مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان گفت: مبادلات مرزی ایران و پاکستان از طریق پایانه‌های مرزی میرجاوه و ریمدان این استان طبق روال گذشته در حال انجام است.

در مرز ایران و پاکستان چه خبر است؟ + آخرین اخبار از منطقه

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، ایوب کرد روز پنجشنبه اظهار کرد: مبادلات تجاری و صادرات کالا طبق روال گذشته از پایانه مرزی میرجاوه بدون هیچ گونه وقفه‌ای در حال انجام است بطوری که روز گذشته شاهد تردد ۴۵۰ دستگاه کامیون در این پایانه مرزی و مهم بودیم.

وی افزود: همچنین از ساعت نخست امروز طبق روال گذشته شاهد تردد کامیون های ترانزیتی در این پایانه مهم مرزی سیستان و بلوچستان هستیم.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان، ترانزیت کالا را یکی از اصول اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و افزود: تمام تلاش مجموعه این اداره کل با هماهنگی مسوولان استانی و کشوری بر توسعه و روان سازی صادرات و واردات کالا در پایانه مرزی میرجاوه است چرا که روابط اقتصادی ۲ کشور با سابقه دیرینه همواره به بهترین نحو تداوم داشته است.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب سیستان و بلوچستان نیز در این باره گفت: پایانه مرزی ریمدان در جنوب استان ظرفیت و توانمندی مناسبی برای صادرات و واردات کالا، انتقال زائران پاکستانی و گردشگران و مسافران دارد و از آنجایی که فاصله آن تا بندر گوادر پاکستان حدود ۹۰ کیلومتر است اتباع کشور دوست و همسایه می‌توانند از این مسیر به دشتیاری و چابهار و سپس از طریق ناوگان زمینی و هوایی به شهرهای مذهبی و مناطق تفریحی و گردشگری ایران سفر کنند.

محمد یاسین افزود: هم اینک فعالیت پایانه مرزی ریمدان طبق روال همیشه بدون وقفه در حال انجام است.

سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران اسلامی حدود یک‌هزار و ۶۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران، با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان مرز دارد.

طول مرزهای خاکی سیستان و بلوچستان با کشور افغانستان حدود ۳۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک سوم از کل مرز ایران با افغانستان و طول مرزهای خاکی مشترک استان با کشور پاکستان ۹۲۱ کیلومتر است که مجموع کل مرز مشترک ایران و پاکستان را تشکیل می‌دهد.

طول مرزهای آبی سیستان و بلوچستان در سواحل دریای عمان با کشور پاکستان نیز ۳۷۰ کیلومتر است. باید به این نکته توجه داشت که سیستان و بلوچستان یکی از راه‌های راحت و امن دسترسی کشورهای منطقه بویژه افغانستان و پاکستان به خاورمیانه و کشورهای اروپا و آفریقا است به طوریکه از آن به عنوان موقعیت طلایی می‌توان یاد کرد.

پاکستان واقع در جنوب غربی آسیا از جنوب مرز آبی یک‌هزار کیلومتری با دریای عمان دارد و از غرب با ایران، از شمال با افغانستان، از شرق با هندوستان و از شمال شرق با جمهوری خلق چین هم مرز است.

باید به این نکته توجه داشت که سیستان و بلوچستان یکی از راه‌های خشکی و راحت و امن دسترسی پاکستان به خاورمیانه و کشورهای اروپا و آفریقا است که این موضوع یک موقعیت طلایی را برای استان فراهم کرده استروابط اقتصادی پاکستان با سیستان و بلوچستان دارای گستردگی فراوانی است و راه آهنی که از زاهدان به پاکستان کشیده شده بود همچنان در مسیر تبادلات اقتصادی منطقه فعال است و حتی پیمان تاریخی هم بین ایران، پاکستان و ترکیه برقرار شده که بر اساس آن نیز قراردادهای همکاری‌های اقتصادی و نظامی بین این سه کشور برقرار شده است.

کد خبرنگار: ۱۵
۱۸دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 17
  • رضایوسفی IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۹
    3 0
    ایران وپاکستان هیچ مشکلی باهم نداشته وندارند مشکل اصلی وجود تروریست درکشور میباشد که از دیرباز مشکل افرین بودند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید