اخبار احکامی که رئیسی و وزرایش صادر می‌کنند، منتشر می‌شود و حتی نام یک اصولگرای معتدل هم در میان‌شان دیده نمی‌شود، چه برسد به یک اصلاح‌طلب.

جای خالی اصلاح‌طلبان در کابینه سیزدهم / خبری از انتصاب اصولگرایان معتدل هم نیست!

به گزارش سلام نو، شرق نوشت: احکامی که یک‌به‌یک ازسوی ابراهیم رئیسی صادر می‌شود، حاکی از این است که همه پیش‌فرض‌ها و پیش‌بینی‌ها درباره شعاری و تبلیغاتی‌بودن ادعای دولت فراجناحی درست بوده است. نه‌تنها اعضای اصلی کابینه فراجناحی انتخاب نشدند؛ بلکه حتی یک اصلاح‌طلب یا اصولگرای متمایل به اصلاحات یا روش اعتدالی هم در رده‌های پایین‌تر حکمی نگرفته است. اخبار احکامی که رئیسی و وزرایش صادر می‌کنند، منتشر می‌شود و حتی نام یک اصولگرای معتدل هم در میان‌شان دیده نمی‌شود، چه برسد به یک اصلاح‌طلب. در رده مدیران میانی هم تمایل اصلی به انتصاب طیف اصولگرایان متأخرتر است.

مشخص نیست که چرا رئیسی خودش را درگیر چنین ادعایی کرده بود. نخستین تردیدها درباره احتمال عملیاتی‌شدن این گفته رئیسی زمانی ایجاد شد که او شروع به نظرخواهی از فعالان سیاسی از جناح‌های مختلف به‌ویژه اصلاح‌طلبان کرد. زمانی که اصلاح‌طلبان و فعالان حوزه رسانه و سیاست یکی‌یکی از تماس دفتر رئیسی با خودشان خبر می‌دادند. برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که شاید او واقعا قرار است یک دولت فراجناحی با کمک‌گرفتن از همه ایده‌ها تشکیل بدهد. تا جایی که برخی اعلام کردند اصلاح‌طلبان با تماس‌های رئیسی شوکه شدند، برخی اصلاح‌طلبان همان زمان اعلام کردند که این اقدام رئیسی مثبت است. برخی دیگر گفتند برای قضاوت هنوز زود است و برخی دیگر با بدگمانی به جنبه نمایشی آن اشاره می‌کردند. مثلا محمود صادقی گفته بود: «قرار شد از طریق یک خط ارتباطاتی نظرات خود را به اطلاع این دوستان برسانیم. با ارزیابی‌های انجام‌شده مقداری از بدبینی اولیه فاصله گرفتم و از اینکه با توهم توطئه به قضیه نگاه کنم، نگرانی ندارم؛ اگرچه ممکن است این کار تبلیغاتی باشد؛ اما دلیلی برای اینکه نیت بدی پشت پرده باشد، پیدا نکردم و بعد از ردوبدل‌کردن چند پیام، امروز چند پیشنهاد را ارائه دادم». در نهایت به نظر می‌رسد که حق با بدگمانان بوده است.  
نه خبر و ردی از سرانجام آن مشاوره‌ها و ایده‌ها در راهبری دولت رئیسی بعد از گذشت چند ماه دیده می‌شود، نه حتی نشانی از حضور آن چهره‌ها. برخی از اصولگرایان معتدل هم البته بر آن نگاه خوش‌بینانه دمیده بودند.

همان‌هایی هم که این روزها بهره‌ای از تقسیم سهم‌ها نبرده‌اند. کنعانی‌مقدم، دبیرکل یکی از این احزاب اصولگرا، زمانی گفته بود: «دولت آقای رئیسی یک دولت فراجناحی بوده و در تلاش است که از افراد کارآمد فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی استفاده کند و حتی شاهدیم که دو تن از وزرای دولت آقای روحانی را هم در دولت خود استفاده کرده و از آنها بهره گرفته است. معتقدم که آقای رئیسی نگاهش به دولت یک نگاه فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی است». احمد کریمی‌اصفهانی، رئیس جامعه اصناف و بازار، هم که در رده اصولگرایان سنتی قرار می‌گیرد، قبلا با اشاره به اینکه در گذشته برخی دولت‌ها پس از به‌دست‌گرفتن دستگاه اجرائی کشور، جزئی‌ترین نیروهای دولت را به دلیل اختلاف‌نظرهای سیاسی تغییر دادند، پیش‌بینی کرده بود که: «با توجه به عملکرد ابراهیم رئیسی در گذشته، به نظر می‌رسد او براساس مؤلفه شایسته‌سالاری به بستن کابینه خود بپردازد. امیدوارم این احتمال تحقق یابد و شایستگان در جایگاه‌های مهم کشور قرار بگیرند».رسانه‌های اصولگرا هم همان زمان از آب گل‌آلود ماهی گرفتند و نوشتند که جور روحانی را رئیسی برای اصلاح‌طلبان کشید! خبرگزاری مهر نوشته بود: «همواره یکی از اعتراضات و انتقادات اصلاح‌طلبان از روحانی، با وجود همسویی آنها با دولت یازدهم و دوازدهم، این بوده است که روحانی به نظرات و دیدگاه‌های سیاسیون اصلاح‌طلب وقعی نمی‌نهد. برای مثال در دوران مجلس دهم، اعضای فراکسیون امید همواره گلایه‌های تندی در این زمینه از روحانی داشتند».

سهم رقبا

تقریبا به جز سعید جلیلی باقی رقبای دانه‌درشت درون‌جناحی رئیسی چه آنها که به نفع او کنار رفتند، چه آنها که نرفتند، سهم خود را از قدرت گرفتند. زاکانی به شهرداری رسید، ضرغامی وزارت میراث فرهنگی، سعید محمد مشاور رئیس‌جمهور در امور مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی شد، محسن رضایی معاون اقتصادی شد، رستم قاسمی به وزارت راه مسکن و شهرسازی رسید و قاضی‌زاده‌هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شد.

جوانان اصولگرا در رده مدیران میانی

در میان انتصابات مستقیم و غیرمستقیم اصولگرایان چه در دولت رئیسی، چه مجلس قالیباف و چه زاکانی در شهرداری تهران، حضور جوانان اصولگرا پررنگ است. چهره‌هایی که اگرچه در رده وزارت و مسندهای اصلی دیده نشدند؛ اما توانستند وارد سمت‌های مدیریت‌های میانی شوند تا راه برای ارتقای‌شان در سمت‌های بالاتر در سال‌های آینده هموارتر شود. دیروز برای محسن دهنوی، نماینده تهران در مجلس، هم از سوی رئیسی حکم جدیدی صادر شد و او به‌عنوان عضو هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی انتخاب شد. وحید یامین‌پور هم معاون وزیر ورزش و جوانان شده است. مشابه این انتصابات در شهرداری هم دیده می‌شود. زاکانی رضا صیادی، مداح و مشاور عالی رسانه و مدیر روابط‌عمومی سازمان تبلیغات را به‌عنوان سرپرست سازمان زیباسازی شهرداری تهران منصوب کرده است. در مجلس هم محمود رضوی مشاور فرهنگی و هنری و امیرابراهیم رسولی رئیس دفتر سابق حدادعادل بود که مشاور رئیس و مدیرکل هیئت‌رئیسه مجلس است. مهدی محمد هم مشاور امور راهبردی قالیباف است. در حوزه اقتصادی هم این انتصابات جوانان ادامه دارد. مانند انتصاب مدیرعامل سایپا یا حسین قربان‌زاده به ریاست سازمان خصوصی‌سازی. اخبار استان‌ها هم حاکی از ادامه روند انتصاب جوانان اصولگرا در سطوح مختلف مدیریت استانی است. هدایت آقایی عضو حزب کارگزاران پیش‌تر گفته بود که در این دولت تخصص و کارآمدی فدای شعار جوان‌گرایی شده است. او با اشاره به اینکه رئیسی قبل از تشکیل کابینه سایتی جهت اعلام نظرات و پیشنهادها برای معرفی افراد جهت حضور در دولت، پیشنهاد داده بود، گفته است: «آن زمان گفتم که این مطلب بیشتر به یک نمایش شبیه است و چیزی در پشت آن قرار ندارد که بخواهند از نظرات مردم و جریانات سیاسی استفاده کنند و به آن صورتی که نشان دادند می‌خواهند فراجبهه‌ای عمل کنند، عمل نخواهند کرد». سخنگوی ستاد مردمی رئیسی در زمان انتخابات اعلام کرده بود که کابینه رئیسی، کابینه‌ای جوان، تازه‌نفس، نخبه، کارآمد و فراجناحی خواهد بود. از میان گزینه‌های ردیف‌شده آنچه بیش از همه محقق شده، دو مورد نخست و آنچه اصلا محقق نشده، مورد آخر است!

کد خبرنگار: ۱۸
۱دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید