۲۵ تیر ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۷
کد خبر: 55373588

موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، جزئیات زمین لرزه‌های هفته گذشته در کشور را اعلام کرد و از ثبت ۲ زلزله در استان تهران خبر داد.

ثبت ۲ زلزله در استان تهران

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، در هفته گذشته علاوه بر ادامه‌دار بودن فوج لرزه‌ها در استان هرمزگان، سرجنگل استان سیستان و بلوچستان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ و نصرآباد استان خراسان رضوی زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۳ را تجربه کردند، ضمن آنکه در فشم استان تهران زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۶ و در فیروزکوه استان تهران دو زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

در مهمترین رخدادهای لرزه‌ای هفته گذشته فوج لرزه‌های استان هرمزگان ادامه داشت و بر اساس اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از ۲۴ خرداد تا ۱۲ تیرماه سال جاری شاهد وقوع زمینلرزه‌های متعدد در ۳ منطقه "بندر چارک"، "پارسیان" و "بندر خمیر" بودیم و در این بازه زمانی تعداد ۲۱۴ زمینلرزه در این مناطق به ثبت رسیده که از این تعداد ۶ زمینلرزه با بزرگی بیش از ۵ شامل زمینلرزه‌های به بزرگای ۵.۳ و ۵.۶ در حوالی بندر چارک، زمینلرزه به بزرگای ۵.۲ در حوالی پارسیان و ۳ زمینلرزه‌ به بزرگای ۶.۱ و ۶.۱ و ۵.۷ در حوالی بندر خمیر بوده است.

دکتر محمدرضا حاتمی، رییس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در خصوص وضعیت لرزه خیزی استان هرمزگان و گسل مسبب این رخدادهای لرزه‌ای توضیح داد: زاگرس یکی از جوان‌ترین و جنباترین پهنه‌های برخودی قاره‌ای در روی زمین است که در اثر تصادم قاره‌ای-قاره‌ای بین صفحه عربستان و خرد قاره ایران مرکزی بوجود آمده است. دماغه هرمزگان جایی است که مرز تغییر رفتارهای زمین ساختی و لرزه زمینساختی را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: تکتونیک حال حاضر ایران نتیجه همگرایی شمالی-جنوبی بین صفحه‌های عربستان در جنوب غرب و ایران در شمال شرق با نرخی در حدود ۲۲ میلی‌متر بر سال است و خلیج فارس فرونشست حاصل از این برخورد است.

حاتمی اضافه کرد: استان هرمزگان از لحاظ لرزه زمینساختی در دو ایالت مکران در شرق استان و زاگرس در غرب این استان قرار گرفته است و در نتیجه این استان از لحاظ لرزه زمین ساخت تابع دو نوع رفتار لرزه‌ای متفاوت در شرق و غرب استان است که دماغه هرمز مرز آن محسوب می‌شود؛ یعنی جایی که زون گسلی میناب قرار دارد. نزدیکترین گسل به کانون زمینلرزه‌های بندر چارک، پارسیان و بندر خمیر شاخه‌های جنوبی گسل پیش‌ژرفای زاگرس (ZFF) و گسل پیشانی کوهستان زاگرس (MFF) است.

همچنین در ساعت ۲۰ و ۲۶ دقیقه روز دوشنبه، ۲۰ تیر ماه در فشم استان تهران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۶ به فاصله ۱۰ کیلومتری شمشک، ۱۳ کیلومتری فشم و ۲۵ کیلومتری لواسان استان تهران رخ داد. به گفته دکتر علی بیت اللهی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی رومرکز این زلزله بر روی امتداد گسل طالقان در ۲۵ کیلومتری از مرز شمالی محدوده شهر تهران واقع شده است و احتمال می‌رود جنبائی این بخش از گسل طالقان مسبب زلزله ۳.۶ فشم استان تهران باشد.

وی اضافه کرد: در گستره اطراف رومرکز این زلزله در محدوده اطراف فشم تعداد ۶۹۳ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۳.۶ فشم استان تهران (مدت ۱۶ ساله) ثبت شده است. از این تعداد ۲ زمینلرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۱۷ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمینلرزه‌ها کوچکتر از بزرگی ۴ بوده است.

جزئیات زمینلرزه‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه ۱۸ تیر

در گلباف استان زلزله ۲.۵، در دو گنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۸ و در بندر خمیر استان هرمزگان زلزله ۲.۹ و ۲.۸ رخ داد.

یکشنبه ۱۹ تیر

در بندر خمیر استان هرمزگان بعد از زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۳.۴ در عمق ۲۰ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۷ کیلومتری بندر خمیر، ۳۹ کیلومتری کنگ و ۴۶ کیلومتری بندر لنگه بوده است.

در کردکوی استان گلستان زلزله ۲.۵، در پیرانشهر استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۶ و در فیروز آباد استان فارس زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

دوشنبه ۲۰ تیر

در بالاده استان فارس زلزله‌های ۲.۷ و ۲.۸ و در جزیره تنب بزرگ استان هرمزگان زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.

فشم استان تهران با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۱۵ کیلومتری لرزید و کانون این زلزله در ۱۳ کیلومتری فشم و ۲۵ کیلومتری لواسان استان تهران و ۲۶ کیلومتری بلده استان مازندران گزارش شد.

بندر چارک استان هرمزگان زمینلرزه‌ای به بزرگای ۴.۴ در عمق ۸ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۲۰ کیلومتری بندر چارک، ۴۲ کیلومتری جزیره کیش و ۴۸ کیلومتری بندر لنگه این استان گزارش شد. دو زلزله ۳.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

سه شنبه ۲۱ تیر

در رویدر استان هرمزگان زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۹ کیلومتری رخ داد و کانون این زلزله در ۱۰ کیلومتری رویدر و ۵۶ کیلومتری فین استان هرمزگان و ۳۹ کیلومتری درز استان فارس گزارش شد.

در بندر چارک استان هرمزگان زلزله ۲.۹ و در خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۷ رخ داد.

چهارشنبه ۲۲ تیر

در فیروز کوه استان تهران دو زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

در زاهدشهر استان فارس زلزله ۲.۶، در بهمن میر استان مازندران زلزله ۲.۵ و در مهران استان ایلام زلزله‌های ۲.۵ و ۲.۷ گزارش شد.

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۳۳ کیلومتری کنگ، ۳۹ کیلومتری بندر لنگه و ۴۵ کیلومتری بندر خمیر این استان بوده است.

بندرخمیر استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۷ کیلومتری را تجربه کرد.

نصرآباد استان خراسان رضوی با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۸ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۵ کیلومتری نصرآباد، ۳۶ کیلومتری سفید سنگ و ۴۲ کیلومتری تربت جام این استان بوده است.

در فاریاب استان کرمان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۱ به ثبت رسید که عمق این زلزله در ۲۳ کیلومتری زمین و کانون رومرکز آن در ۲۸ کیلومتری فاریاب و ۵۵ کیلومتری بلوک استان کرمان و ۴۰ کیلومتری سرگز استان هرمزگان گزارش شد.

سرجنگل استان سیستان و بلوچستان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۲۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۳۸ کیلومتری سرجنگل، ۷۹ کیلومتری مسجد حضرت ابوالفضل و ۸۷ کیلومتری نوک آباد این استان به ثبت رسید.

پنج شنبه ۲۳ تیر

در سنگان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۵، در لالی استان خوزستان زلزله ۲.۵، در مسجد سلیمان استان خوزستان زلزله ۲.۸، در خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۹ و در حصارگرمخان استان خراسان شمالی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

بندر چارک زلزله‌های ۳.۴ در عمق ۸ کیلومتری و ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری زمین را تجربه کرد.

فین استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۹ کیلومتری فین،۵۳ کیلومتری رویدر و ۵۳ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

جمعه ۲۴ تیر

در بهاباد استان یزد زلزله ۲.۵ و در شهداد استان کرمان زلزله ۲.۸ رخ داد.

در بندر خمیر استان هرمزگان زلزله ۳.۲ در عمق ۱۶ کیلومتری زمین به ثبت رسید.

کنگ استان هرمزگان با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۸ کیلومتری و بندر چارک هرمزگان با زلزله ۲.۹ در عمق ۱۰ کیلومتری زمین لرزیدند.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید