سبد معیشت به مرز ۱۱ میلیون تومان رسید حقوق اکثریت خانواده های کارگری ۴ میلیون تومان ،حتی کمتر است.

وضعیت معیشت میلیون ها ایرانی بحرانی ست / شکاف بین دستمزد کارگر و خط فقر ۷ میلیون تومان

به گزارش سلام نو به نقل از رکنا ،سبد معیشت به مرز ۱۱ میلیون تومان رسید.حقوق اکثریت خانواده های کارگری ۴ میلیون تومان ،حتی کمتر است .که باید با این میزان درآمد،برای خوراک،اجاره خانه،پوشاک، سلامت، تفریح ...برنامه ریزی کنند!شکاف بین دستمزد کارگر و خط فقر ۷ میلیون تومان شده است.وضعیت معیشت میلیون ها ایرانی بحرانی ست.

ناصر چمنی رئیس سابق کانون عالی انجمن های صنفی کارگران درباره افزایش دستمزد کارگران برای برگرداندن قدرت پس انداز به آن ها گفت: دستمزد کارگر حداقل باید برابر با خط فقر اعلامی مرکز پژوهش‌های مجلس باشد که در حال حاضر از ۱۰ میلیون تومان هم بیش تراست اما دستمزد کارگر با همه‌ی مزایا ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و چند میلیون پایین‌تر از خط فقر است.

رئیس سابق کانون عالی انجمن های صنفی کارگران بیان کرد: اختلاف ۶ یا ۷ میلیون تومانی که دستمزد کارگر با خط فقر دارد را به هیچ عنوان نمی توان یکباره افزایش داد و باید برنامه‌ریزی دقیقی برای این کار صورت گیرد.

چمنی با بیان این که وزیر کار در همه ی برنامه هایش به اجرای قانون تاکید دارد تصریح کرد: آقای عبدالملکی در صحبت‌های خود بزرگ‌ترین دلیل مشکلات به وجود آمده در کشور را عدم اجرای قانون خواندند و تعهد دادند که قانون را اجرا کنند البته ما چندین سال است که می‌گوییم عدم اجرای قانون باعث همه‌ی مشکلات است اما کسی آن را اجرا نمی کند.

او با اشاره به ماده ۴۱ قانون کار ادامه داد: بر اساس این ماده حقوق و دستمزد کارگر باید بتواند هزینه های زندگی او و خانواده‌اش را تا آخر ماه تامین کند وزیر کار باید این کارها را برای وضعیت معیشت جامعه کارگری انجام دهد با این شرایط هم چند سالی طول می کشد که کارگر هم توان هزینه کردن داشته باشد و از پس مخارج زندگی بر بیاید و هم قدرت پس انداز به کارگران برگردد.

رئیس سابق کانون عالی انجمن های صنفی کارگران اظهار کرد: در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت اقتصادی و شکاف چند میلیونی بین خط فقر و دستمزد کارگر همین که ما جامعه کارگری بتوانیم تا آخر ماه زنده بمانیم کافی است و امتیاز محسوب می شود و برگرداندن قدرت پس انداز برنامه ریزی دقیقی نیاز دارد.

چمنی بیان کرد: بر اساس آماری که بنکداران داده اند بیش از ۳۵ درصد خرید نسبت به سال گذشته کم تر شده است یا اتحادیه بلیت فروش ها از کاهش خرید بلیت سفر خبر داده اند. ۶۰ درصد مردم ایران توان خرید برنج ایرانی را ندارند همه ی این ها کاهش قدرت خرید جامعه کارگری که درصد زیادی از جمعیت کشور را شامل می شوند نشان می دهد. جامعه کارگری نمی تواند اقلامی که سال قبل برای زندگی و زنده ماندن استفاده می کرد و سر سفره می آورد را تهیه و مصرف کند.

او افزود: کارگران دیگر آموزش ، تفریح و پوشاک را کنار گذاشته اند و حالا به مرحله ای رسیده اند که متاسفانه دارند از خورد و خوراک خود می زند این وضعیت موجود ماست.

هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، درباره قدرت پس‌انداز کارگران گفت: متاسفانه با توجه به وضعیت اقتصادی کشور کارگران از نرخ تورم بسیار عقب‌تر هستند و قدرت پس‌انداز ندارند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران بیان کرد: خط فقر یا خط زندگی در آخرین جلسه ما به طور حداقلی در حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده است.

ابوی با اشاره به افزایش نرخ تورم ادامه داد:از ابتدای سال تا به حال چیزی در حدود ۴۰ درصد تورم داشته‌ایم و الان واقعیت امر این است که کارگران با حقوق ۴ میلیون تومانی واقعا نمی‌توانند زندگی کنند.

او با بیان‌ اینکه شکاف بین دستمزد کارگر و هزینه‌کرد او سالیانی است که باقی مانده تصریح کرد: خلا و شکاف زیادی که بین دستمزد و هزینه‌ها وجود دارد باید در نقطه‌ای کاری برای آن انجام شود تا  مشکلات کارگران حل شود.

او با اشاره به افزایش قیمت‌ها در کالاهای اساسی گفت: به طور مثال در حوزه کالاهای مصرفی خانوار مانند حبوبات، برنج ، شکر و روغن که بخشی از آن در انحصار دولت بوده و دولت در قیمت‌گذاری آن نقش داشته ۳۵ درصد افزایش قیمت داشته‌ایم و با این وضعیت نه تنها خلاها پر نشده بلکه به خانه اولمان بازگشته‌ایم.

دستمزد کارگران چند درصد از هزینه های آن ها را پوشش می دهد

فرامرز توفیقی رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار درباره میزان پوشش هزینه‌های کارگران با دستمزد کنونی گفت: اگر یک کارگر تمام مولفه‌های دستمزدی خود را دریافت کند از قبیل بن خوار و بار ، پایه سنوات ،حق اولاد و حق مسکن همه‌ی این‌ها را بگیرد تنها ۳۶ درصد هزینه‌های خانوار را پوشش می‌دهد.

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای کار بیان کرد: در حال حاضر موضوع هزینه‌های خانوار یک معمای بسیار پیچیده شده است و نمی‌شود گفت کدام مولفه بر کدام مولفه برتری دارد چون الان خانوارهای کارگری فقط نفس می‌کشند و زندگی نمی‌کنند.

توفیقی درباره تغییر مدل تعیین دستمزد اظهار کرد: مدل تعیین دستمزد اصلا اجرا نشده است که بخواهد تغییری کند ماده ۴۱ قانون کار متاسفانه از اول سال ۱۳۶۹ تا الان در عالی‌ترین سال‌هایی که دارند ادعا می‌کنند اجرا شده است اجرا نشده هر دولتی که آمده مطابق ماده ۴۱ رفتار کرده بیاید باهم بنشینیم صحبت کنیم و ببینیم که واقعا این اتفاق نیفتاده است.

هزینه های زندگی در حال حاضر چقدر است؟

علی خدایی نایب رئیس کانون شورای عالی کار درباره هزینه های زندگی کارگران اظهار کرد: بر اساس آخرین برآوردی که از هزینه‌های حداقلی زندگی برای یک خانواده ۳نفری داشتیم باید گفت هزینه های زندگی بالغ بر ۱۰ میلیون تومان شده است یعنی حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه حداقلی برای یک زندگی استاندارد است.

نایب رئیس شورای عالی کار بیان کرد: دستمزد دریافتی کارگر با متوسط ۳.۳ خانوار یعنی با ۱.۳ فرزند در حال حاضر زیر ۴ میلیون تومان است  بر اساس این رقم اگر بخواهیم حساب کنیم دستمزد ۴ میلیون تومانی نسبت به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه‌ی زندگی تنها ۳۳ درصد از هزینه‌های خانوار را پوشش می‌دهد.

خدایی با اشاره به اینکه این دستمزد برای کارگری که تمام مزایای قانونی را دارد تصریح کرد: این موضوع  شامل کارگرانی که در مشاغل غیر رسمی کار می‌کنند و حداقل دستمزد را دریافت می‌کنند نمی‌شود و کارگری که تمام حقوق و مزایا را دریافت می کند می‌تواند یک سوم یعنی ۱۰ روز از هزینه‌ی استاندارد حداقلی یک خانواده را تامین کند.

او با اشاره به تعریف هزینه‌های حداقلی زندگی ادامه داد: هزینه‌های حداقلی تعریف دارد و به معنای حداقل‌های مسکن، حداقل‌های پوشاک، حداقلی از خوراکی‌ها، حداقلی از آموزش، حداقلی از تفریحات و سرگرمی‌ها و همه‌ی چیزهایی که برای زندگی نیاز است.

