به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز تب قیمت دلار بالا رفته و افزایش قیمت این اسکناس آمریکایی تحت تاثیر اقدامات اخیر پارلمان اروپا و محدودیتهای اعمالشده برای همکاری بانکهای عراقی با طرف ایرانی ملتهب شده است.
هر چند به نظر میرسد نهاد پولی کشور در تلاش است تا با افزایش عرضه، بازار را آرام کند اما به اعتقاد معاملهگران تا دو طرف به میز مذاکره برجام برنگردند، قیمت دلار پایین نمیآید. این در حالی است که ایجاد بازار مبادله ارزی از طرف بانک مرکزی مطرح شده و برخی تحلیلگران بازار معتقدند شاید این افزایش قیمت دلار و عدم اقدام موثر بازارساز به این دلیل باشد که دلار به کانال قیمتی مشخصی برسد و در این بازار در همین نرخ معامله شود و تا مدتی با این قیمت، باقی بماند.
دلار پرچمدار بازارهای همسایه
۲ بهمن ۱۴۰۱ قیمت دلار تهران، صدرنشین بازارهای همسایه بود. دلار هرات نیز که بار دیگر معاملات فردایی را از دیروز از سرگرفته به قیمت ۴۴ هزار و ۵۸۰ تومان رسید. قیمت دلار سلیمانیه ۴۴ هزار و ۹۰۰ تومان شد و روند پلکانی قیمت درهم نیز ادامه دارد و این ارز اکنون از نیمه کانال ۱۲ هزار تومانی گذشته و با نرخ ۱۲ هزار و ۶۴۰ تومان در حال معامله است.
در بازار رسمی هم قیمت دلار متشکل و توافقی نسبت به روز گذشته تقریبا ثابت بود. نرخ دلار توافقی در بازار امروز در محدوده ۳۹ هزار و ۳۴۰ تومان و در بازار متشکل ارزی در حول و حوش ۳۸ هزار و ۷۰۶ تومان به فروش رسید.
امروز بانک مرکزی اعلام کرد: از هفته آینده صرافیها میتوانند نسبت به خرید ارز به صورت اسکناس از اشخاص حقیقی و حقوقی تحت سرفصل «تامین نیازهای ضروری» اقدام نمایند.
صرافیها همچنین مجازند نسبت به فروش منابع تامین شده از این محل به اشخاص حقیقی ایرانی (بالای ۱۸ سال) و حقوقی مقیم به صورت یک بار در سال برای هر مشتری و پس از احراز هویت وی تا سقف ۵ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها در سرفصل «تامین نیازهای ضروری» اقدام نمایند.
همزمان با افزایش قیمت دلار در بازار معاملات آزاد، بازار اجاره کارت ملی نیز رونق گرفته و با قیمت بیشتری نیز اجاره داده میشود. این در حالی است که در ماههای پیش، دولت تلاش کرده بود با ایجاد جو انتظامی در بازار و محدودیتهایی نظیر تهدید به قطع یارانهها در کنار سرکوب قیمت دلار، افراد را از ورود به این بازار جدید منع کند.
روز گذشته شاخص کل بورس با افت ۱.۸۷ درصدی بسته شد امروز نیز شاخص افت داشت. تحلیلگران پیش بینی میکنند با این ریزش بورس و افزایش قیمت دلار بخشی از سرمایه در بازار به سمت بازار ارز و کالاهای دلار محور حرکت کند. هر چند این روند کوتاهمدت خواهد بود.
اخبار بین المللی معادلات دلاری را به هم زد
در همین راستا برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه روند قیمت دلار کماکان صعودی است به تجارتنیوز گفت: در هفته گذشته پیش بینی میشد قیمت دلار به طور موقتی کاهش داشته باشد اما این روند به دلیل تاثیر اخبار بینالمللی آرایش صعودی به خود گرفت و این آرایش با وجود اخباری که روانه بازار شده قابل پیش بینی بود.
او افزود: با روند کنونی بعید است که دلار از مسیر فعلی خود برگردد و بتوان به کاهش و ریزش قیمت ها امید داشت. به نظر می رسد که دلار در حال کف سازی در محدوده فعلی است و اگر دولت نتواند اقدامات درستی انجام دهد این روند ادامه داشته باشد.
اما آیا قیمت دلار تنها تحت تاثیر اخبار سیاسی است؟ حق شناس تاکید میکند که در روزهای گذشته دلار تحت تاثیر اخبار بین الملل بوده و روند قیمتی این ارز را اخبار سیاسی مشخص کرده است اما نباید فراموش کنیم که عوامل داخلی هم در تغییر قیمت دلار نقش بسزایی دارد.
حقشناس با اشاره به تحلیل فاندامنتال روند قیمت دلار گفت: سیاستهای دولت، کسری بودجه امسال و بودجه ۱۴۰۲ که کلیات آن از سوی مجلس تایید شده و متاسفانه مثل سالهای قبل تورمزا است همه سیگنال هایی به بازار صادر می کند که چندان خوشایند و امیدوارکننده نیست.
نظر شما