• انتخابات و پاسخ به سوالی تاریخی!

    انتخابات و پاسخ به سوالی تاریخی!

    در این روزهای انتخاباتی شدن فضای کشور و اولویت داشتن «اقتصاد» در سخنان و برنامه‌های کاندیداها بد نیست به یک سوال تاریخی در این حوزه اشاره نمود.

  • زندگی‌کردن یک امر دسته‌جمعی است

    یادداشت انتخاباتی آذری جهرمی:

    زندگی‌کردن یک امر دسته‌جمعی است

    «زندگی کردن» یک امر دسته‌جمعی ممکن است. اگر بخواهند!

  • ناکامی در اشتغالزایی به دلیل خطاهای سیاستی

    ناکامی در اشتغالزایی به دلیل خطاهای سیاستی

    بنابراین حل مشکل بیکاری آنقدرها هم ساده نیست که هر وزیر و مدیر و مسوول و نماینده‌ای بتواند نسخه بدهد و معضل را حل کند. اگر به همین سادگی بود سه دهه پس از پایان جنگ، این تعداد بیکار آشکار و پنهان در کشور وجود نداشت. اغلب وزرا و مدیران میانی تا پایین‌ترین رده و نیز نمایندگان مجلس برای حل مشکلات اقتصادی- اجتماعی مردم، خود را بی‌نیاز از متخصصین می‌دانند و خود پیشنهاد می‌دهند و خود عمل می‌کنند. حاصل آن اتلاف حجم وسیعی از منابع مالی کشور بوده است بدون دستیابی به اهداف مورد نظر. 

  • واقعی‌بینی و مذاکره

    واقعی‌بینی و مذاکره

    خبرهایی که از وین در محافل خبری ایران منتشر می‌شود و مبتنی بر آن اعلام می‌شود، دریچه‌های مثبتی بین ایران و کشورهای۱+۴ (از منظر ایران) گشوده شده است.

  • حکمرانی اقتصادی؛ نظارت و هماهنگی نهادها

    حکمرانی اقتصادی؛ نظارت و هماهنگی نهادها

    حکمرانی اقتصادی (Economic Governance) عبارت است از سیستمی از نهادها، فرآیندها و رویه‌هایی که برای تحقق اهداف اقتصادی یک جامعه استقرار می‌یابد. حکمرانی اقتصادی،

  • دو پدیده انتخابات ۱۴۰۰

    دو پدیده انتخابات ۱۴۰۰

    جدا از شخصیت‌های اصلاح‌طلب یا اصولگرا، که هنوز برای ورود به عرصه رقابت‌های انتخاباتی مردد هستند، اعلام کاندیداتوری صریح و شفاف مصطفی تاج‌زاده و صدور بیانیه‌ای سرشار از مفاهیم و واژگانی برخاسته از چهار دهه مطالبات مردم اقشار مختلف، علاوه بر هویداکردن ویژگی‌های شخصیتی تاج‌زاده، تقریبا تمامی معادلات و پیش‌بینی‌های آماری را برهم زده است.

  • انتخابات و قواعد راهنما

    انتخابات و قواعد راهنما

    اصلاح‌طلبان باید همیشه با خود بیندیشند که در چه شرایطی در انتخابات شرکت نخواهند کرد. اصل شرکت در انتخابات است، اما در وضعیت ایران همیشه باید بدانیم که چه زمانی در انتخابات شرکت نخواهیم کرد. مساله دعوت مردم به تحریم انتخابات نیست. مساله این است که حداقل شرایط لازم برای شرکت فعال و جمعی در یک انتخابات را چه می‌دانیم؟

  • تحولات قیمت نفت و پیامدهای آن برای اقتصاد ایران

    تحولات قیمت نفت و پیامدهای آن برای اقتصاد ایران

    سناریوی خوش‌بینانه قیمت بالاتر از ۷۰ دلار، کمترین احتمال وقوع را دارد، اما عرضه ارز را به میزانی بیش از پیش‌بینی افزایش می‌دهد و می‌تواند نرخ ارز در بازار غیررسمی ارز ایران را بکاهد که به کاهش فشارهای تورمی می‌انجامد. ترکیب این سناریو با لغو احتمالی تحریم‌های آمریکا علیه ایران به معنای شرایط رو به بهبود برای اقتصاد ایران خواهد بود.

  • اُسّا زلفی و نامزدهای ریاست‌جمهوری!

    اُسّا زلفی و نامزدهای ریاست‌جمهوری!

    کار برخی از این نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری هم شبیه همان اسا زلفی شده است! با کمترین دانش و شناختی از اقتصاد ملی و بین‌المللی، چنان وعده بهبود وضع معیشت مردم و اصلاح ساختار اقتصادی را می‌دهند که هر دانش‌آموزی هم می‌داند که وعده‌هایشان بر آب استوار است!