به گزارش سلام نو، در پی وقوع این تیراندازیها پلیس نیوزیلند به مردم هشدار میدهد تا در منازل بمانند و این درحالیست که مأموران پلیس در حال بررسی این مساله هستند که آیا بیش از یک فرد مسلح در این حملات دست داشته یا خیر.
جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند این تیراندازی را یکی از تاریکترین روزهای این کشور توصیف کرده و گفت که این رویدادها در شهر کرایستچرچ نمایانگر یک اقدام به خشونت غیرقابل منتظره و غیرعادی است.
مایک بوش، کمیسیونر پلیس نیوزیلند گفته بدون اعلام رقم کشته شدگان و مجروحان حمله به مسجد نور و مسجد لینوود، از بازداشت چهار مظنون خبر داد.
به گفته بوش، سه نفر از مهاجمان مرد و یکی از آنها زن است.
مقامهای نیوزیلند هویت افراد بازداشت شده را اعلام نکردهاند اما یکی از این افراد که ادعا میشود مسئول این تیراندازیها باشد، یک مانیفست ۷۴ صفحهای ضد مهاجرت از خود برجای گذاشته که در آن توضیح داده که چه کسی است و دلیلش از این تیراندازیهای چه بوده است. وی همچنین گفته که این اقدامش "مصداق یک حمله تروریستی" است.
رسانههای محلی تعداد کشته شدگان را دست کم ۲۷ نفر عنوان کردهاند ولی نخست وزیر بعدا تعداد کشتهها را ۴۰ تن اعلام کرد.
نخست وزیر نیوزیلند در یک نشست خبری احساسات ضد مهاجرتی را مقصر این اقدام دانسته و گفت: بسیاری از مردمی که متأثر از چنین تیراندازیهایی هستند را مهاجران یا آوارگان تشکیل میدهند و آنها نیوزیلند را خانه خود انتخاب کردهاند و این خانه آنهاست. آنها از ما هستند. اما فردی که چنین حملاتی را انجام میدهد، از ما نیست.
یکی از این تیراندازیهای مرگبار در مسجد النور در مرکز کرایستچرچ و در ساعت ۱۳:۴۵ به وقت محلی رخ داده است.
دومین تیراندازی هم در مسجد لینوود رخ داد.
در تصاویر منتشر شده در فیسبوک به وسیله یکی از مظنونان، فردی دیده میشود که با یک سلاح نیمه خودکار وارد مسجد میشود و با شلیک به همه افراد حاضر در آن، آنها را نقش بر زمین میکند.
پلیس گفته در تلاش است تا این تصاویر را از شبکههای اجتماعی حذف کند.
همزمان با این حمله اعضای تیم ملی کریکت بنگلادش قصد ورود به مسجد نور را داشتند که با شنیدن صدای تیراندازی از محل گریختند.
در همین حال نخست وزیر استرالیا مهاجم اصلی این حملات را یک تبعه راستگرای استرالیایی معرفی کرده است.
در تازهترین خبرها فرد مهاجم "برنتون تارانت"، 28 ساله از استرالیا با تصویر زیر معرفی شده است: