سلام نو - سرویس سیاسی: محمدجواد ظریف با انتقاد تند از روزنامه کیهان و صداوسیما گفت: اوباما گفته بود اگر می توانستیم یک پیچ و مهره از برنامه هسته ای ایران باقی نمی گذاشتیم. در ادامه هم گفته بود اما نمی توانیم با این حال کیهان و صداوسیما قسمت دوم جمله را تیتر نمی کنند.
به گزارش سلام نو وزیر امور خارجه در کنگره حزب ندای ایرانیان گفت: چرا کیهان وقتی پمپئو روضه برای قطعنامه 1929 می خواند تلاش نکرد غرور ملی ما را بالا ببرد.
ظریف افزود: ما همه در یک کشتی نشسته ایم. منافع ملی جناحی نیست. آنهایی که با ما مخالف هستند توجهی به این ندارند که چه کسی رییس جمهور است یا چه کسی وزیر است. امروز موجودیتی به نام ایران هدف آنهاست.
او با اشاره به ناتوانی آمریکا در به انزوا کشاندن ایران اظهار کرد: آمریکا با اینکه اقتصاد حاکم بر دنیا است اما برای فشار به ایران باید نمایندگانی بفرستد و به کشورها بگوید اگر با ایران تعامل کنید به شما ویزا نمی دهیم. نباید همه نگاه های خود را به آمریکا متمرکز کنیم. خیال نکنیم هر چه در کشور ما اتفاق می افتد یک سرش در آمریکا است.
وزیر خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی خودش کنشگر است گفت: امروز هیچ دولتی انحصار ندارد. نمی شود قبول کرد که مقدرات ما را می توانند در جای دیگری درباره اش تصمیم بگیرند. اگر این واقعیت را بپذیریم می توانیم در دنیای کنشگری بر اساس منافع ملی وارد شویم. ما می توانیم آینده خود را با عقلانیت و دید درست رقم بزنیم. اشتباه در دوران ما خیلی هزینه بر است.
ظریف تصریح کرد: مشکل ما این است که از طیف های مختلف فکری از کسانی که طرفدار تعامل با غرب هستند تا آنهایی که اسم دلواپس را روی خود می گذارند یک باور غلط دارند و آن اینکه فکر می کنند دنیا در غرب خلاصه شده است. بزرگترین مخالفان تعامل با غرب دنیای غرب را مرکز جهان می دانند و خود را در ضدیت با آن تعریف می کنند. او دنیای امروز را دنیای پساغربی خواند و مطرح کرد: یک زمانی در قرن 15 یا 16 هر اتفاقی که در دنیا تاثیرگذار بود در اروپا اتفاق می افتاد بعد از آن دوران جدیدی رسید که در آن هر اتفاقی می افتاد این اتفاق در غرب طراحی شده بود. شاید ما عادت کرده ایم هر تحولی پیش می آید بگوییم اروپایی ها می خواهند آن اتفاق بیفتد.
ظریف افزود: من البته از کسانی نیستم که می گویم غرب قدرتی ندارد. غرب یک قدرت مهم در دنیا است. اما غرب تمام دنیا نیست. پس سیاست نگاه به شرق معنی نمی دهد همان طور که سیاست نگاه به غرب معنی نمی دهد.
او با اشاره به تعامل چین و کشورهای غربی اضافه کرد: هم شرق به غرب نگاه می کند و هم غرب به شرق نگاه می کند. دوران قدرقدرتی در جهان تمام شده است و این به نفع ماست.
او با بیان اینکه هزینه تسلیحاتی آمریکا معادل هزینه تسلیحاتی کل دنیا است گفت: در توییتی که دیشب منتشر کردم اشاره کردم که بودجه تسلیحاتی و دفاعی کشور ما از همه کشورهای منطقه به جز مصر بالاتر است. مصر هم خود یکی از خریداران اسلحه به حساب می آید. این در حالی است که آمریکا 650 هزار میلیارد اولین بودجه دفاعی دنیا و روسیه با 220 هزار میلیارد در رتبه دوم و عربستان هم با 67 هزار میلیارد در رده بعدی است.
وزیر امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی در حوزه دفاعی کل بودجه اش زیر 16 میلیار دلار است. پس چه چیزی ما را قدرتمندترین کشور منطقه کرده است به جز مردم؟ رعایت حقوق مردم و حفظ شان مردم یک الزام اخلاقی نیست بلکه ضرورت امنیت ملی است. ما به مردم به عنوان یک پشتوانه ملی نیاز داریم.
ظریف گفت: رعایت حقوق بشر را برای جمهوری اسلامی نه یک تکلیف قانونی و نه یک وظیفه اسلامی بلکه ضرورت ادامه حیات کشور می دانم. شاید تا پنجاه سال قبل نمی توانستیم با این استحکام درباره نقش مردم صحبت کنیم اما واقعیت این است که دنیا عوض شده و ابزارهای اقتدار عوض شده است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: شما به محیط اطراف نگاه کنید هر چه رل می خواهید مبنا بگیرید. اگر مبنای قدرت ظرفیت های اقتصادی را هزینه های تسلیحاتی سلاح های هسته ای چتر حمایت خارجی در نظر بگیرید. در همه این موارد همسایگان ما جلوتر هستند. وقتی درباره قدرت حرف می زنیم فقط درباره قدرت منطقه ای و قدرت اقتصادی و... صحبت نمی کنیم. بلکه راجع به منظومه ای از ابزارها صحبت می کنیم. قدرت ما درون زا است و از درون کشور سرچشمه می گیرد و برای همین باید نسبت به آینده کشور امیدوار بود.