هم آن بخشی از ظرفیتی از سدها که برای مهار بارشهای پیش بینی شده خالی نگه داشته شده بود پر شده و هم پیش بینیها در خصوص رهاسازی آب سدها، رقم خوردن سیلاب در پایین دست است.
موج بارشی که از راه رسیده از امروز فعالیتش را با شدت آغاز خواهد کرد. فعالیتی که با توجه به پر شدن مخازن سدها و ظرفیت رودها و تالاب ها، به شدت نگران کننده به نظر میرسد تا جایی که روز گذشته رئیس جمهور به خوزستان سفر کرد و ضمن بازدید از برخی مناطق متاثر شده از سیلاب، جلوگیری از وقوع سیلاب را غیر ممکن خواند.
اظهار نظری که در ادامه آن، روحانی به صراحت از سیلابی شدن پایین دست سدها با بازکردن دریچه سدهای مملو از آب خبر داد و وعده داد که در صورت بروز خسارت با این اقدام، دولت قبول خسارت خواهد کرد؛ وعدهای که پیش و بیش از آنکه امیدبخش باشد، توصیف سیلابی نخرب به نظر میرسد!
اوضاعی نگران کننده که نه فقط پیش روی خوزستان، که در انتظار تمامی استان های غربی، جنوب غربی و جنوبی کشورمان است.
پیش بینی افزایش مجدد سطح آب در آق قلا
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۱۲:۱۸
محمدجواد آذری جهرمی در اینستاگرام با انتشار نقشه تغییرات مناطق سیل زده استان گلستان در حد فاصل چهارم تا نهم فروردین ماه، نوشت: بنابر اطلاعات ماهوارهای و مقایسه مساحت مناطق سیل زده در ۵ روز اخیر، اگر چه محدوده سیل در آق قلا کمی کاهش یافته، اما در گمیشان به شدت افزایش یافته است.
وی افزود: برف بالا دست در حال ذوب شدن است و پیش بینی میشود سطح آب در آق قلا مجدد افزایش یابد.
بر اساس این گزارش، مساحت منطقه سیل زده در استان گلستان در روز نهم فروردین ماه در حالی نزدیک به ۳۲ هزار هکتار برآورد شده که در روز چهارم فرودین ماه سطح منطقه سیل زده در این استان نزدیک به ۲۴ هزار هکتار بوده است که نشان میدهد طی پنج روز سطح مناطق سیل زده چیزی حدود ۸ هکتار افزایش یافته است.
این در حالی ست که پژوهشگاه فضایی ایران در چند روز گذشته با انتشار گزارشی ضمن پیش بینی ذوب شدن پوشش برفی، از احتمال تشدید آب گرفتگی و وقوع سیلاب در استان گلستان خبر داده بود.
تصاویر هوایی از آخرین وضعیت سیل در گمیشان و ترکمن صحرا
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۱۲:۰۸
منطقه گمیشان در استان گلستان همچنان در محاصره سیل قرار دارد و با توجه به مسدود بودن مسیرها، محمولههای امدادی صرفا به وسیله بالگرد به مردم گرفتار این منطقه رسناده میشود. آنطور که رئیس جمعیت هلالاحمر اعلام کرده، قرار است امروز حداقل یک مسیر زمینی به روی مردم محاصره در سیل گمیشان گشوده شود.
سیل در تهران خیلی جدی نیست
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۱۱:۱۵
احد وظیفه، مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی درباره وضعیت آبوهوایی تهران در امروز شنبه گفت: امروز بعد ازظهر هوای تهران نیمه ابری است. در شمال استان تهران و ارتفاعات البرز بارندگی رخ خواهد داد و هم اکنون نیز بارش برف و باران در این مناطق ادامه دارد. این شرایط تا امروز بعد از ظهر برقرار است.
