اوضاع اقتصادی کشور فشارهای بسیاری برای مردم و به ویژه افراد عادی وارد کرده است. برخی مردم حتی برای تهیه نان شب هم دچار مشکل هستند؛ اما با اینکه همه این مشکلات را قبول دارند، عملا هیچ کار عملی درباره برون رفت از وضعیت موجود انجام نمیگیرد.
بسیاری از مسئولان کشور در گفتههای خود مشکلات موجود را باور دارند؛ اما تقصیرات را به گردن همدیگر میاندازند و درواقع به نوعی با فرافکنی خود از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنند.
مردم نمایندگان مجلس را مقصر اوضاع میدانند و نمایندگان نیز ادعا دارند، دخالتی در امور اجرایی ندارند و دولت باید اوضاع را سروسامان دهد؛ اما از سوی دیگر، دولتیها دخالت نهادهای دیگر را عامل کندی روند کارشان میدانند و میگویند، نهادهای موازی باعث میشوند تا اقدامات دولت به نتیجه نرسد.
نتیجه این تقابل نیز افزایش فشار روزافزون بر مردم است و همین باعث میشود تا نهادها اقدامات یکدیگر را خنثی کنند. اکنون برخی نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیده اند که تنها راه برون رفت از وضعیت موجود، تعامل بین قوا و نهادهای موازی هم است. اگر زمانی این کار صورت گیرد، شاید با یک برنامه ریزی کوتاه مدت بسیاری از مشکلات رفع شود.
عبدالکریم حسین زاده در گفت وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: متأسفانه وضعیت اقتصادی بدتر از آن است که ما فکرش را هم میکنیم و گفتار درمانیها و کارهایی که ما به عنوان نماینده مجلس میکنیم و میگوییم که وضعیت سخت است یا درک میکنیم و یا مسائل دیگر نیست.
وی گفت: زمانی که در یک موقعیت واقعی قرار میگیریم، آن موقع میفهمیم چقدر وضعیت متفاوت است. دو موضوع این وضعیت را برای مردم سخت کرده است؛ یک زمانی حضرت فاطمه به علی (ع) گلایه میکنند که به فرزندانشان قدری توجه بیشتر نشان دهند، ایشان میفرمایند در این شرایط اگر ما مثل دیگران نباشیم تحمل سختی برای مردم بیشتر هم خواهد شد.
وی در ادامه افزود: به نظر من فاصله زیادی در سبک زندگی ما مسئولان و مردم عادی وجود دارد؛ بنابراین حتی احساس این تفاوت در نوع زندگی نیز تحمل سختی برای مردم را بدتر میکند. اگر ما میگوییم که کمتر بخوریم و سختی بکشیم، باید همه این گونه باشیم.
این نماینده در ادامه یادآور شد: موضوع بعدی نیز این است که برنامهای برای برون رفت از شرایط فعلی نداشته باشیم. مردم منتظرند ببینند ما کی میخواهیم اوضاع را درست کنیم و چه زمانی قرار است از این وضعیت خلاص شوند. نبود برنامه و انتظار بیش از حد مردم را به شدت نگران میکند. من به دنبال مقصر نیستم؛ اما اعتقاد دارم که همه ما به اندازه خودمان سهمی در وضعیت موجود داریم. اعتقاد من هم این است که تحریم باید به فرصت تبدیل شود و نمونه عینی آن نیز وجود دارد. سحابی در مجلس اول که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بود، موضوع کاهش وابستگی اقتصاد به نفت را مطرح کرد. اما امروز چهل سال از آن زمان گذشته و ما هنوز همین حرف را تکرار میکنیم. اگر ما از روز اول این کار را عملیاتی کرده بودیم، همین اقتصاد مقاومتی که امروز باز فقط حرف آن را میزنیم، عملیاتی شده بود، ولی متأسفانه نتوانستیم هیچ کاری بکنیم. هم اکنون نیز باید همه نهادها ـ چه نظامی و چه اقتصادی و سایر نهادها ـ بخشی از پلتفرم خروج از بحران را طراحی، تبیین و اجرا کنیم و مسئولیت آن را بپذیریم و برای آن زمان تعیین کنیم. مردم به دنبال جواب پرسش هایشان هستند و برای آنها مهم است و ما باید به آن پاسخ دهیم.