بخش ذلقی که در حال سنگ چینی و ایجاد مانع برای عدم ورود آب به منزل خود بودند در آب غرق شدند.

وی بابیان اینکه سد کزنار، خمه و خان‌آباد سرریز کرد گفت: هم‌اکنون راه ارتباطی الیگودرز- اصفهان و الیگودرز- دورود باز و ارتباط برقرار است.

سیلاب در کوهدشت جان ۲ نفر را گرفت

نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس شورای اسلامی گفت: دراثر جاری شدن سیل ۲ نفر در کوهدشت جان خود را از دست دادند.

به گزارش ایرنا، الهیار ملکشاهی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: کمک رسانی به ۱۱ روستای حاشیه سد سیمره با جمعیت هزار و ۵۰۰ نفر فوریت دارد.

وی با اشاره به اینکه جاده منطقه 'اولاد قباد' قطع شده و اهالی هیچ ارتباطی با مرکز شهرستان ندارند، گفت: متاسفانه آب زیادی به منازل مردم در حاشیه رودخانه مرکزی کوهدشت وارد شده است.

ملکشاهی با اشاره به اینکه پل کشکان در شهرستان کوهدشت در جریان سیلاب کاملا تخریب شده است، گفت: جاده‌های اطرف کوهدشت و پل‌های آن‌ها از جمله بخش طرهان ارتباط کاملا قطع و جاده بسته است.

وی یادآور شد: بیش از ۱۵ هزار نفر در بخش طرهان زندگی می‌کنند و این در حالیست که جاده دسترسی به آنجا کاملا قطع است.

نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس گفت: در بخش کوهنانی نیز به همین شکل است و در جاده زیرتنگ سیاب تردد بسیار بد بوده و ۱۱ روستا در حاشیه سد سیمره نیز جاده دسترسی ندارند.

در استان لرستان تاکنون ۱۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

هشدار وزارت راه: خطر فرونشست زمین در خیابان مولوی، حوالی منطقه بازار و جنوب تهران بسیار جدی است / احتمال نشست‌های موضعی در استان های سیل‌زده نیز وجود دارد

دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی در پی وقوع سیل در بیشتر استان های کشور، نسبت به فرونشست زمین در این استان ها، از جمله مناطق مرکزی و جنوبی تهران هشدار داد.

«علی بیت‌اللهی» روز سه شنبه افزود: خطر فرونشست زمین در سطح شهر تهران به ویژه در بخش های مرکزی و جنوبی، از جمله خیابان مولوی، حوالی منطقه بازار و جنوب تهران بسیار جدی است.

دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی، یادآور شد: در پی وقوع سیل در بیشتر استان‌های کشور، از جمله تهران، با اینکه نیروهای امدادی در حالت آماده باش به سر می برند اما احتمال خطر لغزش زمین، فرونشست و فروریزش وجود دارد و ضروری است که آمادگی لازم وجود داشته باشد.

وی نشست زمین را مسئله مهم تهران و سایر مناطق سیل‌زده مانند استان‌های گلستان، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، همدان و استان‌هایی که تحت تاثیر بلندمدت آب سیلاب قرار می گیرند، دانست و افزود: بر اثر رطوبت و جذب آب، زمین مرطوب شده و حالت نرم می گیرد و احتمال نشست‌های موضعی به صورت نقطه‌ای و محلی در پای ابنیه‌ها و سازه‌ها مثل پل‌ها و ساختمان‌ها وجود دارد.

بیت‌اللهی تاکید کرد: باید در خصوص سیلاب‌هایی که بر محیط‌های شهری، ابینه راهی، فرودگاه‌ها، راه‌آهن و غیره اثرگذار هستند، مراقبت شود تا بعد از سیلاب، رواناب ها موجب آسیب هایی بیشتر نشوند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در سطح شهر تهران، چند نقطه فروریزش بدون اثر سیلاب داشتیم که این فروریزش ها در مناطقی از جمله شهران، خیابان پیامبر، میدان قیام، چهارراه مولوی رخ دادند؛ از این رو باید توجه داشته باشیم که این فروریزش‌ها با عوامل موثر دیگری از جمله سیلاب‌ها و بارش های ممتد تشدید خواهند شد.

دو فروریزش در شهریار و تهران

دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی با اشاره به اینکه از دیروز (دوشنبه) دو گزارش درباره فروریزش هایی در دو منطقه تهران یعنی شهریار و تهران دریافت شده است، افزود: با توجه به وجود قنات‌هایی به صورت ممتد در شهر تهران که طول شاخه های شناخته شده آن ۵۵۰ کیلومتر است و با توجه به بارندگی‌های ممتد که در زیر زمین و در سطح زمین به صورت آب‌روان، حرکت می‌کند، احتمال رخداد نشست زمین و فروریزش را مورد توجه قرار دهیم.

بیت‌اللهی به مسئولان، نهادهای دولتی و عموم مردم توصیه کرد، چنانچه در سطح زمین به صورت موضعی تغییر در انحنا، فرورفتگی جزئی و مواردی از این دست مشاهده کردند، این موارد را به متولیان امر از جمله سازمان بحران شهرداری یا سازمان مدیریت بحران کشور، آتش نشانی، شرکت آب و شرکت گاز گزارش دهند و مسئولان نیز اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند.

دبیر کارگروه ملی مخاطرات طببعی، خطر سیلاب در شهر تهران را بسیار جدی دانست و گفت: لازم است آمادگی کامل در تهران وجود داشته باشد.

وی افزود: ضروری است تا نسبت به لایروبی رودها و روددره های تهران اقدامات لازم صورت گیرد و هشدارهای لازم در خصوص ساخت و ساز، گردش و تفریح در این مناطق پرخطر به مردم و عموم شهروندان داده شود.

وی خطر فرونشست زمین در سطح شهر تهران به ویژه در بخش های مرکزی و جنوبی را، از جمله در امتداد خیابان مولوی، حوالی منطقه بازار تهران و جنوب تهران بسیار مهم عنوان کرد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***