خدایی بیان کرد: متاسفانه در دوره‌ی فعلی کاهش قدرت خرید به نیازهای ضروری خانوار رسیده است یعنی آن ها از خورد و خوراک خود می زنند؛ در آماری که چند روز پیش منتشر شد شاهد کاهش ۳۵ درصدی مصرف اقلام ضروری خانوار بودیم شاید یک فرد برای گذراندن زندگی استاندارد یک مقداری از خوراکی‌ها را مصرف کند اما به خاطر نداشتن پول به سراغ کالاهای کم ارزش‌تر می‌رود و این موضوع کاملا واضح و مشهود است.

با همه ی این ها باید گفت حالا که به نیمه ی دوم سال رسیده ایم بهتر است فکری برای ترمیم دستمزد کارگران کرد و این کار را به روزهای پایانی سال موکول نکرد تا حقوق آن ها بار دیگر افزایش پیدا کند و آن ها بتوانند در جدال با غول تورم پیروز میدان باشند و شکاف عمیقی که بین دستمزد کارگر و هزینه های زندگی افتاده است قدم به قدم کم تر شود.

کد خبرنگار: ۱۳
۴۶دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 20
  • معلمناامید IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    مایه تاسف تاثر و ناامیدی و افسردگیست شنیدن چنین خبری مسولین دولت مجلس و اصولگراها به فکر همه مردم و اقشار باسند
  • حمید IR ۲۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 1
    اینارو ول کنید کی روحانی و دولتش رو علنی محاکمه میکنید؟
  • محمودی IR ۲۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    سلام بیرون آوردن مردم مستضعف اززیرآوارخط فقرکارآسانی نیست 100تا150سال طول میکشه صبر داشته باشید.
  • حمید IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    کو گوش شنوا تا دلار پایین نیاد فایده نداره مسیولین عزیز
  • امیر IR ۲۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    فکری به حال قشری بکنید که هیچ کار و درآمدی ندارن و تعدادشان خیلی بیشتر از افرادی هست که حد اقل ۴ الی ۵ میلیون دریافت می کنند.
  • سامان IR ۲۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    واقعا وضعیت بغرنجی برای مردم عادی شده، با اینکه یه کارگاه تولیدی دارم ولی به والله از عهده خرج زن و بچه ام و خرج کارگاه بر نمیام، اگرهم جمع کنم هم خودم وضعم بدتر میشه هم 5 تا خانواده داغون میشن. به خدا موندیم چیکار کنیم. این وضع مملکت داری نیست
  • IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    عاجزانه التماس میکنم ب فکر باز نشستگان تامین اجتماعی هم باشید واقعا توی فقر زندگی میکنیم
  • باز نشسته IR ۲۲:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    بهتر است که حرف کارشناسان را گوش کنید و پشت گوش نیندازید و نگذارید که به دقیقه نود برسد که اگر به جای باریک بکشد و یک پدر خجالت زده فرزند شود همه کاری خواهد کرد که در حالت عادی فکرش را هم نمی کند بیائید به فکر حداقل بگیر ها باشید
  • محمود IR ۲۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    شما رو به خدا. فکر بدبخت بیچارها باشید دوتا پنیر میشه پنجاه هزارتومن دیگه نمیشه گوجه وسیب زمینی هم بخریم. چقدر چقدر بدبختی باید بکشیم
  • امیر IR ۲۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    دولت ما هر سه ماه مجوز افزایش قیمت به کارخونه های بنجول سازی که اسمش خودرو سازی هست میده ولی حقوق کارگر سالی یک بار اونم به زور چند درصد اضافه میشه موقع اضافه کردن حقوق کارگر میگن تورم بالا می‌ره نباید زیاد بشه
  • .... IR ۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    من ی خانوم 50 ساله تحت پوشش کمیته امداد با یک بچه دارم با ماهی 500 زندگی میکنم بعد ماهی 4 تومن زیر فقره
  • IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    متاسفانه کاردانی در دولت دیده نشده که بتواند مشکل را حل کند ولی حاظر نیستن جای خودرا به کاردان ها بدهند
  • IR ۲۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۱
    0 0
    کو گوش شنوا لااقل تبعیض بین حقوق حداقلی تامین اجتماعی ودوصندوق دیگر را که ۲ملیون تفاوت دارد درست کنیدببقه اش که انجام نمیشود
  • آریا IR ۰۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    سلام . لطفا ی کارایی انجام بدین از این وضعیت خارج شیم...من به شخصه زندگیم در حال نابودیس..تورو خدا ی کاری کنید
  • IR ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    خوشبحال کارگران ما که حتی کارم پیدا نمیشه بریم کارگری با نهایتا ۱ میلیون تومان زندگی میکنیم البته مردگی حتی بیمه هم نداریم
  • IR ۰۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    من يک بازنشسته هستم با نظریی وحرفهایی آقای خدایی موافق باید هرچه زودتر وقبل از پایان سال جاری فکری به حال جامعه کارگری وخانواده های بازنشستگان ومستمربگیران تامین اجتماعی بکند تا در سال‌های آینده باز هم دوچهار مشگلات همچون دستمزد نشود
  • حسین IR ۰۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    وزیر محترم بهنر است اول بفکر کارمندان دولتی مثل معلم ها باشند که حقوقشان 3 تا 5 میلیون زیر خط فقر است
  • ناصر IR ۰۲:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    همه کارگرا کارندارن که ۴میلیون بگیرن خودم کارگر بدون کارم یعنی بیکارم الکی نگید ۴میلیون میگیریم اگه ماهی ۴میلیون هم بگیرم من یکی راضیم ولی ماهی ۴میلیون کجا بود همه بیکارن
  • ازکارافتاده کلی تامین اجتماعی IR ۰۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    سلام جناب آقای وزیر کار ازمحضرمبارک شما عاجزانه درخواست میشود نیم نگهای به حقوق و دریافتی ازکارافتادگان کلی تامین اجتماعی بیندازیر تا ببینیدکه این قشرضعیف و فراموش شده جامعه چطوری باید باحقوق زیرحداقل بگیری یعنی با 3/500 چگونه هزینه‌های سرسام آورپزشکی وگرانی داروها وازهمه مهمترآنکه گرانیهای اجاره خانه و مشکلات دیگرکه خود واقفیدچگونه باید یک فردبیمارجسمی حرکتی شدیدکه ده ساله با زخم بستر تومنزل بسترهستش وتنها همدم ایشان همسرش میباشدکه هم پرستاری وتیماری حقیررا بکند وازطرفی هم بخاطر مشکلات مالی ومعیشتی خرج فرزند محصل مجبوره برای نیمه سیرنگه داشتن شکم خانواده به کلفتی خانه دگران برود تاکی باید اینگونه زندگی کنیم آقای وزیر آیا واقعا این زندگیست
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    هرکارکنیدکارگربدبخته من دوسال نتونستم پس اندازند ماتم پول پیش خانه ام دارم
  • علی IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    امروز جمعه خبر دار شدم که بیه تامین اجتماعی خودم و خانواده‌ام چون پول نداشتم قطع شد فقط همین را داشتم که به علت فقر و بیچارگی از دستم رفت ودیگر باز نشستگی بعد از ۱۹ سال پرداخت ازبین رفت خدایا ایا یاری گری هست دراینوانفساکمکی کند مسلما خیر چون هر که به فکر خودشه
  • اسحاق IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    خدا خیریت بده مردیم دیگه انقدر زحمت کشیدیم و شرمنده زن و بچه هامون شدیم با این حقوقای کم دلم میسوزد و کاری ز دستم بر نمی اید تحمل میرود اما شب غم سر نمی اید
  • اسماعیل IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
    0 0
    میتوان گفت 99 درصد بازنشستگان زیر خط فقر هستند.
  • قلب یخی IR ۰۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۳
    0 0
    پدرامون شرمنده ما شدن ما شرمنده خودمون گرونی هم هست جوونا نمیتونن ازدواج کنن همین که پول زنده موندنشون تا فردا رو بده کافیه از خواسته هامون زدیم از داشته هامون زدیم و در آخر چیزی میخواهیم هم نمی‌تونیم به دست بیاوریم مانده ام این زندگی ،زندگیست؟
  • کارگر ایرانی IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۳
    0 0
    والا ما کارمون را کنترات گرفتیم و و ماه کار میکنم و یک ماه مرخصی چکار نداریم و حقوق دو ماه هفت و هشت میلیون نمیشه حالا این چی یه دختر هفت ساله دارم هر روز دعا می‌کنه ماشین بگیریم حسرت پراید مدل 85 به دلمان مانده بیمه هم نداریم اگر بیمه کنیم 50درصدش را خودمون می‌دیم
  • کامران IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۳
    0 0
    همه اینا به کنار من باهزار بدبختی همه روزارو میرم سرکار حتی جمعه روزام تادیر وقت اضافه کاری تایه فرجی بشه چه فایده من نمیدونم این مالیات چیه از کارگرا کم میکنن واقعا کارگر اخه مالیات باید بده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید