مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های گیلان گفت: ردپای زباله گردشگران در شهرها و روستاهای گیلان به وضوح دیده می شود.

گیلان در زیر زباله گردشگران دفن شد + فیلم

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، شهرام توانا اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده؛ روزانه بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ تن زباله توسط ۵۶ شهرداری و ۱۸۴۶ دهیاری در سطح استان گیلان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه سهم روستاهای استان ۲۵ درصد از حجم زباله‌های تولید شده است، افزود: طی ۸ ماه گذشته و با دستور استاندار مبنی بر کاهش تولید زباله، این امر در حال مدیریت بود و حداقل تا ۲۵۰ تن زباله در روز کاهش پیدا کرد و این اتفاق خوبی است.

گم شدن بهار گیلان در انبوه زباله گردشگران +ویدئو

توانا با تاکید بر اینکه عوامل متعددی در کاهش تولید زباله دخیل هستند و برای حفظ محیط زیست راهی به جز کاهش تولید زباله و پسماند نداریم، گفت: توجه و مشارکت مردم در این مسئله، تفکیک زباله از مبدا، انتقال درست همچنین مدیریت دفن در این زمینه دخیل هستند.

مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان با اشاره به اینکه در ۱۵ روزه ابتدای سال جاری و در ایام تعطیلات نوروزی شاهد افزایش تولید زباله در استان بودیم، تصریح کرد: طی ایام مسافرپذیر در استان گیلان و سایر استان‌های شمالی، با حجم بالایی از زباله مواجه هستیم و طبق آخرین آماری که در ۱۵ روز اول عید امسال از تمام شهرداری‌های استان گیلان احصا کردیم، تولید زباله تا ۳۰ درصد افزایش را نشان می‌داد.

گم شدن بهار گیلان در انبوه زباله گردشگران +ویدئو

توانا تاکید کرد: در کنار گسترش فعالیت تمام اقشار مختلف پذیرنده زباله از جمله شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، بوم گردی‌ها و زیرمجموعه‌های میراث فرهنگی و گردشگری و سایر افرادی که با روش‌های مختلف از جمله تبلیغات فضای مجازی گردشگران را جذب کردند، اما هیچ تدبیری برای آموزش این مسافران در بحث کاهش زباله نداشتند.

وی با بیان اینکه به این بخش گلایه داریم و با استاندار محترم مکاتبه خواهیم کرد تا این مورد را به وزارت گردشگری و میراث فرهنگی برسانند، افزود: همانطور که در تسهیلات سفر آیین‌نامه‌های مربوطه را به دستگاه‌های ذی‌ربط اعلام می‌کنند بسیار خوب است در تسهیلات سفر در مورد پسماند هم اقداماتی لحاظ شود در حالی که هیچ نوع ارتباط موضوعی بین این تسهیلات و پسماند برقرار نکردند.

گم شدن بهار گیلان در انبوه زباله گردشگران +ویدئو

توانا با اشاره به اقدامات خوبی که در زمینه مدیریت زباله‌ها در سطح استان در حال انجام است، گفت: دو کارخانه پردازش پسماند در رشت و بندرانزلی، محل‌های دفن بهداشتی همچنین محل‌هایی که دفن اصولی انجام می‌شود و حتی مکان‌هایی که به طریقی مدیریت می‌شود اما همچنان نقاط آسیب‌پذیر در استان داریم.

گم شدن بهار گیلان در انبوه زباله گردشگران +ویدئو

وی افزود: هر چند طی این مدت این نقاط آسیب‌پذیر چندین بار توسط دهیاران، بخشداران همچنین شهرداری‌ها تمیز شده ولی باز هم وضعیت نامناسب و زباله‌های رها شده را می‌بینیم.

مدیر سازمان پسماند شهرداری‌های استان گیلان گفت: در شهرها آنچنان چنین وضعیتی نداریم اما بین جاده‌ها و روستاها این زباله‌ها بسیار به چشم می‌خورد و حتی وقتی به کوه‌ها و کنار رودخانه‌ها مراجعه می‌کنیم متاسفانه حجم بالایی از زباله‌های رها شده را شاهد هستیم و مسافران به جای اینکه زباله‌های تولید شده را با خود به محل مناسب جمع‌آوری ببرند در کوه و رودخانه پرت می‌کنند که نه تنها نیروهای شهرداری بلکه حتی گروه‌های مردم نهاد نیز به راحتی نمی‌توانند این پسماندها را جمع‌آوری کنند.

گم شدن بهار گیلان در انبوه زباله گردشگران +ویدئو

توانا با بیان اینکه چقدر خوب است دست اندرکاران تسهیلات سفر همانند بسیاری از کشورها، فرایندهای آموزشی را برای گردشگران در نظر بگیرند، تاکید کرد: گردشگری که وارد گیلان یا هر استان دیگری می‌شود باید یک گردشگر مسئول باشد.

وی افزود: این اقدام در حوزه فرهنگی است و به نتیجه رسیدن آن ممکن است قدری طول بکشد و هر چند دیر است ولی اگر از همین حالا شروع کنیم به نتایج خوبی می‌توانیم برسیم.

کد خبرنگار: ۲۸
۸دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • ایرج IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۲
    1 0
    بفهمید چی کار میکنید.
  • رضا AF ۱۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۲
    6 1
    باسلام .درسته که ریختن زباله در طبیعت کادی زشت و منسوخ می باشد اما جناب شما بفرمایید در روستاهای گیلان و در مسیرها چند سطل زباله قرار داده اید.بنده در یکی از روستاهای اطراف گوراب زرمیخ ویلا دارم .دوستان بفرمایند زباله ها را چه کنم ؟ چه کسی جمع آوری میکند؟گیریم زباله ها جمع آوری شد دهداری ها و شهرداری ها با زباله ها جمع آوری شده چه میکنند؟ آیا در بهترین شرایط زباله را در محلی آتش نمیزنند و یا دفن نمیکنند؟ آتش زدن زباله و دفن آن چقدر محیط زیست و آبهای سطح العرضی و تحت العرضی را آلوده میکنند؟ آیا خودتان چند سال است با مردم محلی بر سر دفن زباله ها در جاده سراوان دعوا دارید؟ آیا یک کارخانه تبدیل و بازیافت زباله در استان تحت امر شما وجود دارد؟ شما بفرمایید ما با زباله هایمان چه کنیم ؟ با احترام.شهروند ساکن در روستای پشتیر ، بخش گوراب زرمیخ
  • IR ۲۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۲
    0 0
    در شهرهای شمالی ایران نه شهرداری و نه دهیاری وجود دارد ما در کل شهر ماسال سطل آشغال پیدا نکردیم مجبور شدیم اشغال ها را کیلومترها حمل کنیم لطفا رسیدگی کنید مایه خجالت است فقط پول پول برای یک قایق سواری در انزلی ۸ میلیون تومان پول می خواهند . کسی نیست رسیدگی کند؟؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید