معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش گفت: برای شیر مدارس ۲۰۰ میلیارد اعتبار در سال جاری پیش بینی شده بود که تا کنون تخصیص نگرفته است. در سال ۹۶ هم تخصیصی نداشتیم و همچنان پیگیر هستیم.برای سال ۹۸ هم همینطور است.

ترکمن با اشاره به تبصره های مهم ذیل مواد لایحه بودجه اظهار کرد: ساماندهی املاک مازاد، پاداش پایان خدمت بازنشستگان، پیش بینی دو هزار میلیارد برای مناسب سازی حقوق بازنشستگان، ممنوعیت اجرای بخشنامه هایی که بار مالی دارند اما بودجه آنها پیش بینی نشده است، پیش بینی ۱۰۰ میلیارد تومان برای آب و برق و گاز مدارس از محل هدفمندی یارانه، اجازه به استانداران که یارانه سه دهک بالای درآمدی را حذف و از منابع حاصله برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام، اجازه به وزارت ارتباطات برای هوشمندسازی مدارس، سیاست گذاری برای مشارکت دولتی و غیردولتی در تکمیل طرح های نیمه تمام، تکالیف دولت برای استقرار بودجه ریزی عملیاتی، کاهش ادارات استانی به ۶۲ مورد، تجمیع ادارات زیر پنج هزار دانش آموز ادارات آموزش و پرورش از این جمله هستند.

وی درباره پیشنهاد پوشش سالانه ۱۰ درصدی دانش آموزان از طریق طرح خرید خدمات آموزشی در لایحه بودجه و اظهارات اخیر رئیس جمهور درباره آموزش و پرورش گفت: رئیس جمهور به قیمت تمام شده هر دانش آموز اشاره کرده بود. دولت بیشترین رشد را به آموزش و پرورش داده اما اصلاحات ساختاری در لایحه مورد توجه قرار گرفته و باید از سیاست‌های اتخاذ شده استفاده کنیم. نباید این صحبت‌ها را تهدید تلقی کنیم. نمی‌دانیم چرا هر برنامه اصلاحی در آموزش و پرورش سریعا تبدیل به تهدید می‌شود؟.

وی ادامه داد: چرا به حقوق دانش آموزان کمتر توجه می‌شود؟ مناطق دور دستی داریم که معلم به آنجا نمی‌رود و در تامین نیروی انسانی مشکل داریم، اینجا حق دانش آموز نباید پایمال شود. سیستان و بلوچستان از طرح خرید خدمات استفاده کرده و معدل دانش آموزان یک منطقه تا ۱.۵ نمره بالا رفته است. این طرح هم تحت استانداردها و ضوابط اجرا می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه علاوه بر توجه به حقوق معلمین باید در راستای تحقق حقوق دانش آموزان کشور نیز تلاش کنیم گفت: روستای پراکنده و صعب العبور داریم و می‌خواهیم آموزش را در این مناطق از طریق خرید خدمات انجام دهیم. البته لایحه است و باید در مجلس تصویب شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش درباره بودجه نوسازی مدارس با توجه به آمار بالای مدارس ناایمن گفت: یپیشنهادهایی در برنامه ششم توسعه داشتیم اما در مجلس به شکل دیگری تصویب شد. با این حال سازمان نوسازی برنامه‌های ویژه‌ای دارد که اعلام می‌کند.

وی درباره طرح جدید بیمه تکمیلی فرهنگیان، با اشاره به تجارب ناموفق بیمه طلایی در چند سال قبل و قطع ارتباط شرکت‌های بیمه‌ای با آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش ناگزیر به سمت روش صندوقی رفت و چندسالی با این روش پیش رفت. البته این طرح هم مشکلاتی داشت. ماهانه ۲۷ هزار تومان حق بیمه دریافت می‌کردیم و نمی‌توانستیم یکباره به سمت مبالغ بالای پیشنهاد شده برویم و به همین علت طرح جدید ارائه شد.

الهیار ادامه داد: ۱۳ خدمت پرکاربرد در طرح جدید نیز مبنا قرار گرفت که ۹مورد بدون سقف است. چون رقم حق بیمه سنگین می‌شد دو طرح را مدنظر قرار دادیم که هم شکل صندوقی ادامه یابد و هم مدل بیمه گری مدنظر است.

الهیار ترکمن با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش دارای بیشترین میزان رشد در لایحه بودجه ۹۸ است گفت: در سال ۹۷، ۱۱.۳ درصد از منابع عمومی به آموزش و پرورش اختصاص داشت که‌ به ۱۳.۹ درصد رسیده است.

وی افزود: ۵۶ هزار و ۳۰۹ میلیارد تومان بودجه آموزش و پرورش است که ۲۹ درصد رشد در اعتبارات هزینه‌ای و ۴۰.۳ درصد رشد در حوزه تملک دارایی‌هایی سرمایه‌ای داشته است. در کل اعتبارات ما ۲۹ درصد و بدون احتساب بودجه رتبه بندی، ۲۵ درصد رشد داشته است. در بخش اعتبارات هزینه ای ۶۰ هزار میلیارد تومان پیشنهاد دیده بودیم که با ۴۷ هزار میلیارد تومان موافقت شد و در لایحه بودجه قرار گرفت.

الهیار ادامه داد: ۱۳ ردیف اعتباری داریم که با هدفمندی و با توجه به الزامات مشمول رشد شده‌اند. مثلا بودجه پرداخت حقوق کارکنان خرید خدمات ۲۱ درصد، مدارس خارج از کشور ۱۵ و سرانه دانش آموزی ۱۰ درصد رشد دارد. این در حالیست که اعتبارات برای ۱۲.۳ میلیون دانش آموز دیده شده است.

وی افزود: تعداد کل کارکنان ۹۵۷ هزار و ۸۰۰ نفر و اعتبار حقوق و مزایا ۴۰ هزار میلیارد تومان است. سرانه هر دانش آموز ۲۵ هزار و۸۰۰ تومان است.

۸۰۰ میلیارد تومان برای توسعه آموزش در مناطق محروم اختصاص یافته است. سرانه غذایی دانش آموزان شبانه روزی کماکان پایین است و روزانه ۳۵۰۰ تومان پرداخت می‌کنیم درحالی که برای دانشجویان ۱۶ هزار تومان است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش افزود: سرانه ورزشی ۷ هزار و ۶۰۰ تومان، سرانه پیشگیری از آسیب های اجتماعی هزار تومان برای جامعه هدف، سرانه پرورشی ۲۰ هزار تومان و سرانه ارتقای سلامت دانش آموزی ۴۰۰۰ تومان است.

وی با بیان اینکه ۲۷۱ هزار نوآموز مناطق دوزبانه داریم اظهار کرد: ۷۴ میلیارد تومان اعتبار برای آموزش این کودکان اختصاص دادیم.ردیف کیفیت بخشی نیز به ۲۹۴ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی درباره میزان کسری بودجه آموزش و پرورش نیز گفت: هزار میلیارد تومان از کسری ۴۰۰۰میلیاردی امسال ما به سال آینده منتقل می‌شود که تا اردیبهشت ماه از محل منابع بودجه قابل پرداخت است. در سال ۹۸ هم پیش‌بینی کسری ۵۰۰۰ هزار میلیاردی داریم که ۴۰۰۰ میلیارد تومان قابل تامین است و مجدد هزار میلیارد تومان به سال بعد از آن منتقل می‌شود.

الهیار درباره شیرمدارس نیز گفت: برای شیر مدارس ۲۰۰ میلیارد اعتبار در سال جاری پیش بینی شده بود که تا کنون تخصیص نگرفته است. در سال ۹۶ هم تخصیصی نداشتیم و همچنان پیگیر هستیم.برای سال ۹۸ هم همینطور است./ایسنا

به گزارش سلام نو، علی الهیار ترکمن در نشستی خبری با اصحاب رسانه درباره بودجه آموزش و پرورش در سال آتی اظهار کرد: بودجه علاوه بر کارکرد تامین منابع مالی، کارکردهای سیاست گذاری، اصلاحات ساختاری و تنظیم گیری دارد. توجه به کارکرد اصلاحات ساختاری از ویژگی‌های بودجه سال آتی است.

وی افزود: کاهش استفاده از درآمدهای ارزی، الزام صندوق ها به افزایش کارایی بنگاه‌های تحت پوشش و اصلاحات فرایندی در آموزش و پرورش در بودجه مورد تأکید قرار گرفته است. کاهش ادارات کوچک مقیاس کمتر از پنج هزار نفر در مراکز استان ها، پوشش سالانه ۱۰درصد دانش آموزان از طریق خرید خدمات آموزشی، هدفمندی مصرف درآمدهای اختصاصی سازمان ها، ممنوعیت ایجاد مراکز آموزش عالی جدید و انتقال دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌ها به وزارت علوم، ممنوعیت ایجاد واحدهای اداری در استان ها و افزایش شفافیت بودجه‌ای نیز از دیگر مواردی هستند که در لایحه بودجه مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید