کلمه " گئول " در زبان ترکی به منطقه ای گود و عمیق که آب در آن جمع می شود گفته می شود.ماهی سفید رودخانه ای و حشرات و نرم تنان از ویژگی‌های جانوری این منطقه هستند.

آیا تا کنون به چشمه گئول رامیان سفر کرده‌اید؟

به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، چشمه گئول رامیان در جنوب شهر رامیان یکی از شهرهای تابع استان گلستان واقع شده است. چشمه گل رامیان به صورت یک استخر طبیعی به طول ۹۰متر و به عرض ‪ ۸۰ متر و به عمق ۴۴ تا ۸۰ متر است که در ارتفاع ‪ ۳۲۰ متری از سطح دریا قرار دارد. این چشمه در ۵ کیلومتری جنوب شهرستان رامیان و در ۸۵ کیلومتری مرکز استان (گرگان) قرار دارد. این منطقه از سه طرف به جنگل و از یک طرف به زمینهای زراعی متصل است.

دریاچه و چشمه گئول رامیان در موقعیت جغرافیایی N۳۶۵۸۳۴ E۵۵۰۶۲۱ در استان گلستان واقع است. این چشمه   در دامنه کوه "پنهان خانه" قرار گرفته است و بطور طبیعی از کف زمین می جوشد.

کلمه گئول در زبان ترکی به منطقه ای گود و عمیق که آب در آن جمع می گردد، گفته می شود. گئول به معنا چشمه جوشان است. دلیل نامگذاری این منطقه به گئول رامیان به فرهنگ و زبان مردم بومی این ناحیه مربوط است. از نظر تاریخی جمعیت غالب منطقه از نژاد ترک و تیره ای از ایل گرایلی هستند.

از نظر مطالعات زمین شناسی و جغرافیایی چشمه گئول رامیان از جمله چاله های بیضی شکل است که نیمرخ آن شبیه یک طشت است و در نتیجه یک فرونشت در سطح تشکیلات آهکی بوجود آمده است.گئول رامیان یک استخر طبیعی بیضی شکل است که طول آن ۹۰ متر و عرض آن ۸۰ متر به وسعت ۷۲۰ متر مربع و عمق آن بین ۴۴ تا ۸۰ متر میباشد. آب آن که از عمق می جوشد به علت داشتن عمق زیاد منظره ای زیبا ایجاد نموده است.

گئول رامیان در میان جنگل های انبوه پهن برگ به ویژه گونه با ارزش زربین واقع شده است. عمده ماهیان گئول رامیان ماهی سفید رودخانه ای است و تغذیه این ماهی بیشتر از حشرات آبزی و نرم تنان است.

رنگ این چشمه به دلیل عمق زیاد سبز تیره بسیار خوشرنگ و جالبی است. این چشمه از قدیم یکی از مراکز تفرجگاهی شهرستان‌های اطراف مانند گنبد کاووس، رامیان، آزاد شهر و شهرهای خان ببین و علی آباد کتول و روستاهای منطقه و حتی خارج از استان بوده است. حتی گردشگران و مسافران از نقاط دوردست و در فصول گرم از این چشمه استفاده می کنند. این پدیده مهم می تواند به عنوان یک اثر طبیعی ملی به ثبت برسد. رودخانه رامیان در شرق این چشمه از ارتفاعات البرز غربی ( کوه لیرم - کوه خاک یا خاکسار و .. . ) سرچشمه گرفته و پس از عبور از شهر رامیان وارد دشت گرگان شده که بعد از قطع راه دلند به آزاد شهر در یک مسیر جنوب به شمال پیش رفته و بعد از اتصال به رودحاجی کوچکی نهایتاً به گرگان رود می پیوندد.

از نظرموقعیت جغرافیایی نیز گفته می‌شود گئول رامیان در مسیر جاده رامیان - النگ در دامنه کوه تپه‌آرام ، قلعه ماران و رشته کوه خاکسار واقع شده و در حاشیه شرقی آن رودخانه قره چای با جهت جنوبی شمالی جریان دارد. پوشش گیاهی اطراف گئول رامیان را درختان بلوط و درختچه‌های ولیک تشکیل می دهد و همچنین این ناحیه به عنوان یکی از زیستگاهها و ذخیره‌گاههای درختان زربین (سروکوهی) است. علاوه بر چشمه گئول، باغ قصر، آبشار سرخه کمر با چشمه ساران متعدد با هفت آبشار زیبا و پرآب در منطقه نیلبرگ رامیان تفرجگاه خوبی برای عاشقان طبیعت است.

ارتفاعات این محدوده در سال هایی نه چندان دور از جنگل های باستانی بسیار با ارزش تشکیل می شده است که متأسفانه بیش از یک دهه است که از سوی سازمان جنگل ها و مراتع به شکل وسیعی درو شده و به جای آن عموماً درختان سوزنی برگ کاشته شده است با  همه این نامهربانی هایی که بر سر طبیعت این منطقه آمده، چشمه گئول رامیان را همچون نگین فیروزه ای می توان تصور کرد که بر دستان کبره بسته این منطقه درخشش شگفت انگیز خود را هنوز حفظ کرده است. امیدواریم با کنترل تخریب های وسیع پیرامونی آن این نگین فیروزه ای برای تماشای نسل های آینده نیز باقی بماند.
چشمه گئول رامیان با اندک توجه و بکارگیری امکانات خدماتی، رفاهی و آماده‌سازی مسیر می‌تواند به عنوان مرکزی برای جذب توریسم در نظر گرفته شود.

کد خبرنگار: ۲۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید