به این لیست باید هنرمندانی چون حسین محب اهری، عطاالله صفرپور، مهدی آرین‌نژاد، سعید کنگرانی و یدالله صمدی را نیز اضافه کرد.

1- عرت الله انتظامی؛ آقای بازیگر

عزت‌الله انتظامی 31 خرداد سال 1303 در محلهٔ سنگلج تهران متولد شد.وی پس از گذراندن دوره تحصیلات مقدماتی، وارد هنرستان صنعتی تهران شد و در رشته برق به تحصیل پرداخت. در سال 1326 وارد عرصه هنر گردید و با اندک دست مایه‌های هنر نمایش و تئاتر به آلمان سفر کرد و در شهر هانوفر وارد یک مدرسه شبانه آموزش سینما و تئاتر گردید. عزت‌الله انتظامی معروف به «آقای بازیگر» طی چند سال اخیر خانه نشین شده بود و ساعت ۴ صبح اواخر مرداد ماه از دنیا رفت. عزت‌الله انتظامی سال 93 در سالروز تولدش اظهار امیدواری کرد همه سلامت باشند و او هم کمردردش بهبود پیدا کند

از فیلم‌های سینمایی این بازیگر که در این لینک تمام فعالیت‌هایش قابل مشاهده است می‌توان به «آقای هالو»، «پستچی»، «گاو»، «ستارخان»، «صادق کرده»، «حاجی واشنگتن»، «گراند سینما»، «هامون»، «ناصرالدین شاه آکتور سینما»، «روز واقعه»، «خانه‌ای روی آب»، «دیوانه از قفس پرید»، «گاو خونی»، «مینای شهر خاموش»، «آتش سبز»، «راه آبی ابریشم» و «چهل‌سالگی» اشاره کرد.

او چهار برادر به نام‌های محمد انتظامی، احمد انتظامی، محمود انتظامی و قدرت‌الله انتظامی دارد.

2- خشیار الوند؛ از تهران با لبخند

خشایار الوند  در سال 1346 در تهران متولد شد و کار در سینما را از سال 1363 با مشاغلی مانند دستیار و برنامه‌ریز شروع کرد. الوند بعد از آن به فیلمنامه‌نویسی پرداخت و فیلمنامه‌های مزاحم و برگ برنده را نوشت. همچنین او به همراه فرهاد توحیدی به عنوان نویسنده فیلمنامه در مجموعه دایره تردید که از کارهای تلویزیونی بود شرکت داشت. فیلم‌های تلویزیونی اعتراف، شاهد نیز از جمله فعالیت‌های او در زمینه نویسندگی است . اما نقطه عطف فعالیت‌های خشایار الوند به عنوان فیلمنامه‌نویس زمانیست که به تیم نگارش پیمان قاسمخانی ملحق شد.

او بعد از این با درخشش در مرد هزار چهره و سریال پایتخت به یک نویسنده صاحب سبک تبدیل شد اما در نهایت مرگ به او مهلت نداد تا آخرین اثر خود را تکمیل کند و او در حالی که تازه وارد دهه ششم زندگی شده بود در تاریخ 9 اسفند درگذشت.

3- ناصر ملک مطیعی؛ نماد کلاه مخملی‌ها

مرگ ناصر ملک مطیعی مرگ نماد یک دوره از سینمای ایران بود، دوره‌ای که داش مشتی‌ها و لوتی‌ها سکان سینمای ایران را در دست داشتند. او که از ستون‌ها سینمای ایران پیش از انقلاب بود پس از انقلاب و تغییر چارچوب‌های حاکم بر سینمای ایران، ملک‌مطیعی، همچون محمدعلی فردین و بهروز وثوقی، جایی در سینمای پس از انقلاب نداشت و زمینهٔ ادامهٔ فعالیت هنری او فراهم نشد. ملک‌مطیعی، پس از انقلاب و تا زمان مرگش، در مشاغلی همچون شیرینی‌فروشی و مشاور املاک فعالیت داشت.

در نهایت نیز ملک مطیعی به جز دو حضور کوتاه در دو فیلم هیچ وقت اجازه فعالیت دوباره را نیافت و دو برنامه‌ای هم که در اواخر عمر او در صدا و سیما ضبط شد هیچ وقت اجازه پخش نیافت.

4- ضیاالدین دوری؛ خداحافظی با خالق کیف انگلیسی

ضیاءالدین دری، کارگردان سینما و تلویزیون، به دلیل عوارض عفونی بعد از جراحی پیوند کبد پیش از ظهر روز 26 مرداد ماه درگذشت. سید ضیاءالدین دری متولد سال 1332 در تهران بود؛ او در رشته علوم سیاسی و تحلیل فیلم در نیو انگلند کالج انگلستان تحصیلات خود را ناتمام گذاشته است. وی شروع فعالیت خود در سینما را با دستیاری کارگردان فیلم «گرداب» به کارگردانی حسین دوانی در سال 61 شروع کرد.

این کارگردان همچنین ساخت سریال تاریخی کیف انگلیسی را با بازی لیلا حاتمی و علی مصفا در کارنامه هنری‌اش داشت، همچنین یکی از کارگردانان سریال «کمند خاطرات» در سال 1369 بود. «سردار سنجرخان» تازه‌ترین پروژه ضیاءالدین دری بود که توسط خود وی به نگارش درآمده و قرار بود ساخته شود. دری عضو شورای پروانه ساخت و نمایش سازمان سینمایی وزارت ارشاد بود.

به این لیست باید هنرمندانی چون حسین محب اهری، عطاالله صفرپور، مهدی آرین‌نژاد، سعید کنگرانی و یدالله صمدی را نیز اضافه کرد.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***