وی ادامه داد: اما امروز برای خود شهر تهران بارش پیشبینی نمیشود، باد آرام در تهران خواهد وزید و هوای نسبتا خوب بر شهر حاکم خواهد بود. بیشینه دما امروز به حدود 17 درجه سانتیگراد خواهد رسید و کمینه دمای امروز صبح تهران در حدود 10 درجه سانتی گراد بوده است. بنابراین تهران امروز در شرایط مطلوب دمایی است و از منظر وزش باد نیز با مشکل خاصی روبرو نخواهد بود.
پیشبینی سیل در ۵ استان
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۱۱:۱۴
احد وظیفه، مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی از ورود سامانه جدید بارشی به کشور از روز امروز خبر داد و گفت: این سامانه ابتدا از مناطق غرب وارد کشور شده و شدت آن از یکشنبه بعد از ظهر تا حوالی ظهر روز دوشنبه احساس خواهد شد. این سامانه به تدریج از سمت غرب، به سمت جنوب غرب، شمال غرب و شمال کشور حرکت خواهد کرد. شدت سامانه در استانهای کرمانشاه، ایلام، خوزستان و چهارمحال و بختیاری رخ خواهد داد و این سامانه با شدت کمتر در اندازه نقاط کشور نیز اثر خواهد گذاشت.
وظیفه افزود: بیشینه بارشها در شمال و شرق خوزستان، لرستان و چهارمحال بختیاری خواهد بود و بیشترین بارشها در یکشنبه بعد از ظهر تا دوشنبه ظهر در این مناطق رخ خواهد داد. بر این اساس احتمال سیل به خصوص در استانهای لرستان، خوزستان.، چهارمحال بختیاری، ایلام و کرمانشاه وجود دارد؛ کانون بارشهای این سامانه در این مناطق قرار دارد و رودخانههای بزرگ در این مناطق به شمال خوزستان، به خصوص دز و کرخه متصل میشود که ظرفیت آنها تقریبا پر است.
وی افزود: در این مناطق احتمال سیل بالاتر است. ضمن اینکه علاوه بر سیلهای مربوط به رودهای بزرگ، احتمال وقوع سیلهای موقتی ناشی از رگبار در مسیلهای کوچک نیز وجود دارد. این احتمال حتی در استانهای شمالی تر مانند زنجان، همدان، تهران نیز وجود دارد، هرچند این احتمال خیلی جدی نسیت. با این حال احتیاط در این مناطق لازم است.
آغاز موج جدید بارشها، تا ساعاتی دیگر
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۱۱:۱۳
اصغری، کارشناس هواشناسی گفت: از امروز شاخه شرقی سامانه جدیدی به ایران نفوذ میکند و تصاویر ماهوارهای نشان میدهد از سمت شمال غرب ابرهای باران زا ظاهر شده اند و در بسیاری از مناطق بارشها شروع شده است. هرچه زمان جلوتر میرود این ابرها وسعت بیشتری را در بر میگیرد؛ آذربایجان غربی و شرقی و کردستان اولین مقصد بارشهای نسبتا سیل آسا خواهند بود.
وی افزود: از روز یکشنبه مردم در کردستان، همدان، زنجان، استان مرکزی، کرمانشاه، قزوین، چهار محال و بختیاری، لرستان، کهکیلویه و بویراحمد، سواحل دریای خزر، قم، اصفهان، البرز، خوزستان و تهران منتظر بارش باشند و به طور کلی سرتاسر نیمه غربی را این شرایط جوی در بر میگیرد. احتمال وقوع سیلاب و طغیان رودخانهها و آبگرفتگی معابر عمومی در استانهای مرتبط با کوههای زاگرس بسیار زیاد است.
این کارشناس هواشناسی با بیان اینکه در چهارمحال و بختیاری، شمال و شرق خوزستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان، کهکیلویه و بویر احمد، همدان، کردستان و آذربایجان غربی شدت بارشها نسبتا قابل توجه خواهد بود، افزود: یکی از هستههای بارش در اردبیل و سواحل غربی دریای خزر واقع میشود. این شرایط را با ۲۴ ساعت تاخیر در بخشهای مرکزیتر مانند شرق اصفهان خواهیم داشت.
وی گفت: احتمال تگرگ و صاعقه هم وجود دارد. کسانی که در فضای باز رفت و آمد میکنند باید مراقب باشند و در تهران هم امشب هوا ابری و بارانی خواهد بود و در ادامه کاهش دما هم خواهیم داشت. فقط بخشی از کشور که یکشنبه و دوشنبه بارندگی نخواهد داشت منتها الیه جنوب شرق است، یعنی بخشهایی از هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان خواهد بود. سه شنبه شاخه اصلی موج ایران را جاروب میکند و خارج میشود.
۵۸ روستا در قزوین در معرض خطر سیل
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۱۱:۰۶
اکرم نجفی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین گفت: در استان به دلیل این که از قبل تدابیر لازم برای مقابله با سیل و آب گرفتگی معابر انجام شده بود، در بارشهای اخیر مشکلی نداشتهایم و هیچگونه تلفاتی از لحاظ انسانی و احشام در استان گزارش نشده است.
وی ادامه داد: لایروبی پلها و دهانههای رودخانهها در استان توسط اداره کل راهداری و حوزۀ مدیریت بحران استانداری انجام شده و مشکلی طی روزهای اخیر نداشتهایم، تنها یک مورد تخریب جادۀ یوزباش چای بود که با اقدام به موقعی که عوامل بخشداری و راهداری داشتند از تخریب بیشتر آن جلوگیری شد.
نجفی افزود: در حوزۀ روستاها براساس اعلام ادارۀ کل مدیریت بحران استانداری، 58 روستای استان در معرض خطر سیل قرار دارند که با اقداماتی که انجام شده و آمادهباش تمام نیروهای عضو دستگاههای شورای بحران استان، در نقاط پرخطر، ماشین آلات لازم مستقر شدهاند.
آخرین آمار متوفیان حوادث جوی در کشور
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۱۰:۲۷
احمد شجاعی، رئیس پزشکی قانونی کشور در ارتباط با آمار کشته شدههای حوادث جوی در کشور طی روزهای اخیر اعلام کرد: در مازندران 5 نفر، خراسان شمالی 2 نفر، مشهد یک نفر، ملایر همدان یک نفر و سرپل ذهاب نیز یک نفر به دلیل سیل جان خود را از دست داده اند.
وی افزود: در استان گلستان نیز 7 نفر جان خود را از دست دادهاند که 5 مورد از آنها مربوط به واژگونی قایق بود، همچنین در کهگیلویه و بویراحمد 2 نفر، لرستان 2 نفر، شیراز 19 نفر، خوزستان یک نفر و سمنان نیز یک نفر جان خود را از دست دادهاند.
شجاعی با بیان اینکه در مجموع 42 نفر به دلیل سیل و حوادث ناشی از آن جان باختهاند خاطرنشان کرد: تشخیص هویت همه این افراد انجام و شناسایی کامل صورت گرفته است.
جان باختن ۳ تن در سیلاب های اخیر خوزستان و لرستان
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۱۰:۰۳
مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات در گفتوگو با فارس، در ارتباط با گزارش حوادث جوی در خوزستان و لرستان، اظهار داشت: 17 شهرستان آبادان، اندیکا، اندیمشک، اهواز، ایذه، باغ ملک، باوی، بهبهان، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شوش، شوشتر، گتووند، لالی، مسجدسلیمان و هفتگل درگیر حوادث جوی در خوزستان شدهاند.
وی با بیان اینکه 96 شهر، روستا، منطقه عشایرنشین و محور کوهستانی امدادرسانی در آن صورت گرفته است، گفت: 3230 نفر در این 17 شهرستان اسکان اضطراری یافته و 9 نفر مصدوم شدهاند.
سلیمی خاطرنشان کرد: یک نفر در مسجد سلیمان به دلیل این حادثه جان خود را از دست داده و امدادرسانی در شهرستانهای خوزستان همچنان ادامه دارد. 202 شهر، روستا،منطقه عشایرنشین و محور کوهستانی در لرستان امدادرسانی در آن صورت گرفته و 2 نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
فرماندار دزفول: خطری دزفول را تهدید نمیکند
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۹:۴۴
محمد حیدری در پاسخ به این سئوال که خطری مردم را تهدید میکند یا نه، به تسنیم گفت: خطر همیشه هست مردم باید هوشیار باشند، همه مدیران آماده بوده و در صحنه حاضر هستند البته خطر در کمین ماست و کوچکترین غفلت باعث ضرر و زیان جبران ناپذیری میشود. احتمال خطر را نباید نادیده بگیریم و ما تدابیری در این زمینه اندیشیدهایم که بخشی از این تدابیر در اختیار ما بوده بخشی دیگر نیست؛ کنترل رودخانههای فصلی و میزان حجم ورودی آبها غیرقابل پیشبینی بوده است.
وی با اشاره به سرازیر شدن آب در جاده ساحلی بیان کرد: خطری مردم را تهدید نمیکند ارتفاع در حال کم شدن است و سعی ما بر این بوده که این میزان ارتفاع حفظ شود. سازمانهای مربوطه روزانه هشدارها را با بلندگو در رودخانه و جادههای ساحلی به مردم هشدار میدهند؛ با توجه به همزمان بودن بارشها و سیلابها با عید نوروز و سرایز شدن میهمانان نوروزی به شهر زیبای دزفول، مردم برای تفریح به کنار رودخانه رفته که در این زمینه مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است.
حیدری با اشاره بازدید از روستاهای در معرض خطر سیلاب افزود: تاکنون هیچ روستایی در محدوده شهرستان دزفول تخلیه نشده است. از دو روستای بنه علوان و دیلم سفلی بازدید کردیم با وجود شرایط سختی که در حال حاضر بر ما تحمیل شده است ضریب امنیت همه روستاها مناسب که ما کنار رودخانه داریم یک ضریب قابل قبولی است فلذا شایعاتی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است قابل قبول نیست.
وی با اشاره به ظرفیت بالای سد دز و شایعات منتشر شده در فضای مجازی بیان کرد: سد دز از ضریب امنیت قابل قبولی برخوردار بوده و هیچ خطری این سد را تهدید نمیکند و مردم نیز به شایعات منتشر شده در فضای مجازی توجه نکنند.
دومین بازدید سرلشکر جعفری از مناطق سیلزده گلستان
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۹:۴۱
سردار عزیز جعفری دقایقی قبل برای دومین بار در یک هفته اخیر به گلستان آمد تا از مناطق سیلزده و روند تخلیه و خروج سیلاب از شهرها و روستاهای استان بازدید کند. حضور در شهرستانهای سیلزده گمیشان و آققلا و بازدید از روند احداث کانالها برای خروج آب از شهرها و روستاها و همچنین لایروبی مصب گرگانرود از دیگر برنامههای سردار جعفری در سفر به گلستان است.
سرازیر شدن ۳ میلیارد مترمکعب سیلاب به سدهای خوزستان در ۵ روز
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۹:۳۳
رضا اردکانیان، وزیر نیرو با حضور در برنامه زنده "تیتر امشب" شبکه خبر اظهار داشت: بر اساس پیش بینیهایی که با هماهنگی هواشناسی کشور انجام گرفته آخرین برآوردها حاکی از این است که طی پنج روز آتی (از یازدهم تا شانزدهم فروردین ماه) در اثر بارشهایی که خواهیم داشت، حدود سه میلیارد متر مکعب وارد مخازن سدهای خوزستان میشود.
وی افزود: بر اساس برنامهریزیهایی که شده است حدود ١.٢ میلیارد متر مکعب آن ظرفیت خالی سدها را پر خواهد کرد و مابقی یعنی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آن تخلیه خواهد شد؛ این تخلیه به آن معناست که طبیعتاً در پاییندست سدها خروجی قابل ملاحظهای خواهیم داشت.
وی ادامه داد: پیشبینیها این است که از سد دز حدود 2000 متر مکعب در ثانیه و از سد کرخه احتمال خروج 1000 مترمکعب در ثانیه وجود خواهد داشت، طبیعتاً در پاییندست یعنی در مقطع اهواز جریان عبوری تا دبی حدود 3000 متر مکعب بر ثانیه خواهد رسید.
اردکانیان با بیان این که می بایست با آمادگی کامل با این شرایط مواجه شویم افزود: خوشبختانه ستاد مدیریت بحران استان خوزستان تحت مسئولیت استاندار کار و فعالیت شبانه روزی خودش را از مدت ها قبل آغاز کرده و در ارتباط نزدیک با همه شهرستانها بخشها و روستاها در حال کاهش اثرات سیلاب است.
وی با اشاره به بارشهای وسیع صورت گرفته در سطح کشور گفت: در کشور نسبت به متوسط 50 ساله بیش از 30 درصد افزایش بارش و نسبت به سال قبل بیش از 145 درصد افزایش داشتهایم که نتیجه این بارشها رواناب قابل ملاحظهای را به وجود آورده است. مخازن سدها چیزی حدود 50 میلیارد متر مکعب گنجایش دارد و کل حجم آب ورودی در سال جاری آبی یعنی از مهرماه سال گذشته تاکنون نزدیک به 35 میلیارد متر مکعب است.
وزیر نیرو ادامه داد: این میزان ورودی به مخازن سدها در مقایسه با سال گذشته که حدود 12 میلیارد متر مکعب بوده 23 میلیارد متر مکعب افزایش داشته است. از این میزان افزایش، حدود 18 میلیارد متر مکعب سهم استان خوزستان است. این استان دارای 10 سد بزرگ است و استان با اهمیتی است. 80 درصد این سدها به لحاظ ارتفاع و حجم مخزن بعد از انقلاب اسلامی ساخته شده و ظرفیتی نزدیک به 23.5 میلیارد متر مکعب دارد، یعنی حدود نیمی از مخازن سدهای کشور در این استان است و نقش بسیار مهمی در کنترل سیلاب دارند در عین حال که تولید برق، مصارف شرب، کشاورزی، صنعت و همچنین حقابههای زیست محیطی را از طریق همین مخازن و مدیریت آنها تامین میکنیم.
بی خبری از وضعیت ۲ مفقود شده واژگونی قایق در کارون
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۹:۳۰
واپسین ساعات روز گذشته خبر رسید که یک قایق موتوری در حدفاصل روستای ده شیخ و روستای ثریا از توابع بخش سوسن شهرستان ایذه در حال جابجایی ۵ نفر از اهالی منطقه بوده که واژگون شده است؛ رویدادی که موجب شده از ۵ سرنشین این قایق، ۲ تن مفقود شوند.
در پی این حادثه، خدادادی، مدیرعامل هلالاحمر خوزستان گفت: جست و جو برای یافتن این ۲ نفر با حضور تیم ۵ نفره امداد و نجات هلال احمر ایذه و سایر دستگاههای امدادی در جریان است.
به رغم سپری شدن ساعات زیادی از این رویداد، هنوز خبری از سرنوشت این مفقود شدگان در دست نیست.
افزایش خروجی حوضه کارون و مارون از امروز
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۹:۰۰
داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان به مهر گفت: میزان آب موجود در مخازن سدهای استان خوزستان ۱۹ هزار و ۸۵۸ میلیون مترمکعب است. خروجی کرخه ۶۵۰ مترمکعب بر ثانیه و سد دز نیز یک هزار و ۷۵۰ متر مکعب بر ثانیه است و در حال حاضر حجم کنترل سیل تمامی سدهای خوزستان یک هزار و ۴۵۰ میلیون متر مکعب است.
