شاید به نظر برسد که مسایل تجاری با موضوعات سیاسی و ژئوپلتیک ارتباطی پیدا نمی کند اما در مورد کره شمالی و چین قضیه متفاوت است به طوری مسایل دو کشور به هم گره خورده است برای همین واشنگتن تا کنون از حل آنها عاجز مانده است.

به گزارش سلام نو ، ترامپ رییس جمهوری نتیجه گراست و خود را اهل معامله می داند اما درمورد مساله هسته ای شبه جزیره کره کماکان حربه تحریم ها را دنبال می کند همین موضوع باعث شد تا او در دو مذاکره اش با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در مدتی کمتر از یک سال شکست بخورد و حالا استمرار این مذاکرات در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.

گری خوانگ از کارشناسان مسایل سیاسی منطقه بر این باور است که چین دارای نفوذ بسیاری در کره شمالی است و برای همین آمریکا برای رسیدن به هر پیشرفتی در باره حل قضیه شبه جزیره کره به کمک پکن نیاز پیدا خواهد کرد.

او می گوید که سفرهای رهبر کره شمالی به چین موید این ادعاست دقیقا هر زمان که سران آمریکا و کره شمالی خود را برای مذاکره آماده می کردند، رهبر کره شمالی راهی چین می شد و قبل از ملاقات با ترامپ با شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین رایزنی می کرد.

این نشان می دهد که مذاکرات تجاری آمریکا و چین و گفت و گوهای کره شمالی و آمریکا به شکلی به هم پیوند خورده است و تا زمانی که ترامپ نخواهد با درایت با این مسایل برخورد کند و فقط به دنبال نتیجه باشد، بعید است راهی برای برون رفت از این بن بست ها پیدا کند.

این کارشناس تاکید می کند که کره شمالی اصلا بدون کمک چین شاید قادر به ادامه مقاومت نباشد و طبیعی است که در چنین شرایطی هرگز در کنار آمریکا قرار نخواهد گرفت.

ترامپ می گوید می خواهد با تحریم ها، کره شمالی را وادار به مماشات و تسلیم تسلیحات هسته ای و بالستیک کند در صورتی که فراموش کرده است نزدیک به 90 درصد از تجارت این کشور با چین انجام می شود و این تحریم ها تا زمانی که چین نخواهد دردی از دردهای واشنگتن دوا نخواهد کرد.

البته آمریکا از نفوذ چین آگاه است برای همین استفان بیگن نماینده این کشور در امور کره شمالی از زمانی که به این سمت منصوب شده سه بار به چین سفر کرده است.

از سوی دیگر همزمان با این مذاکرات ، استیون منوچین وزیر خزانه داری و رابرت لایتزر نماینده تجاری آمریکا در هفته ای که گذشت با لیو خه معاون نخست وزیر چین در پکن گفت و گو کردند مذاکراتی که خبرگزاری شینهوا فقط سازنده خوانده اما در مورد نتایج آن هیچ یک از طرفین گزارشی ارایه نکرده اند.

به هر صورت کره شمالی برگ برنده و دست بالای چین در مذاکرات تجاری با آمریکاست و اگر آمریکا بخواهد تقاضاهای فراوانی از پکن داشته باشد، بعید به نظر می رسد که بتواند در پیشبرد هدف عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح هسته ای توفیقی داشته باشد.

خود آمریکا هم می گوید که با چین به توافق نمی رسد مگر اینکه درباره همه مسایل به توافق برسد با این حساب اوضاع برای طرفین چندان بر وفق مراد نیست و بعید به نظر می رسد که راهی هم برای برون رفت بدون همراهی آمریکا با کره شمالی وجود داشته باشد واشنگتن هم که تاکنون تمایلی به ورود به این مسیر نداشته و تحریم های سرسختانه را لغو نکرده است.

کری خوانگ بر این باور است که تسلیحات تجاری و هسته ای دو روی یک سکه هستند و برای همین است که آمریکا اکنون در دو جبهه ظاهرا متفاوت اما به هم پیوند خورده و به شکل همزمان در مقابل چین و کره شمالی قرار گرفته است.

افزون بر اینها حتی اگر آمریکا بتواند به موفقیت هایی هم دست یابد باز هم پای یک بازیگر دیگر در میان است روسیه که البته دارای روابط بسیار نزدیکی با کره شمالی است .

خبرگزاری کره شمالی بتازگی نوشت که روسیه و کره شمالی دارای روابط بسیار دوستانه و دیرینه هستند و همسایگانی با ارتباطات طولانی مدت محسوب می شوند آنها از حق حاکمیت خود دفاع می کنند و مخالف ورود کشورهای دیگر به مسایل داخلی خود هستند.

با این حساب هر چقدر که روابط کره شمالی با روسیه قویتر شود و دو کشور به یکدیگر نزدیکتر شوند به همان نسبت واشنگتن راهی سخت تر برای رسیدن به اهدافش در منطقه آسیای شمال شرقی خواهد داشت./ایرنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***