سفر به اطراف پایتخت و جدا شدن از فضای شهر شلوغ تهران برای ساکنان و مسافران آن جالب است از این رو با ما همراه باشید و درباره روستاگردی در هرانده فیروزکوه بدانید.

روستاگردی در هرانده فیروزکوه

سلام نو _ سرویس گردشگری: روستاها یکی از مراکز گردشگری هستند که تقریبا در بیشتر مواقع نادیده گرفته می شوند اما همین زیستگاه های دور افتاده، جلوه گر مناظری بکر و زیبا می باشند که چشم هر بیننده ای را به خود جذب می کند. یکی از این روستا های دل نواز، دهکده هرانده واقع در شهرستان فیروزکوه است. نزدیکی آن به تهران سبب شده تا ییلاقگاه مناسبی برای پایتخت نشینان محسوب شود.

آشنایی با روستای تماشایی هرانده

در دامان کوه های فیروزکوه، هرانده با درختان متعددش به چشم می خورد. این روستای خوش آب و هوا در تمامی روزهای سال جلوه گر چشم اندازهایی بدیع است و می توان گفت یکی از جاذبه هایی است که در هر فصل سال بسیار دیدنی خواهد بود. شاید نام هرانده را بیشتر با بلندترین غار تهران، غار بورنیک شنیده باشید اما جالب است بدانید همین منطقه کوچک، در بر دارنده مکان های گردشگری تاریخی و طبیعی متنوعی است.

کوچه باغ ها و درختان سرازیر از دیواره های خانه هایش، طاق هایی ساخته شده به و سیله شاخ و برگ گیاهان، جاده های خاکی پوشیده شده از برگ، می تواند قاب بسیار زیبایی برای عکاسی از این طبیعت باشند.

روستاگردی در هرانده فیروزکوه

با کمی راه رفتن در روستا، صدای جوشش و خروش رودخانه نمرود به گوشتان خواهد رسید. بهتر است به سمت آن بروید و پاهایتان را به دست آب های روان و زلالش بسپارید تا تمام خستگیتان را از بین ببرد. اگر علاقه مند به بازدید از روستای ییلاقی دیگر و پیاده روی بودید می توانید از هرانده روانه خمده شوید و با راهپیمایی ۲ تا ۳ ساعته شاهد طبیعت بکر فیروزکوه باشید.

اگر به مکان های تاریخی علاقه مندید می توانید در روستای هرانده شاهد آن ها باشید. تپه باستانی ۱۰۰۰ ساله شیر دره و بقعه تاریخی امامزاده یحیی متعلق به صده ۷۰۰ تا ۸۰۰ قمری جزو این آثار به شمار می روند.

برای تکمیل این سفر کوتاه مدت به شما پیشنهاد می کنیم تا به مکان های گردشگری اطرف هرانده نیز سری بزنید تا لذت این تفریح را دو چندان کنید. طبیعت زیبای دشت آزو، تنگه واشی، روستای نوا و آبشار شورآب می تواند مکانی مناسب برای طبیعت دوستان باشد، همچنین پل ورسک، پل فیروزکوه و قلعه اجورد نیز از مکان هایی هستند که دیدنشان خالی از لطف نیست.

روستاگردی در هرانده فیروزکوه

چه فصلی به روستای هرانده سفر کنیم؟

باغ های پر ثمر این دهکده در فصل بهار مملو از گل های رنگارنگ می شود و عطری دلپذیر را در هوا پخش می کند. تابستان در هرانده با میوه های خوش رنگ و لعاب و هوای مطبوعش، می تواند ییلاق مناسبی به شمار رود.

اما طبیعت در نیمه دوم سال جلوه ای متفاوت به این دهکده می دهد. بی شک پاییز و رقص رنگ ها در هرانده یکی از دلبررانه ترین اوقات سفر به این مکان خواهد بود و اگر در مهرماه عازم روستا شدید می توانید از سیب های سرخ و خوش طعم آن نیز لذت ببرید. با نزدیک شدن به زمستان، سرما بسیاری روستا را فرا می گیرد و دامنه های کوه های اطراف آن را سفید پوش می کند.

در هرانده کجا بمانیم؟

به شما پیشنهاد می کنیم اگر به روستای هرانده آمدید حتما شبی را در طبیعت آن بگذرانید و گوش به صدای طبیعت و رودخانه گذرا از میان آن بدهید. اما اگر به راحتی بیشتری نیاز داشتید و روزهای سرد سال را برای سفرتان انتخاب کردید، خانه باغ های سیمانی هرانده می تواند برای اقامت انتخاب مناسبی باشند.

روستاگردی در هرانده فیروزکوه

امکانات رفاهی دهکده

داخل روستا مغازه ای برای خرید وسایل مورد نیازتان وجود دارد اما اگر قصد رفتن به سوی خمده را داشتید بهتر است هرچه می خواهید را از هرانده خریداری کنید چرا که در در آن روستا تنها قهوه خانه ای فصلی قرار دارد و وسایل موجود در آن بسیار محدود است. مغازه لبنیاتی هرانده نیز مکان مناسبی برای خرید محصولات بومی و لبنیات های خوش مزه می باشد.

تنها سرویس بهداشتی عمومی این دهکده در حسینیه آن قرار گرفته است و استفاده از آن بلا مانع می باشد.

سوغات و صنایع دستی روستای هرانده

مردمان مهمان نواز هرانده، هنرمندانی ناشناخته هستند و می توان ذوق و تبحرشان را در محصولاتی نظیر قالی، گلیم، وسایل پشمی و یا نوای خوش مردمان نی زن آن مشاهده نمود. میوه های مرغوب هرانده و محصولات ساخته شده از آن ها، یکی از بهترین ره آورد های سفر به این دهکده چشم نواز است اما جالب است بدانید به دلیل آب فراوان این روستا، پروش ماهی قزل آلا نیز در آن رواج دارد.

روستاگردی در هرانده فیروزکوه

امکان ندارد در میان کوچه پس کوچه های روستا راه بروید و بوی غذاهای محلی مدهوشتان نکند. نوش جان کردن کباب های متنوع ، ته چین های خوش مزه و آبگوشت محلی هرانده، یکی از بهترین تفریح های این گردش محسوب می شود.

تذکر: باید خاطرنشان کرد ورود به باغ ها امکان پذیر نیست چرا که ملک هایشان شخصی بوده و حتما بایستی از صاحبانشان اجازه گرفت.

تذکر: به یاد داشته باشید برای رفتن به غار بورنیک بایستی از توانایی خوبی برخوردار باشید وسایل مورد نیاز نطیر چراغ قوه و کفش مناسب به همراه خود ببرید چرا که از روستا تا غار نزدیک به ۱.۵ کیلومتر پیاده روی لازم است و داخل غار نیز تاریک و در برخی نقاط صعب العبور خواهد بود. در صورت امکان این ماجراجویی را با تور و یا افراد راه بلد انجام دهید تا راحت تر به مقصدتان برسید. به یاد داشته باشید برای به وجود آمدن هر سانتی متر مکعب از استالاگمیت و استالاکتیت ها زمان بسیار زیادی لازم است، پس در حفظ و حراست از آن ها کوشا باشید.

منبع: توریستگاه

کد خبرنگار: ۲۶
۲دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • اذرگون IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۹
    3 1
    خوبه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید