• انتخابات و پاسخ به سوالی تاریخی!

    انتخابات و پاسخ به سوالی تاریخی!

    در این روزهای انتخاباتی شدن فضای کشور و اولویت داشتن «اقتصاد» در سخنان و برنامه‌های کاندیداها بد نیست به یک سوال تاریخی در این حوزه اشاره نمود.

  • زندگی‌کردن یک امر دسته‌جمعی است

    یادداشت انتخاباتی آذری جهرمی:

    زندگی‌کردن یک امر دسته‌جمعی است

    «زندگی کردن» یک امر دسته‌جمعی ممکن است. اگر بخواهند!

  • ناکامی در اشتغالزایی به دلیل خطاهای سیاستی

    ناکامی در اشتغالزایی به دلیل خطاهای سیاستی

    بنابراین حل مشکل بیکاری آنقدرها هم ساده نیست که هر وزیر و مدیر و مسوول و نماینده‌ای بتواند نسخه بدهد و معضل را حل کند. اگر به همین سادگی بود سه دهه پس از پایان جنگ، این تعداد بیکار آشکار و پنهان در کشور وجود نداشت. اغلب وزرا و مدیران میانی تا پایین‌ترین رده و نیز نمایندگان مجلس برای حل مشکلات اقتصادی- اجتماعی مردم، خود را بی‌نیاز از متخصصین می‌دانند و خود پیشنهاد می‌دهند و خود عمل می‌کنند. حاصل آن اتلاف حجم وسیعی از منابع مالی کشور بوده است بدون دستیابی به اهداف مورد نظر. 

  • واقعی‌بینی و مذاکره

    واقعی‌بینی و مذاکره

    خبرهایی که از وین در محافل خبری ایران منتشر می‌شود و مبتنی بر آن اعلام می‌شود، دریچه‌های مثبتی بین ایران و کشورهای۱+۴ (از منظر ایران) گشوده شده است.

  • حکمرانی اقتصادی؛ نظارت و هماهنگی نهادها

    حکمرانی اقتصادی؛ نظارت و هماهنگی نهادها

    حکمرانی اقتصادی (Economic Governance) عبارت است از سیستمی از نهادها، فرآیندها و رویه‌هایی که برای تحقق اهداف اقتصادی یک جامعه استقرار می‌یابد. حکمرانی اقتصادی،

  • دو پدیده انتخابات ۱۴۰۰

    دو پدیده انتخابات ۱۴۰۰

    جدا از شخصیت‌های اصلاح‌طلب یا اصولگرا، که هنوز برای ورود به عرصه رقابت‌های انتخاباتی مردد هستند، اعلام کاندیداتوری صریح و شفاف مصطفی تاج‌زاده و صدور بیانیه‌ای سرشار از مفاهیم و واژگانی برخاسته از چهار دهه مطالبات مردم اقشار مختلف، علاوه بر هویداکردن ویژگی‌های شخصیتی تاج‌زاده، تقریبا تمامی معادلات و پیش‌بینی‌های آماری را برهم زده است.

  • انتخابات و قواعد راهنما

    انتخابات و قواعد راهنما

    اصلاح‌طلبان باید همیشه با خود بیندیشند که در چه شرایطی در انتخابات شرکت نخواهند کرد. اصل شرکت در انتخابات است، اما در وضعیت ایران همیشه باید بدانیم که چه زمانی در انتخابات شرکت نخواهیم کرد. مساله دعوت مردم به تحریم انتخابات نیست. مساله این است که حداقل شرایط لازم برای شرکت فعال و جمعی در یک انتخابات را چه می‌دانیم؟

  • تحولات قیمت نفت و پیامدهای آن برای اقتصاد ایران

    تحولات قیمت نفت و پیامدهای آن برای اقتصاد ایران

    سناریوی خوش‌بینانه قیمت بالاتر از ۷۰ دلار، کمترین احتمال وقوع را دارد، اما عرضه ارز را به میزانی بیش از پیش‌بینی افزایش می‌دهد و می‌تواند نرخ ارز در بازار غیررسمی ارز ایران را بکاهد که به کاهش فشارهای تورمی می‌انجامد. ترکیب این سناریو با لغو احتمالی تحریم‌های آمریکا علیه ایران به معنای شرایط رو به بهبود برای اقتصاد ایران خواهد بود.

  • اُسّا زلفی و نامزدهای ریاست‌جمهوری!

    اُسّا زلفی و نامزدهای ریاست‌جمهوری!

    کار برخی از این نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری هم شبیه همان اسا زلفی شده است! با کمترین دانش و شناختی از اقتصاد ملی و بین‌المللی، چنان وعده بهبود وضع معیشت مردم و اصلاح ساختار اقتصادی را می‌دهند که هر دانش‌آموزی هم می‌داند که وعده‌هایشان بر آب استوار است!

  • تقابل راهبردی آمریکا و چین

    تقابل راهبردی آمریکا و چین

    روابط راهبردی آمریکا و چین از انقلاب کمونیستی سال ۱۹۴۹ تاکنون دچار چرخش‌های مهمی شده و از تنازع سخت‌افزاری و جنگ و خونریزی به همکاری و از همکاری به رقابت در امور نرم افزاری کشید و اکنون در آستانه تقابل راهبردی قرار دارد.

  • امارت اسلامی

    امارت اسلامی

    به‌گمان من مدل «امارت اسلامی افغانستان» ممکن است اذهان برخی نیروهای درون ایران را تحریک کند و آن‌ها به فکر «امارت اسلامی ایران» بیفتند. در مقام نشانه‌شناسی ما اکنون با سه نشانه مواجه هستیم که هر یک به کیفیتی دلالت بر این ایده دارند.

  • حمله به رییس‌جمهور

    حمله به رییس‌جمهور

    آقایان «تشنه خدمت»! اگر شعار «مرگ بر» را رواج بدهید و از اتهام‌های اخلاقی بهره بگیرید، بعداً اگر همین‌ها برای سایر مسئولان هم به‌کار رفت، عصبانی و ناراحت نشوید. فردا تعجب نکنید اگر در یک تجمع، مردم «مرگ بر» را برای مسئول دیگری به کار بردند و از منقلی بودن او سخن گفتند. فراموش نکنید که جامعه خشمگین آماده گفتن شعارهای تند علیه همه چیزهایی است که شما فکرش را هم نمی‌کنید!

  • ‌مسیر خطیر دیپلماسی ایران در ماه‌های پیش‌رو

    ‌مسیر خطیر دیپلماسی ایران در ماه‌های پیش‌رو

    مسائل سیاسی داخلی اعم از موضع مجلس فعلی و نگرش جریان غالب آن به اضافه‌کردن ریاست‌جمهوری به اردوگاه خود نباید باعث شود که تا دولت بعدی، برجام پا نگیرد.

  • تغییر افراد اولویت دارد یا تغییر اندیشه‌ها؟

    تغییر افراد اولویت دارد یا تغییر اندیشه‌ها؟

    اگر قرار باشد کشور به کارآمدی، ثبات، رشد و امنیت پایدار دست یابد، با تغییر افراد و تعدادی سمینار، مدارک تحصیلی، کارگاه های آموزشی و کمپین های انتخاباتی به دست نمی آید، بلکه محتاج تحولِی اندیشه ای است (Paradigm Shift). فراز و نشیب و عملکرد دولت­های چپ و راست در دورانِ بعد از جنگ، در نهایت تابع درآمد نفت بوده به طوری که ریل سیاست خارجی، مسیرِ مستقلِ خود را طی کرده است. سعی و خطا از یک طرف و انطباق با شرایط و حرکت از یک ستون به ستونی دیگر، عمدتاً متدلوژی حکمرانی بسیاری از دولتها بوده است.

  • ستیز، رقابت و سازش

    ستیز، رقابت و سازش

    چگونگی تنظیم روابط میان جریان‌های متفاوت و متنوع و نوع رابطه آنها در شکل‌دهی به آینده سیاسی ایران از اهمیت اساسی برخوردار است. هر جریان سیاسی باید با این پرسش مواجه شود که در حال حاضر چه رابطه‌ای میان نیروهای سیاسی برقرار است و در شرایط مطلوب چه رابطه‌ای باید برقرار باشد؟

  • رئیس‌جمهوری بی‌سرنوشت!

    رئیس‌جمهوری بی‌سرنوشت!

    معتقدم رئیس‌جمهور آینده وضعیت کشور را نابسامان‌تر می‌کند و وضع مردم بدتر از قبل می‌شود و وی به‌شکلی گریزناپذیر با انواع نارضایتی‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند و ۴ سال پر از التهاب را می‌گذارند تا هر چه زودتر بارش را ببندد و برود!

  • اتفاق‌نظر مسئولان روی «وضع اقتصاد بد است»

    اتفاق‌نظر مسئولان روی «وضع اقتصاد بد است»

    مطالب روزنامه‌ها، سایت‌های خبری، اظهارنظر روحانیون، روشنفکران، اقتصاددانان، مردم کوچه و بازار و مسئولان حاکی از آن است که با وجود تفاوت‌های مشخص در تفکر، بینش، لباس، قیافه، زبان و لحن در یک امر متفق‌القول‌اند و کلام مشترک دارند؛ اینکه وضع اقتصاد خوب نیست...

  • علائم حیاتی در برجام

    علائم حیاتی در برجام

    در دوران دفاع مقدس با وجود تحریم‌ها و شرایط وخیم اقتصادی شاهد بودیم هرگاه یک پیروزی در عرصه دیپلماسی رخ می‌داد مردم جشن می‎گرفتند، اما امروز به دلیل دور شدن بخشی از مسئولان از اصول اصلی انقلاب شاهد نوعی بی تفاوتی در میان مردم در قبال پایان «تحریم تسلیحاتی» هستیم.

  • شب نزدیک، راه طلب تاریک و ره باریک

    شب نزدیک، راه طلب تاریک و ره باریک

    جامعه‌ امروز ما در مسیر و معرض یورش این «دیگری تام و تمام» است؛ دیگری‌ای که از آینده می‌آید اما از آمدنش خبر نمی‌دهد، در شب و از راه تاریک و باریک می‌آید و در مسیر آمدنش، نشان و نشانه‌ای از خود به‌جای نمی‌گذارد، امری غول‌آسا و دهشتناک و از اساس غیرقابل محاسبه، غیرقابل پیش‌بینی و غیرمنتظره که موجودیت زنده و اکنون حاضر ما را هر آن به «مخاطره» می‌افکند، و با خود یک سبد پر از خطر و ترس و تهدید و اضطراب و ناامیدی می‌آورد.

  • هیچ‌کس از جنگ سالم برنمی‌گردد

    هیچ‌کس از جنگ سالم برنمی‌گردد

    جامانده یک کاروان رفته‌ام. ظاهرا من سلامت از جنگ برگشتم، اما در واقعیت هیچ‌کس از جنگ سالم برنمی‌گردد. تکه‌ای از دل شکسته ما آنجا می‌ماند. هنوز هم از یک سو دائم نگران آینده‌ام. از سوی دیگر همراهان تلاشگر را که می‌بینم، آرامش پیدا می‌کنم. هنوز هم نشانه‌های زندگی و تلاش دیده می‌شود. آیا این همان آینده نیست که در حال می‌بینیم؟

  • آیا جامعه برای زنان امن‌تر شده است؟

    آیا جامعه برای زنان امن‌تر شده است؟

    شش سال از آن روزهای ترسناک در اصفهان می‌گذرد و شاید الان وقت آن باشد تا از خودمان بپرسیم آیا با همه هزینه‌هایی که جامعه ما بعد از آن وقایع داد، این روزها جامعه برای زنان امن‌تر شده است یا خیر؟

  • بهانه‌ای که ایران آن را از بین برد

    بهانه‌ای که ایران آن را از بین برد

    همکاری ایران و آژانس سبب شد تا گروسی پس از رفتن از ایران گزارش مثبتی را از اقدامات مثبت ایران منتشر کند. این گزارش بهانه ها برای ارسال پرونده ایران از شورای حکام به شورای امنیت را از بین برد که در نوع خود حائز اهمیت است.

  • جفا به بازرگان

    جفا به بازرگان

    نماینده تهران در مجلس دهم نوشت: چگونه معتدلانی در هیات تطبیق فرمانداری تهران هستند که این‌طور تصمیم می‌گیرند؟! وزیر کشور چه انتصاباتی انجام داده که کار به اینجا کشیده است؟ همین‌طور رئیس‌جمهور باید توجهی به انتصاباتش کند که کار را به اینجا رسانده‌اند که زیرمجموعه او می‌گوید مهندس بازرگان در ردیف شخصیت‌های انقلاب نیست و نمی‌تواند خیابانی به نام او باشد

  • حرکت گازانبری دستگاه دیپلماسی کشور علیه امریکا

    حرکت گازانبری دستگاه دیپلماسی کشور علیه امریکا

    از یکسو جمهوری اسلامی ایران با کاهش تعهدات برجامی خود به عنوان یک حربه بازدارنده برای جلوگیری از نقض عهدهای بیشتر و رایزنی با کشورهای طرف برجام و سایر کشورهای عضو شورای امنیت آنها را به سمت عدم همسویی با آمریکا در این نهاد اثر گذار سوق داده است. از سوی دیگر، با دعوت از رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران و تأمین نظر این آژانس، مانع صدور قطعنامه احتمالی در این نهاد علیه ایران و قرار گرفتن آن در جبهه آمریکا شده است.

  • احمدی‌نژاد را انگلیسی‌ها سر کار آورده‌اند؟!

    احمدی‌نژاد را انگلیسی‌ها سر کار آورده‌اند؟!

    عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در یادداشتی خطاب به رفیق دوست نوشت: اکنون ۱۵ سال از آن تاریخ گذشته، چرا هیچ‌گاه حرف‌های سفیر انگلیس درباره احمدی نژاد در عرصه عمومی بیان نشده است؟ به‌علاوه سفرای دیگری نیز هستند که می‌توانند درباره درستی یا نادرستی این خبر نظر دهند، چرا هیچ کدام از آنان مورد پرسش قرار نگرفتند؟

  • مردم به اندازه کافی اطلاع دارند که آقازاده ها چه کرده اند / به خاطر سریال «افسانه هزارپایان در بیمارستان بستری شدم

    رضا توکلی: نیازی به ساخت سریال «آقازاده» نداریم

    مردم به اندازه کافی اطلاع دارند که آقازاده ها چه کرده اند / به خاطر سریال «افسانه هزارپایان در بیمارستان بستری شدم

    رضا توکلی بازیگر 60 ساله سینما و تلویزیون متولد  ۱۸ تیر ۱۳۳۹ در شهر مشهد است، وی در حال حاضر سریال «افسانه هزارپایان» را از شبکه سوم سیماو سریال «موچین» از شبکه نمایش خانگی در حال پخش دارد، وی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی سلام نو در خصوص این دو سریال به گفتگو پرداخته است که در ادامه خواهید خواند.