۱۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۳
کد خبر: 10863353

تا به حال شده که به یک شخص خاص به خاطر پول، ثروت، زیبایی یا موفقیت حسادت کنید و بخواهید که جای او باشید؟ تا به حال شده که از این حسادت رنج ببرید و آرزو کنید کاش چنین حسی نداشتید؟

واقعیت این است که همه ما حسادت را تجربه کرده‌ایم، ولی اگر این حسادت برای شما مزمن شده تلاش کنید بر آن غلبه کنید تا زندگی بهتری داشته باشید. در ادامه چهار راه برای کنترل حسادت را مرور می‌کنیم.

1- چرا حسادت می‌کنید؟

برای درمان هر بیماری‌ای ابتدا باید دلیل آن را بدانید. اگر به اتومبیل گران‌قیمت دوستتان حسادت می‌کنید، کمی زمان بگذارید و این حس حسادت را بررسی کنید. پیش از رویارویی با حسادت، برای شناسایی دلیل این احساس، از خود سوالاتی بپرسید. برای مثال، آیا حسادت شما به این دلیل است که می‌خواهید اتومبیلی مانند اتومبیل او داشته باشید، یا به توانایی مالی او برای خرید چنین اتومبیلی حسادت می‌کنید؟

اگر دلایل حسادت خود را ندانید در بهترین حالت می‌توانید آن را سرکوب کنید نه درمان! اتفاقی که شاید در کوتاه مدت جالب باشد ولی در بلند مدت نتیجه ناخوشایندی دارد.

2- اعتماد به نفس داشته باشید

در گام بعدی با خودتان روراست باشید و درباره احساس حسادت در وجودتان به درستی قضاوت کنید. برای بیشتر افراد حسادت مقطعی و زودگذر است اما گاهی اوقات آنقدر شدید می‌شود که شادی و نشاط زندگی را نابود می‌کند. پس خاطرات گذشته را مرور کنید و روزهایی را به یاد بیاورید که از شدت حسادت، ناراحت و دمق بوده‌اید و حتی به موفقیت‌ها و پیشرفت‌های صمیمی‌ترین دوست‌تان هم حسادت کرده‌اید.

یکی از مهم‌ترین قدم‌ها برای دور شدن از حس حسادت این است که اعتماد به‌نفس‌تان را تقویت کنید. پس در آینه نگاه کنید و به خودتا و کاری که می‌خواهید بکنید ایمان داشته باشید!

3- بی خیال مقایسه

لطفا این قدر خودتان را با دیگران مقایسه نکنید! لطفا فقط تلاش کنید بهترین خودتان باشید نه بهتر از کس دیگری! یادتان باشد که دنیا همیشه روی انگشتان شما نمی‌چرخد و همیشه همه چیز طبق میل و خواسته‌تان پیش نمی‌رود؛ پس کاملا طبیعی است که شما هم مانند خیلی از مردم در زندگی کمبودهایی داشته باشید و برای داشتن امکانات بهتر رویاپردازی کنید. به هر حال باید با واقعیت کنار بیایید و به خاطر برخی از کمبودها، اعتماد به نفس‌تان را از دست ندهید و اهداف‌تان را نبازید. جبران این کاستی‌ها باید انگیزه پیشرفت شما باشد نه حسادت!

4- با دوستانتان حرف بزنید

بیماری‌های روحی عموما یک درمان مشترک دارند که همیشه کارایی خود را ثابت کرده و آن صحبت با یک دوست است که به شما آرامش دهد و کمک کند تا به مشکلات غلبه کنید. صحبت کردن با یک دوست یا عضوی از خانواده که پشتیبان شماست، کمک می‌کند تا حس بهتری داشته باشید و بتوانید احساسات خود را بیان کنید. البته با کسی صحبت کنید که با فردی که به او حسادت می‌کنید، رابطه‌ی نزدیکی نداشته باشد، چون این مسئله می‌تواند اوضاع را بدتر کند. حتما با کسی صحبت کنید که به شما علاقه دارد و به حرف‌هایتان گوش می‌دهد. صحبت کردن با کسی که به احساسات شما اهمیتی نمی‌دهد یا حامی و پشتیبان خوبی برای شما نیست، حتی می‌تواند احساس برتری در شما ایجاد کند.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***