دبیر انجمن تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی گفت: ممنوعیت واردات برخی از کالاها در سال ۱۳۹۷  باعث کمبود برخی قطعات در بازار شده؛ در نتیجه فروش قطعات قلابی زیاد شده است.

به گزارش سلام نو، احمد شفائی با بیان اینکه مهم‌ترین مشکل تولیدکنندگان در سالی که گذشت تأمین مواد اولیه بود، گفت: قیمت مواد اولیه به ویژه در بخش فلزات فولادی و مواد پتروشیمی رشد چشمگیری داشت که باعث شد قیمت تمام شده محصولات برای تولیدکننده نیز افزایش یابد، اما افزایش نرخ ارز و کاهش واردات به تولیدکنندگان کمک کرد که تولید نسبتاً خوبی داشته باشند.

وی افزود: مصرف‌کننده انتظار دارد وقتی قطعات در داخل کشور تولید می‌شود، قیمت تمام شده محصول پایین باشد؛ بنابراین افزایش قیمت محصولات این صنعت برای مصرف‌کننده که در جریان قیمت‌های مواد اولیه نیست، خوشایند نبود.

شفائی با اشاره به اینکه موضوع افزایش قیمت مواد اولیه تولید شده در داخل کشور بارها در کارگروه‌های مختلف عنوان شد، تصریح کرد: رقم فروش بزرگ شده اما هزینه‌ها نیز زیاد است و این عدد تنها جابجا می‌شود و تولیدکننده سودی نمی‌برد؛ به عبارت دیگر اگر قیمت تمام شده یک محصول قیمتی باشد که بتواند هزینه‌های تولید را سرشکن کند می‌توان گفت که تولیدکننده سود کرده است.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی با اشاره ممنوعیت واردات برخی از کالاها اظهار کرد: این ممنوعیت‌ها باعث کمبود در بازار شد که در نتیجه آن فروش قطعات قلابی زیاد شد و برخی از افراد قطعات دست دوم را به عنوان قطعات نو در بازار عرضه می‌کنند.

وی با بیان اینکه دلیل اصلی افزایش قیمت‌ها واسطه‌گری، رانت‌خواری و حضور دلالان در بازار است، گفت: حجم تولید کارخانه طوری نیست که بتواند محصولات خود را به صورت خرد به بنگاه‌های کوچک بفروشد و معمولاً کارخانه‌ها محصولات خود را در حجم بزرگ‌تر به تاجران یا واسطه‌ها می‌فروشند؛ برای مثال یک تاجر بزرگ خط تولید یک ماه یک کارخانه را می‌خرد و در بازار سیاه می‌فروشد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی ادامه داد: از طرف دیگر افزایش نرخ ارز باعث شده برخی از مواد اولیه که در داخل کشور تولید می‌شود، به صورت غیر قانونی از کشور خارج شود که این موضوع نیز یکی دیگر از دلایل گرانی‌ها است.

شفائی راه حل مبارزه با واسطه‌گری را استفاده از شرکت‌های تعاونی عنوان کرد و گفت: نظر دست‌اندرکاران صنعت در کارگروه‌های مختلف این است که دولت مواد اولیه را در اختیار سمن‌ها یا سندیکاها قرار دهد تا آن‌ها این مواد را بین اعضای خود تقسیم کنند. ما در زمان جنگ نیز سابقه انجام این کار را داشتیم.

وی افزود: در شرایط بی ثباتی بازار تولیدکننده ترغیب می‌شود که به جای تولید، مواد اولیه را دپو کند و بعداً به قیمت گران‌تر در بازار عرضه کند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی با بیان اینکه دولت در زمان بحران به فکر حمایت از تولید است و در شرایط مساعد کشور واردات را افزایش می‌دهد، تصریح کرد: تولیدکنندگان از دولت انتظار دارند که در شرایط اقتصادی فعلی کشور از آن‌ها حمایت کند و مواد اولیه را بدون واسطه و با قیمت واقعی به دست تولیدکنندگان برساند./ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***