به گزارش سلام نو؛ شرکت نکردن اصلاح طلبان در پیش ثبت نام انتخابات نشان داد که اصلاحطلبان از هراس عدم مشارکت مردم و احتمال ردصلاحیت چندان تمایل و انگیزهای برای حضور در انتخابات مجلس ندارند. اصلاحطلبان بر این باورند که در صورت مشارکت در انتخابات و ارائه لیست باز هم مردمی که محل جمع آوری رای اصلاحطلبان هستند چندان تمایلی به صندوق رای نشان نخواهند داد. اما سوال اساسی اینجاست که اصلاحطلبی بدون صندوق رای چه کارکرد و تاکتیکی دارد؟
علی صوفی، عضو جبهه اصلاحات ایران، در آغاز درباره موضع اصلاحطلبان نسبت به مشارکت در انتخابات با توجه به عدم پیش ثبت نام نیروهای اصلاح طلب به منیبان گفت: هیچ مانعی برای ثبت نام اصلاح طلبان از طرف جبهه اصلاحات که نهاد اجماعساز است ایجاد نشد. هیچ توصیهای برای عدم ثبت نام به نیروها نشد. جبهه اصلاحات هیچ موضعی نسبت به ثبت نام نیروهای خود نداشت. اینکه بگوییم اصلاحطلبان از الان معلوم است که در انتخابات شرکت میکنند یا خیر حرف درستی نیست.
او افزود: اصلاحطلبان راهی جز اصلاح وضع موجود از طریق صندوق رای و انتخابات نمیبینند. اصلاحطلبان و احزاب اصلاحطلب که بنده هم دبیرکل یکی از آنها هستم طبق قانون احزاب برای کسب قدرت، مشارکت در قدرت و اصلاح در قدرت حزب تشکیل دادهایم در نتیجه راهی غیر از انتخابات نداریم. اصلاحطلبان به هیچ وجه نمیتوانند از انتخابات عبور کنند اما شرایطی به وجود آمد که انتخابات معنای خود را از دست داد و هر کاندیدای اصلاحطلب که جلو آمد ردصلاحیت شد. یک تفسیر از قانون اساسی اتفاق افتاد و با نظارت استصوابی شروع به ردصلاحیت کردند. شورای نگهبان نیز در نقش هیات اجرایی و ناظر انتخاباتی مجری این اتفاق است. بنابراین یک خلاف در اینجا صورت گرفته و خود شورای نگهبان به عنوان مفسر قانونی اساسی قانون را نقض کرده است.
او در ادامه در رابطه با میزان استقبال عمومی از اصلاحطلبان اظهار کرد: رکن اصلی انتخابات مردم هستند که نمیخواهند شرکت کنند. از سال ۹۸ مشخص بود که مردم تمایلی به انتخابات ندارند تا مشارکت به حداقل برسد انتخابات ۱۴۰۰ هم همینطور شد. مردم دیگر انتخابات را قبول ندارند که بخواهند به کاندیداهای ما رای دهند. وقتی مردم میبینند که نقشی در اصلاح امور ندارند تصمیم گرفتند در انتخابات شرکت نکنند.
علی صوفی درباره تضاد در جبهه اصلاحات بر سر مشارکت و عدم مشارکت در انتخابات گفت: درون جبهه اصلاحات دعوایی وجود ندارد. زمانیکه دور دوم ثبت نامها انجام میشود آن موقع اصلاحطلبان بر اساس ارزیابی که از شرایط دارند راهبرد خود را مشخص میکنند. در سال ۹۸ هم اعلام کردند که ما بر خلاف گذشته که مشارکت بدون قید و شرط را دنبال می کردیم الان دیگر به آن مسیر نمیرویم. اگر کاندیدای اصلاحطلب نداشته باشیم لیست نمیدهیم.
او در پایان گفت: اصلاح طلبان وقتی میتوانند در انتخابات شرکت کنند که کاندیدا داشته باشند و مردم هم رای میدهند؛ اصلاح طلبان نمیتوانند شرکت کنند نه اینکه نخواهند شرکت کنند.
نظر شما