هر بیماری که روی کیسه صفرا تأثیر بگذارد، بیماری کیسه صفرا محسوب می شود. شرایط زیر همگی مربوط به بیماری های کیسه صفرا است.

علائم بیماری‌های کیسه صفرا | چه موقع برای مشکل کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنیم؟

سلام نو پلاس: کیسه صفرا، یک کیسه گلابی شکل است، که در زیر کبد در سمت راست بالا شکم قرار گرفته است. کیسه صفرا، ترکیبی از مایعات، چربی و کلسترول را در خود ذخیره می کند. صفرا به تجزیه چربی کمک می کند و سپس آن را به روده کوچک منتقل می کند. در واقع کیسه صفرا اجازه می دهد، ویتامین ها و مواد مغذی محلول در چربی به راحتی جذب جریان خون شوند. علائم کیسه صفرا به دلیل افزایش چربی ها و کلسترول در درون این کیسه با درد و ناراحتی همراه است. در زیر به مهمترین علائم کیسه صفرا اشاره شده است.

علائم مشکل کیسه صفرا

شرایط کیسه صفرا علائم مشابهی دارند. این شرایط شامل موارد زیر است:

· درد در قسمت میانی یا فوقانی شکم

شایعترین علامت مشکل در کیسه صفرا درد است. این درد معمولاً در قسمت میانی تا فوقانی شکم ایجاد می شود. این درد ممکن است خفیف و متناوب یا کاملاً شدید و مکرر باشد. در بعضی موارد، درد می تواند به مناطق دیگر بدن، از جمله پشت و قفسه سینه منتقل شود.

· حالت تهوع یا استفراغ

حالت تهوع و استفراغ از علائم رایج انواع مشکلات کیسه صفرا است. با این حال، فقط بیماری مزمن کیسه صفرا ممکن است مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس اسید و گاز ایجاد کند.

· تب یا لرز

لرز یا تب غیرقابل توجیه، نشان دهنده ابتلا به عفونت است. اگر عفونت دارید، قبل از وخیم تر شدن و خطرناک شدن آن اقدامات درمانی را انجام دهید. در صورت انتشار به سایر قسمت های بدن، این عفونت می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

· اسهال مزمن

داشتن بیش از چهار حرکات روده در روز به مدت حداقل سه ماه ممکن است نشانه ای از بیماری مزمن کیسه صفرا باشد.

· زردی

پوست به رنگ زرد یا زردی، ممکن است، نشانه انسداد یا سنگ در مجرای صفراوی باشد. مجرای صفراوی،  از کیسه صفرا به روده کوچک منتهی می شود.

· مدفوع یا ادرار غیرمعمول

مدفوع به رنگ روشن تر و ادرار تیره نشانه های احتمالی انسداد مجاری صفراوی است.

مشکلات احتمالی کیسه صفرا

هر بیماری که روی کیسه صفرا تأثیر بگذارد، بیماری کیسه صفرا محسوب می شود. شرایط زیر همگی مربوط به بیماری های کیسه صفرا است.

· التهاب کیسه صفرا

به التهاب کیسه صفرا کوله سیستیت نیز گفته می شود. این می تواند حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (طولانی مدت) باشد. التهاب مزمن نتیجه چندین حمله حاد کوله سیستیت است. التهاب ممکن است در نهایت به کیسه صفرا آسیب برساند و باعث شود عملکرد صحیح آن از بین برود.

· سنگ صفرا

سنگ های صفراوی رسوبات کوچک و سخت شده ای هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. این سنگ ها می توانند سالها در کیسه صفرا رشد کنند، بدون آنکه شناسایی شوند. در واقع، بسیاری از مردم سنگ صفرا دارند و از آنها آگاهی ندارند. سنگ صفرا با مشکلاتی از جمله التهاب، عفونت و درد همراه است. سنگ صفرا به طور معمول باعث کوله سیستیت حاد می شود. سنگهای صفراوی معمولاً بسیار کوچک هستند و عرض آنها بیش از چند میلی متر نیست. با این حال، می توانند تا چندین سانتی متر رشد کنند. بعضی از افراد فقط یک سنگ صفرا دارند، در حالی که در برخی دیگر چندین سنگ صفرا ایجاد می شود. رشد اندازه سنگهای صفراوی، می تواند کانالهای منتهی به کیسه صفرا را مسدود کنند. بیشتر سنگهای صفراوی از کلسترول موجود در کیسه صفرا تشکیل می شوند. نوع دیگری از سنگ صفرا، یک ماده رنگی است، که از بیلی روبینات کلسیم تشکیل می شود. بیلی روبینات کلسیم ماده شیمیایی است که در هنگام تجزیه در بدن گلبول های قرمز تولید می کند، البته این نوع سنگ نادرتر است.

· سنگهای مجاری صفراوی  (کلدوک ولایت)

تشکیل سنگ صفرا در مجرای صفراوی را کلردوکولیت می گویند. صفرا از کیسه صفرا خارج می شود، از لوله های کوچک عبور می کند و در مجرای صفراوی رسوب می کند و سپس وارد روده کوچک می شود. در بیشتر موارد، سنگهای معمول مجاری صفراوی در واقع سنگهای صفراوی هستند، که در کیسه صفرا ایجاد شده و سپس به مجرای صفرا منتقل می شوند. این نوع سنگ را سنگ مجرای صفراوی ثانویه یا سنگ ثانویه می نامند. گاهی اوقات سنگها در خود مجرای صفراوی ایجاد می شوند. این سنگها را سنگهای اولیه مجاری صفراوی یا سنگهای اولیه می نامند. این نوع نادر سنگ بیشتر از سنگ ثانویه باعث ایجاد عفونت می شود.

· بیماری کیسه صفرا بدون سنگ

سنگ های صفراوی هر نوع مشکل کیسه صفرا را ایجاد نمی کنند. در بیماری کیسه صفرا بدون سنگ، ممکن است علائمی را تجربه کنید که معمولاً با سنگ کیسه صفرا مرتبط هستند، ولی سنگی در کیسه صفرا مشاهده نمی شود.

· عفونت مجاری صفراوی

در صورت انسداد مجرای صفراوی، ممکن است عفونت ایجاد شود. اگر این عفونت به موقع تشخیص داده شود، درمان  بیماری موفقیت آمیز است. اگر اینگونه نباشد، ممکن است عفونت گسترش یابد و کشنده شود.

· آبسه کیسه صفرا

درصد کمی از افراد مبتلا به سنگ صفرا نیز ممکن است در کیسه صفرا دچار عفونت شوند. به این حالت آمپیه گفته می شود. چرک یا عفونت ترکیبی از گلبول های سفید، باکتری ها و بافت های مرده است. ایجاد چرک که به آن آبسه نیز می گویند، منجر به درد شدید شکم می شود. اگر این مشکل به درستی  تشخیص داده نشود و درمان نشود، با انتشار عفونت به سایر قسمت های بدن، می تواند تهدید کننده حیات باشد.

· ایلئوس سنگ صفراوی

ممکن است یک سنگ صفرا به روده وارد شده و آن را مسدود کند. این بیماری که به ایلئوس سنگ صفرا معروف است، بسیار نادر می باشد، اما این می تواند کشنده باشد. این بیماری بیشتر در بین افراد بالای ۶۵ سال دیده می شوند.

· کیسه صفرا سوراخ شده

اگر برای معالجه و درمان مدت طولانی صبر کنید، سنگ های صفراوی می توانند منجر به سوراخ شدن کیسه صفرا شوند. این یک وضعیت تهدید کننده زندگی است. اگر پارگی تشخیص داده نشود، ممکن است یک عفونت شکمی خطرناک و گسترده ایجاد شود.

· پولیپ های کیسه صفرا

پولیپ ها رشد غیر طبیعی بافت هستند. این رشد به طور معمول خوش خیم یا غیرسرطانی است. ممکن است نیازی به برداشتن پولیپ های کوچک کیسه صفرا نباشد. در بیشتر موارد، این مشکل هیچ خطری برای شما یا کیسه صفرا ایجاد نمی کند. با این حال، ممکن است لازم باشد، پولیپ های بزرگتر قبل از اینکه به سرطان تبدیل شوند یا مشکلات دیگری ایجاد کنند، با جراحی برداشته شوند.

· کیسه صفرا چینی

کیسه صفرا سالم دارای دیواره های بسیار عضلانی است. با گذشت زمان، رسوبات کلسیم  دیواره های کیسه صفرا را سفت و سخت می کنند. به این حالت کیسه صفرا چینی گفته می شود. در صورت ابتلا به این بیماری، احتمال ابتلا به سرطان کیسه صفرا زیاد است.

درمان مشکل کیسه صفرا

درمان مشکل کیسه صفرا، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

· داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند ایبوپروفن

· داروهای مسکن با نسخه، مانند هیدروکدون و مورفین (دور آمورف ، کادیان)

· سنگ شکنی، روشی است که از امواج شوک برای از هم گسیختن سنگ صفرا و سایر توده ها استفاده می کند

· جراحی برای برداشتن سنگ صفرا

· جراحی برای برداشتن کل کیسه صفرا

· البته همه این موارد نیاز به درمان پزشکی ندارند. همچنین ممکن است بتوانید با درمان های طبیعی، مانند ورزش و کمپرس گرم درد شما تسکین پیدا کند

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر باید به پزشک مراجعه کنید

· درد شکمی که حداقل ۵ ساعت طول می کشد

· زردی

· مدفوع کم رنگ

· تعریق و تب کم درجه

کد خبرنگار: ۳
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید