به گزارش سلام نو، در سه سال گذشته تبدیل خانه های روستایی به اقامتگاه های گردشگری باعث رونق این روستای خلوت شده است.
یکی از مراسم جالب این روستا جشن نوروز صیاد است که در اواخر شهریور برگزار می شود. مردم روستا با برگزاری مسابقه بازیهای محلی، صنایع دستی، غذاهای محلی، موسیقی بومی و نمایش آیینی، به شکرانه نعمتهای پروردگار و بخشندگی دریا جشن گرفته و با آرزوی برکت بیشتر، سال صیادی جدید را آغاز می کنند. بندر صلخ بعد از بندر سوزا، دومین بندر جنوبی جزیره قشم است.
مراسم زاردرمانی در سلخ هم بسیار مورد توجه است.
درباره منشاءِ این مراسم اطلاعات موثق چندانی در دست نیست.
زار یک نوع بیماری است که سلخی ها و همچنین برخی ساکنین سواحل جنوبی ایران معتقدند این بیماری با معالجات پزشکی قابل درمان نمیباشد، زیرا که نوعی باد یا جن وجود شخص را تسخیر میکند که تنها با برگزاری مراسم میتوان آن باد را آرام کرد و بیمار را از بیماری رهانید. باد، زار یا جن جنونی است که مریض را هوایی میکند و تا بیرون نیاید ممکن است بیمار را از بین ببرد.
به نظر می رسد عقاید مربوط به بادهای زار از راه حبشه به سرزمینهای اسلامی راه یافته است. مراسم مربوط به زار و پایین آوردن آن در جنوب ایران غیر از مراسم و آداب و رسومی است که در آفریقا، یا شبه قاره هند به جای آورده میشود. ولی در هر حال، هنوز این معتقدات و آداب و رسوم رنگ و بوی تند آفریقایی خود را از دست ندادهاند : تمام باباها و ماماهای اهل هوا سیاهپوست هستند و آوازها و همچنین سر و صدای پایکوبی بخشی از ساحلنشینان، چه در مراسم عزا و چه در عروسی ها، هنوز شور و حال آفریقایی دارند.
عروسی سلخی ها هم مثل خیلی از روستاهای کشور مراسم منحصر به خود را دارد و سه الی چهار روز به طول می انجامد.
ساحل سلخ از جمله جذاب ترین ساحل های کشور است. دلیل اصلی آن این مساله هست که هنوز این منطقه ناشناخته است و آن طور که باید و شاید مردم سلخ را نمی شناسند که اگر برخلاف این امر حادث می شد احتمالا ساحل سلخ هم سرنوشت باقی سواحل را از نظر پاکی پیدا می کند.
غار نمکی، قبرستان انگلیسی ها، بام قشم، لنج سازی و جنگل حرا از نزدیکترین مناطق دیدنی به سلخ هستند.