بهارلویی در پایان با اشاره به تفاوت خروجی سدها گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، هماهنگی با مدیریت بحران و استانداری و همچنین با توجه به دستور رئیس جمهور مبنی بر واگذاری مدیریت سیلاب پیش رو به وزیر نیرو و جلسات برگزار شده از روز شنبه روند افزایشی خروجی در حوضه کارون بزرگ و مارون وجود دارد.
احتمال وقوع سیل در ۳ شهرستان لرستان
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۸:۱۸
سیدموسی خادمی، استاندار لرستان در جلسه مدیریت بحران استانداری لرستان که روز گذشته با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: مجموعه دولت در روزهای گذشته با تماسهای مکرر همواره پیگیر مسائل استان بودند. در چند روز اخیر تلاش کردیم با کارهای موقت مشکلات اولیه را برطرف کنیم و نیازهای غذا و دارو را در مناطق سیل زده برطرف کنیم.
وی افزود: سیل خسارتهای زیادی به حوزه زیرساخت لرستان وارد کرده که انتظار داریم هیات دولت در بحث جبران خسارت ایستگاههای پمپاژ و همچنین استمهال وامهای بانکی سیل زدگان توجه داشته و این موضوع را به تصویب برساند. مردم در بحث تامین و جبران خسارات نگرانیهای داشتند که مبادا لرستان در این زمینه کمتر دیده شود که ما از همان روز اول پیگیر این موضوع بودهایم. جبران خسارات بر اساس ضابطه خواهد بود و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
خادمی در ادامه گفت: بر اساس پیشبینی صورت گرفته از فردا سامانه جدید بارشی وارد لرستان میشود که در 3 نقطه لرستان را دچار مشکل میکند. مناطقی از خرمآباد، حاشیه رودخانه کشکان و شهر دورود ممکن است دچار مشکل شوند. باید برای عبور جریان آب تلاش شده و از هر چیزی برای جلوگیری از طغیان آب استفاده شود. نباید هیچ کسی در مناطق هشدار در منزل بماند و حتی اگر لازم باشد به اجبار باید منازل را تخلیه کرد تا مشکلی پیش نیاید.
تخلیه برخی مناطق اهواز صحت ندارد
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۸:۱۰
فرمانداری اهواز با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو شایعهای در فضای مجازی در خصوص تخلیه برخی از مناطق شهر اهواز به دلیل زیاد شدن آب کارون، این فرمانداری اعلام میدارد که هیچ گونه خطری شهرستان اهواز را تهدید نمیکند و میزان آب ورودی به رودخانه کارون کاملاً مدیریت شده و با نظارت و کنترل دقیق در حال رصد است.
در این اطلاعیه تاکید شده است: این فرمانداری از افرادی که با شایعه سازی قصد ایجاد ناامنی و تشویش اذهان عمومی دارند حق پیگیری را برای خود محفوظ میدارد. کلیه اخبار و اطلاعات فقط از طریق روابط عمومی فرمانداری و خبرگزاریهای رسمی به عموم مردم رسانده میشود.
جاده ساحلی دزفول زیر آب رفت
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۸:۰۵
نیمه شب دیشب جاده ساحلی دزفول و بخشهایی از بوستانهای ساحلی دووه و رعنا براثر افزایش دبی و جریان رودخانه دز به ۱۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه به زیر آب رفتند. بنا بر اعلام شرکت بهره برداری از منابع آب شمال خوزستان، دبی رودخانه دز به دلیل رها سازی آب پشت سد دز، در حال افزایش است.
خطر سیل در کدام استان ها وجود دارد؟
۱۳۹۸/۰۱/۱۰ - ۰۸:۰۰