دانشمندان می‌گویند از این دستگاه می‌توان برای سایر بیماری‌های تنفسی مانند ذات الریه به ویژه در کشورهای در حال توسعه استفاده کرد.

«ریه‌ آهنی» اختراع شد!

به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آی مِک نوشت: در گذشته افرادی که به فلج اطفال دچار می‌شدند به دلیل فلج شدگی بافت‌ها و اندام‌ها جان خود را از دست می‌دادند. دلیل آن نیز این بود که ماهیچه‌هایی که مسئول تنفس بودند کارایی خود را از دست می‌دادند و فرد دیگر نمی‌توانست نفس بکشد.

با این حال، دانشمندان در آن زمان موفق به اختراع ابزاری به نام "ریه آهنی" شده بودند. ریه آهنی یک دستگاه بسیار بزرگ بود که فرد در آن قرار می‌گرفت و به کمک آن عمل تنفس را انجام می‌داد. حال دانشمندان با تقلید از دستگاه قدیمی ریه آهنی، یک دستگاه کوچکتر برای بیماران کرونایی که دچار بیماری شدید هستند اختراع کردند.

یک تیم از پزشکان و مهندسان با همکاری با یکدیگر نسخه جدیدی از ریه آهنی را ابداع کرده‌اند که به بیماران کرونایی که نمی‌توانند به درستی تنفس کنند این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی زنده بمانند. این دستگاه ارزان‌تر، راحت‌تر و بسیار مناسب‌تر از دستگاه تنفس مصنوعی برای بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه است.

این دستگاه که اکسووِلنت (Exovent) نام دارد با ایجاد فشار منفی در محیط خارج بدن، به ریه‌ها امکان عمل دم و بازدم و انجام تنفس طبیعی را می‌دهد. در حقیقت این دستگاه نیازی به اکسیژن ندارد و فرد به طور طبیعی خود عمل تنفس را انجام می‌دهد.

دانشمندان می‌گویند از این دستگاه می‌توان برای سایر بیماری‌های تنفسی مانند ذات الریه به ویژه در کشورهای در حال توسعه استفاده کرد.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: دستگاه اکسوولنت مصداق بارز همکاری میان مهندسان و پزشکان است. ما به دنبال گسترش این فناوری و عرضه جهانی آن هستیم. گرچه این دستگاه در حال حاضر برای بیماران کرونایی طراحی شده است، اما من یقین دارم در بلند مدت می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید