مسکن یکی از مشکلات جدی کشور بعد از تورم و نقدینگی است. اگرچه تورم و نوسانات بالای نرخ دلار در ایران آتش به جان بازار مسکن میکند. اما مشکل فقط به این دو گزینه ختم نمیشود بلکه ماهیت این بازار بهگونهای است که عوامل متعددی در آن نقشآفرینی میکنند. اما شاید به جرات بتوان گفت مهمترین مسئله در حوزه مسکن همان نرخ ارز است. تغییرات شدید قیمت دلار در چند روز اخیر و رسیدن قیمت آن به ۶۰ هزار تومان به بازر مسکن سرایت کرده و سودجویان را به سمت اجاره خانههای دلاری سوق میدهد.
در این میان برخی از افراد اقدام به اجاره خانه بر حسب دلار میکنند.
به عنوان مثال فردی در اهواز مبلغ ۱۰۰۰ دلار ماهیانه بابت اجاره یک واحد ۵۰ متری دریافت میکند.
برخی دیگر با مانور دادن روی قیمت دلار اقدام به فروش واحدهای خود با قیمت ارزانتر میکنند.
آنطور که به نظر میرسد نیاز است تا نظارت بیشتری روی روند اجاره و فروش مسکن صورت گیرد.
اجاره خانه در کدام کشورها گرانتر است؟
هزینه اجاره خانه در هر کشور بستگی به منطقه، شهر و نوع مسکن دارد. اما به طور کلی، برخی از کشورهایی که اجاره خانه در آنها گرانتر است عبارتند از:
سن فرانسیسکو، آمریکا
هانوی، ویتنام
سنگاپور
لندن، انگلستان
زوریخ، سوئیس
هنگ کنگ
پاریس، فرانسه
نیویورک، آمریکا
به هر حال، هزینه اجاره خانه در هر کشور به میزان درآمد متوسط مردم و شرایط بازار املاک آن کشور بستگی دارد.
ارزانترین کشورها برای اجاره خانه
برخی از کشورهایی که اجاره خانه در آنها ارزانتر است عبارتند از:
اوکراین
مالزی
تایلند
مکزیک
پرتغال
ترکیه
مصر
اندونزی
بلغارستان
رومانی
البته این لیست ممکن است تغییر کند و بستگی به منطقه و شهرهای مختلف هر کشور دارد. همچنین، نرخ اجارهها همیشه در حال تغییر است و باید بازار ملک مورد نظر را بررسی کنید تا بهترین تصمیم را بگیرید.
از همه این مسائل گذشته آنچه ما را به سمت عادتهای نامتعارف در بازارهای مختلف میبرد جای بسی تامل دارد. جدا از وجود معضلی به نام دلالان در بازارهای مختلف عدم نظارت و قوانین درست تنظیم بازار باعث شده سودجویان قوانین ناقص فعلی را به راحتی دور زده و از درزهای موجود در بازار استفاده و بر قیمتها و شیوه پرداخت آن در بازار تاثیرات بیشماری گذارند. جالب این است که این دست از فشارها به صورت کاملا مستقیم بر قشر ضعیف و متوسط بیشترین فشار را وارد میکند.
نظرات