۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰
کد خبر: 965972

در این مطلب به یادداشتی از سامان سامنی درخصوص مسعود فراستی و مباحث اخیری که پیرامون این منتقد سینما بوده است،می پردازیم.

چند روز پیش یکی از دوستانِ فیلم‌شناسم بخشی از مصاحبه مجری برنامه‌ای تلویزیونی با آقای مسعود فراستی و درگیری بین این دو بزرگوار را برای بنده ارسال کرد. این فیلم 3 دقیقه‌ای اینجانب را بر آن داشت تا قدری در مورد پیشینه جناب فراستی جستجو کنم. نکته‌ای که جذابیت جستجو در مورد آقای فراستی را برای من بیشتر کرد این بود که تقریباً تمام بازیگران تلویزیون و سینما از نقدهای تند ایشون اظهار تنفر کردند! سخن کوتاه کنم... بنده آقای فراستی و منتقدانشان را، که اکثراً بازیگران معروف ایرانی هستند، از دو بُعد تخصص آکادمیک و دانش تجربی در حوزه سینما با ایشون مقایسه کردم که در ادامه نتایج بررسی‌های خودم را عرض می‌کنم.

آقای مسعود فراستی در سن 19 سالگی با مهاجرت به ایتالیا در دانشگاه بولونیا به یادگیری زبان ایتالیایی می‌پردازند و سپس با مهاجرت به فرانسه دو لیسانس در رشته‌های هنرهای تجسمی از دانشسرای عالی ملی هنرهای پاریس و جامعه‌شناسی از دانشگاه پاریس 8 اخذ می‌کنند. ایشان فوق‌لیسانس خود در رشته اقتصاد سیاسی را نیز در دانشگاه پاریس 8 ادامه داده و در اسفند 1357 به ایران بازگشتند. آقای فراستی بیش از 20 عنوان کتاب تألیفی و ترجمه‌ای در موضوعات مرتبط با سینما به رشته تحریر در آورده‌اند. ایشان علاوه بر زبان ایتالیایی به زبان‌های فرانسوی و انگلیسی هم تسلط دارند.

حال به ذکر سوابق علمی منتقدان جناب فراستی می‌پردازم ولی به جهت اختصار فقط 11 بازیگر خانم و آقای ایرانی را انتخاب کردم:

خانم‌ها

مهناز افشار دیپلم تجربی

ترانه علیدوستی دیپلم کامپیوتر (فارغ‌التحصیل هنرستان)

سحر قریشی دیپلم

شبنم مقدمی لیسانس ادبیات فارسی

نیوشا ضیغمی لیسانس روان‌شناسی

آقایان

پرویز پرستویی دیپلم (دارای نشانه درجه یک هنری که معادل دکترای افتخاری است)

اکبر عبدی دیپلم (دارای نشانه درجه یک هنری که معادل دکترای افتخاری است)

حامد بهداد لیسانس رشته بازیگری تئاتر

محمدرضا گلزار لیسانس مکانیک

امیر جعفری لیسانس مدیریت

محسن تنابنده لیسانس تئاتر

این بازیگران در حالی در مورد اکثر رخدادهای سیاسی، فرهنگی و حتی پزشکی اظهار نظر می‌کنند که حداقل تحصیلات تخصصی تکمیلی در حوزه شغلی خود را هم ندارند! چگونه ممکن است افرادی که هیچگونه دانش آکادمیکی در مورد هنر هم ندارند اینگونه خود را اقتصاددان و تحلیلگر معرفی کنند؟ سلبریتی‌هایی که برندگان انواع و اقسام فستیوال‌های داخلی/خارجی‌اند چگونه نمی‌توانند تحصیلات خود را در مقاطع تخصصی رشته‌های هنری ادامه دهند؟

بنده در یافتم که ترس سلبریتی‌ها از شخص مسعود فراستی نیست بلکه ترس سلبریتی‌ها از گسترش دانش سینمایی در بین مخاطبان ایرانی است.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***