شرکت کنترل گاز اکباتان در حد توان و موقعیت شرکت سعی نموده است تا حد امکان از کلیه موارد زیست محیطی و کاهش مصرف انرژی با استفاده از تجارب و الگوبرداری های انجام شده استفاده نموده و سهمی در مصرف بهینه انرژی در جهت سود شرکت و همچنین منابع زیست محیطی استان و در سطح ملی داشته باشد.

کنترل گاز اکباتان در مسیر بهبود مصرف انرژی

کمپین اطلاع‌رسانی “برای آینده اقدام می‌کنیم” از سری برنامه های اطلاع‌رسانی جمعی رویداد ملی سلامت، محیط زیست و توسعه پایدار (سمت) می‌باشد، که با هدف ترویج فعالیت های دوست دار سلامت و محیط زیست سازمانهای حاضر در رویداد اجرا گردیده است. در این مطلب اقدامات شرکت کنترل گاز اکباتان قابل مشاهده خواهد بود.

این کمپین در تلاش است تا اقدامات، کنش‌ها و فعالیت‌های نوآورانه دوستدار محیط‌زیست که ضامن سلامت و پایداری جامعه است را به عموم مردم منعکس نماید و با جلب حمایت عمومی مشوق سازمان‌ها برای توسعه فعالیت‌هایی از این دست باشد. مطالب بیان شده در این کمپین برگرفته از دستاوردهای ارائه شده توسط 32 شرکت حاضر در اولین دوره رویداد سلامت، محیط‌زیست و پایداری است، که در اردیبهشت ماه 1401 برگزار و با هدف اطلاع‌رسانی عمومی منتشر می‌گردد. در ادامه به معرفی شرکت کنترل گاز اکباتان و دستاورد ارائه شده این شرکت در رویداد سمپ خواهیم پرداخت.

درباره شرکت کنترل گاز اکباتان

شرکت دانش بنیان کنترل گاز اکباتان که اکنون به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات ایمنی، تنظیم و اندازه‌گیری گاز شهری در ایران و خاورمیانه مطرح می‌باشد، در راستای تحقق اهداف و برنامه‌های کلان ملی در ایجاد و توسعه شبکه گازرسانی سراسری، با هدف خودکفایی و قطع وابستگی کشور در زمینه تجهیزات مورد نیاز شرکت ملی گاز ایران، شرکت‌های گاز استانی و مشترکان گاز طبیعی، از سال ۱۳۶۲ با طراحی و ساخت رگولاتور گاز شهری پا به عرصه تولید تجهیزات صنایع نفت و گاز گذاشت. این شرکت با تکیه بر تجربیات، نیروهای متخصص و امکانات خود توانسته است دستاوردهای ارزشمندی در بومی سازی، نوآوری، توسعه و بهبود مستمر تجهیزات و قطعات صنعت نفت و گاز برای پاسخگویی به انتظارات و نیازهای داخلی بدست آورد.

در حال حاضر طراحی و تولید انواع رگولاتور گاز طبیعی در ظرفیت های ۵ الی ۱۶۰ مترمکعب بر ساعت و همچنین کنتور گاز شهری در انواع فولادی و آلومینیومی در این واحد صنعتی صورت می‌پذیرد. این شرکت با توجه به عزم دولت در هدفمندسازی مصرف انرژی و نیاز مبرم کشور به نوسازی تجهیزات میترینگ گاز طبیعی و لزوم کنترل دقیق و مدیریت مصرف مشترکان گاز کشور با استفاده از فناوری‌های روز دنیا، اقدام به طراحی و تولید کنتورهای هوشمند و قرائت از راه دور گاز شهری (AMR) براساس جدیدترین تکنولوژی‌های ارتباطی از جمله LORA و NB-IoT نموده است و همچنین تولید و بومی‌سازی نسل جدید کنتورهای گاز موسوم به کنتورهای آلتراسونیک (UGM) را در برنامه کاری خود قرار داده است.

این شرکت با توجه به ظرفیت و توان بالقوه‌ای که در امر تولید قطعات دایکستی و خطوط ماشین‌کاری و مونتاژ دارد، در کنار تولید تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و گاز کشور، از سال ۱۳۸۳ به جرگه قطعه‌سازان خودرو نیز پیوسته است و در حال حاضر طیف گسترده‌ای از انواع قطعات برای شرکت‌های بزرگ خودروسازی کشور در این مجموعه صنعتی، تولید و عرضه می گردد. همچنین این واحد صنعتی با تکیه بر توانمندی‌های فنی و تخصصی موجود و در راستای توسعه بازار و سبد محصولات مرتبط با صنعت میترینگ، از سال ۱۳۹۶ اقدام به طراحی و راه اندازی خط تولید کنتورهای آب مولتی جت خانگی نیز نموده است.

شرکت کنترل گاز اکباتان در حد توان و موقعیت شرکت سعی نموده است تا حد امکان از کلیه موارد زیست محیطی و کاهش مصرف انرژی با استفاده از تجارب و الگوبرداری های انجام شده استفاده نموده و سهمی در مصرف بهینه انرژی در جهت سود شرکت و همچنین منابع زیست محیطی استان و در سطح ملی داشته باشد.

پروژه بهینه‌سازی مصرف انرژی در شرکت کنترل گاز اکباتان

کلیه موارد انجام شده در شرکت کنترل گاز اکباتان جهت مصرف بهینه انرژی عبارتند از :

1- استفاده از آبگرمکن‌های خورشیدی : آبگرمکن خورشیدی یکی از تجهیزات انرژی خورشیدی است که به وسیله انرژی خورشید دمای آب را افزایش می‌دهد. این آبگرمکن از تعداد مشخصی لوله و یک مخزن تهیه می‌شود. جنس لوله ها شیشه ای و جنس مخزن استیل ضدزنگ می‌باشد.

2- استفاده از ژنراتور در ساعت‌های پیک پربار بر اساس قرارداد فی مابین شرکت با سازمان توانیر : با توجه بحران آب در کشور و افزایش مصرف برق در فصل تابستان تفاهم نامه‌ای با اداره برق جهت وارد نمودن ژنراتور داخلی ( شرکت) جهت کمک به شبکه برق برقرار گردید.

3- تغییر کوره‌های ذوب آلومینیوم از لوازم آزبست با پرت حرارتی بالا به آجر نسوز و جرم ریخته گری با پرت حرارتی پایین : کوره‌های قدیمی دارای ساختار ساده بود و راندمان آن‌ها جهت ذوب‌گیری با توجه به پرت حرارتی بسیار پایین بود. جهت بهبود کیفیت ذوب و کاهش مصرف انرژی بر روی این نوع کوره ها مطالعات انجام شده و با طراحی جدید ساخته شد که علاوه بر راندمان بالای انرژی دارای کیفیت ذوب بالاتر نیز می باشد.

4- استفاده از صفحات فایبر گلاس در سقف‌های واحدهای تولیدی و انبار جهت استفاده بیشتر از نور خورشید و کاهش مصرف انرژی

5- استفاده از بانک خازن و حذف ضریب زیان درشبکه برق

6- خرید دایکست مجهز به سرووموتور: با توجه به اینکه دستگاه‌های جدید دایکست مجهز به سروو موتور بوده و مصرف برق در این دستگاه‌ها با شرایط مشابه دستگاه‌های قدیمی به 1/3 کاهش می‌یابد.

7- اتوماسیون صنعتی: کنترل و مانیتورینگ خطوط تولید و ماشین‌آلات توسط کنترلرهای قابل برنامه ریزی یا plc ها و راه اندازی و بهره‌برداری به کمک عملگرهای الکتریکی ( الکتروموتور- کنتاکتور- رله- انواع کلیدها) است که باعث بهینه کردن هر آنچه بیشتر مصرف انرژی در کنترل یک فرآیند در مقیاس های بزرگ و کوچک و در نهایت تولید یک محصول می شود.

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید