دیدن «طناب‌کاران» و «ارتفاع‌کاران» برج و باروها با هدف نماشویی صحنه‌ای است که اغلب با تماشایش از خودمان می‌پرسیم: «حالا برای این همه خطر، چقدر دستمزد می‌گیرند!؟»

با این شغل ترسناک دستمزد روزانه میلیونی بگیرید

به گزارش سلام نو به نقل از همشهری آنلاین، بیش از یک دهه می‌شود که کسب و کار «ارتفاع‌کاران»، «راپل‌کاران» و شرکت‌های خدمات نما در ایران و کلان‌شهرها رونق یافته است. کسب و کاری که شاید درآمد میلیونی داشته باشد اما از خطرات آن نمی‌توان غافل ماند و خیلی از آنهایی که جذب این کار شدند علاوه بر داشتن هیجان و ریسک خطر ، بیکار بودند و  شاید هم از ناچاری سراغ این شغل آمدند. «احمد» یکی از ارتفاع‌کاران شرکت‌های خدمات نما می‌گوید: «با توجه به افزایش تعداد ساختمان‌های بلند در تهران، فعالیت افرادی به عنوان ارتفاع‌کار و نماشو به یک ضرورت و نیاز تبدیل شده است. ضرورتی که متاسفانه، خیلی‌ها یا آن را نمی‌پذیرند یا قبولش ندارند. متاسفانه نه انجمن و اتحادیه صنفی داریم، نه از بیمه و قراردادهای شغلی خبری است و نه اینکه سازمان و ارگانی، نظارت بر شرکت‌های خدمات نما را بر عهده می‌گیرد. اگر اتفاقی برای یکی از ما بیفتد خیلی راحت می‌گویند خودش این کار را انتخاب کرده!»

تقریبا اغلب افرادی که در این شغل کار می‌کنند ، نمی خواهند در گفت وگوها خودشان را دقیق معرفی کنند، چرا که نگرانند به دردسر بیفتند و همین شغل خود را از دست بدهند.

او البته از درآمد میلیونی شغلش هم می‌گوید: «بله؛ این شغل درآمد خوبی دارد. از ۱۵ میلیون تومان در ماه تا ۵۰ میلیون تومان در بعضی از ماه‌ها که میزان آن به خیلی از عوامل بستگی دارد. مثلا داشتن مدرک معتبر ارتفاع‌کاری، فعالیت در شرکت و کارگاه خدمات نما که سابقه و مشتری‌های زیادی داشته باشد، داشتن ابزار کار شخصی یا تجهیزات پیشرفته، اجرای کار با طناب یا روی داربست، پیچ‌ و رولپلاک و نماشویی برج و مجتمع‌های دارای ویژگی خاص (نمای ترکیبی، نمای گران‌قیمت، تاریخی و ...).»

یک شغل خطرناک با دستمزد میلیونی

آموزش معمولی یا بین‌المللی؟

تقریبا از اوایل دهه ۹۰ آموزشگاه‌های «راپل» با هدف آموزش افراد ارتفاع‌کار فعالیت خود را آغاز کرد. «میثم» یکی دیگر از ارتفاع‌کاران در این ارتباط می‌گوید: «آموزشگاه‌های راپل اغلب سوله‌های بزرگی هستند که بعد از پایان دوره آموزشی یا یک مدرک معمولی با هزینه بین ۳ میلیون تا ۸ میلیون تومان اعطا می‌کنند و یا اگر مربی خارجی داشته باشند و مدرک بین‌المللی بدهند، هزینه‌ای بیشتر تا ۱۵ میلیون تومان هم دریافت می‌کنند.»

میثم مکثی کوتاه می‌کند، می‌افزاید: «با مدرک بین‌المللی این حرفه می‌توان در کشورهای عربی همسایه، درآمدهای خیلی بیشتر هم کسب کرد.» او، سوال «چه کسانی بیشتر سراغ این کار و شغل می‌آیند؟» را اینگونه پاسخ می‌دهد: «معمولا افرادی سراغ ارتفاع‌کاری می‌آیند که یا نتوانسته‌اند کار مناسب پیدا کنند و یا از هیجان، ارتفاع و ترشح آدرنالین لذت می‌برند. البته بعد از اینکه که درآمدهای خوب هم کسب می‌کنند که دیگر هیچ!»

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید