بعضی جاذبه‌های طبیعی شما را شگفت‌زده می‎کند از این رو با ما همراه باشید و درباره تنگه رغز؛ زیبایی‌های خمیده در مرز آسمان و زمین فارس بدانید.

تنگه رغز؛ زیبایی‌های خمیده در مرز آسمان و زمین فارس

سلام نو _ سرویس گردشگری: تنگه رغز از زیباترین و بکرترین مناطق طبیعی در استان فارس و میان رشته کوه زاگرس است. از این تنگه با نام عروس دره‌های آبی ایران یاد می‌کنند. تنگه رغز در فاصله ۳۰ کیلومتری از شمال شرقی شهر داراب و در منطقه فسارود فارس قرار گرفته است و فاصله کوتاهی تا روستاهای شمس‌آباد و حسن‌آباد دارد.

طول مسیر تنگه رغز در حدود چهار کیلومتر است و از شمال به جنوب امتداد دارد. بومیان روستاهای اطراف از این منطقه با نام «رودخیز» نام می‌برند. در طول مسیر این تنگه بیش از ۶۰ آبشار دائمی و فصلی و ۱۰۰ حوضچه به چشم می‌خورند؛ اما دسترسی به همه آن‌ها ساده نیست و برای بازدید از برخی آبشارهای این تنگه نیاز به کمی کوهپیمایی دارید.

آشنایی با تنگه رغز زیبا و تماشایی

تنگ رغز در نزدیکی شهرستان داراب و در میان مراتع سرسبز و دشت ‌های داراب و فسا واقع شده است که در درون این تنگ، دره هایی همراه با حوضچه ‌های آب وجود دارند.

تنگه رغز؛ زیبایی‌های خمیده در مرز آسمان و زمین فارس

این تنگ در مکانی با مسیری سخت قرار گرفته است که دسترسی تا همین ده سال پیش وجود نداشت، با این حال باز هم نگران نباشید زیرا برای بازدید از این مکان زیبا نیازی به حرفه ای بودن ندارید، اگر به همراه خود راهنما داشته باشید به راحتی می توانید مسیر را طی کرده و از طبیعت بی نظیر این منطقه لذت ببرید.

رغز در لغت به معنای بکر و لغزنده است که از دو طرف با دیواره‌ های بلند محصور گشته است. در تنگ رغز نیز ۶۴ آبشار و صدها حوضچه طبیعی وجود دارند که از این ۶۴ آبشار به ۱۲ مورد باید با طناب فرود آیید و ارتفاع فرودها نیز بین ۶ تا ۶۵ متر هستند اما مابقی آبشارها با پرش در آب قابل گذر هستند.

آبشارهای بی‌نظیر تنگه رغز

حوضچه‌ های موجود در زیر آبشارها نیز بین ۶ تا ۲۰ متر عمق دارند و بازدید از این منطقه خوش آب و هوا برای همه رده های سنی توصیه می شود.

تنگه رغز؛ زیبایی‌های خمیده در مرز آسمان و زمین فارس

در ادامه به توضیح آبشار های Raghaz Canyon می پردازیم:

این آبشارها با ارتفاع بلند خود تا دره جنوبی ادامه‌ دارند که در نهایت به بن بست می‌ رسند. هرکدام از آبشارها دارای اسامی خاصی هستند و توجه داشته باشید که بدون تجهیزات فقط می توانید تا آبشار کبوتر بروید اما بعد از آن باید تجهیزات دره نوردی داشته باشید؛ آبشار نگین ارتفاع ۱۶ متر و عمق ۸ متر ، آبشار بوم رنگ ارتفاع ۷ متر و عمق ۸ متر، آبشار مسعود ارتفاع ۸ متر و عمق ۱۲ متر ، آبشار گلاب حوضچه ارتفاع ۱۱ متر و عمق ۷ متر، آبشار فتح ارتفاع ۸ متر و عمق ۱/۵ متر، آبشار حکمت ارتفاع ۱۱ متر و عمق ۱۵ متر ، آبشار کبوتر ارتفاع ۲۵ متر و عمق ۲۰ متر، آبشار جام ارتفاع ۹ متر و عمق ۶ متر، آبشار دماغه ارتفاع ۱۲ متر و عمق ۲ متر، آبشار آذرخش ارتفاع ۶۵ متر و عمق ۶ متر، آبشار یادگار ارتفاع ۴ متر و عمق ۸ متر و در نهایت آبشار آخر با نام آبشار وداع ارتفاع ۴۶ متر و عمق ۱۰ متری دارند.

تنگه رغز؛ زیبایی‌های خمیده در مرز آسمان و زمین فارس

از معروف‌ترین آبشارهای تنگه رغز می‌توان به آبشارهای درخشش با ارتفاع ۶۵ متر، وداع با ارتفاع ۴۶ متر و کبوتر با ارتفاع ۲۵ متر اشاره کرد. بعضی حوضچه‌های این تنگه نیز عمق مناسب برای شیرجه و شنا دارند.

به‌دلیل موقعیت جغرافیایی تنگه رغز، نور و گرمای خورشید به بخش‌هایی از مسیر این تنگه نمی‌رسد و به همین دلیل هوای این منطقه سردتر از نواحی اطراف است. بهترین زمان برای بازدید از این منطقه و آبتنی در حوضچه‌های داخل تنگه رغز از اواسط بهار تا اواخر تابستان است.

زمان مناسب سفر و دسترسی به تنگه رغز فارس

از آنجایی که این محدوده به چشمه ها و آبشارهای پر آبش مشهور است، بهتر است در فصل های پر آب یعنی مابین ماه های اردیبهشت تا اوایل مهر ماه به این تنگه سفر کنید.

چرا که نه تنها درختان سرسبز جنگلی کنار مسیر دسترسی به تنگ رغز جذاب تر خواهد بود، بلکه می توانید گرمای سوزان تابستان را با آب و هوای خنک اطراف آب و نسیم خنکی که گه گاه می وزد، کمتر کنید.

تنگه رغز؛ زیبایی‌های خمیده در مرز آسمان و زمین فارس

حتی اگر در این فصل وارد این منطقه می شوید، حتما قبل از شروع سفر اخبار هواشناسی را دنبال کنید و در هنگام بارندگی و سیلاب ها به هیچ عنوان، وارد این تنگه و این منطقه نشوید.

اگر از شیراز می خواهید به سمت تنگ رغز داراب بروید، باید مسیر جاده فسا و در نهایت جاده داراب را بپیمایید. پس از شهر فسا به سمت داراب حرکت کنید. بیشتر پیشنهاد می دهیم که در بین مسیر، فرعی حسن آباد را پیش بگیرید و از سمت حسن آباد و مراتع سرسبز آن به سمت مسیر شروع دره حرکت کنید. در این منطقه دره رقز، تنگه آب باریک، دره رود شهر و چشمه نیگی قرار گرفته اند که خود از دیگر جاذبه های اطراف هستند. اگر از داراب به سمت تنگه حرکت کنید، ۳۵ کیلومتری را به سمت شمال غربی داراب و بخش حسن آباد باید رانندگی کنید. باقی مسیر بین ۴ تا ۵ کیلومتری درون دره را دیگر باید پیاده بروید. در مجموع از گردنه دراکویه تا ابتدای مسیر صخره نوردی و دره نوردی با ماشین حدود ۲ ساعت در جاده خاکی رانندگی دارید. در طول مسیر آبشارها دو چشمه را پیش رو خواهید داشت.

تنگه رغز؛ زیبایی‌های خمیده در مرز آسمان و زمین فارس

آدرس تنگه رغز: استان فارس، فسارود، جاده داراب، روستای حسن آباد، تنگه رغز

کد خبرنگار: ۲۶
۱۲دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • فاطمه IR ۰۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۱
    19 0
    خداراشکر بابت این هم زیبایی
  • جواد تیموری IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۱
    0 0
    مار فسا رود را سرچ کنید لطفاً ،،،،،
  • RU ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۲
    1 0
    فوق‌العاده زیبا و دیدنی..واقعا حیف است ک به تنگه رغز سفر نکنی
  • یک فسایی IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۳
    1 0
    بهتره کسی اینجارو نشناسه تا بکر و تمیز بمونه
  • IR ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۳
    1 0
    کسی نشناسه بهتره
  • IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۶
    0 0
    تنگه ریبای رغز در بخش فسارود شهرستان تاریخی داراب قرار دارد و نام دست پایین دست این تنگه هم دشت داراب است، بسیار زیباست و نقاشی خداوند بر روی زمین است
  • IR ۰۴:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۷
    0 0
    دسترسی به تنگه ها و آب ها خیلی سخته برای خانواده که اصلاً مناسب نیست

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید