به گزارش سلام نو، سعید نمکی در یکصد و هشتمین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور، اظهار کرد: برگزاری این جلسه اهمیت و ضرورت بسیاری دارد، چراکه می توان درجمع روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، برنامههای سال آینده را هماهنگ و مرور کنیم.
وزیر بهداشت افزود: از تمامی عزیزانی که در طول سال های بعداز انقلاب در مسند وزارت، معاونت ها و بدنه کارشناسی این وزارتخانه زحمت کشیدند، یاد کرده و اقدامات ارزشمند آنها را ارج مینهم.
نمکی تصریح کرد: گردهمایی روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور و شنیدن نقطه نظرات آنها برای اتخاذ تصمیمات مهم ضرورت دارد، چراکه در شیوه مدیریت خود، موافق نظام ارباب رعیتی نیستم و روسای دانشگاه ها، معاونین و مدیران باید به وزیر بگویند که در اقصی نقاط کشور چه اتفاقی رخ داده است و وزیر نیز در اتخاذ تصمیمات خود به این نقطه نظرات و توصیه ها توجه کند. گاهی یک رییس دانشگاه یا یک معاون و حتی بهورز در شهر و روستای محل خدمت با موارد و نکاتی مواجه میشود که ممکن است وزیر آنها را ندیده یا متوجه نشود.
وزیر بهداشت عنوان کرد: زمانی که در سازمان برنامه و بودجه بودم، به عنوان فردی که ٩٥ درصد بودجه کشور را اداره می کرد، دیدگاه هایی را ملاحظه کردم که در دنیای برنامه ریزی ممکن است در مقام اجرا به آن نپردازند و مغفول بماند. در سازمان برنامه و بودجه یک اتاق رصد منابع کشور داریم و در آن کم بها بودن هزینه ها در نظام ارائه خدمت و اینکه چه روندی را طی میکند، لحظه به لحظه رصد میشود، برای وزارت بهداشت نیز چنین رصدهایی وجود داشته است.
نمکی بیان کرد: گاهی برخی اظهارنظرها گرچه کارشناسی است، اما آمیخته به نوعی بی انصافی و بی احترامی به آنچه دیگران انجام می دهند، است. جزو مدیرانی هستم که همواره برای افرادی که قبل از بنده کار کرده اند، نیمه پر لیوان را بیشتر از نیمه خالی دیده ام، به همین دلیل در اظهارنظرهای کارشناسی نیز نگاهم به سوی قدرشناسی از اقدامات مثبتی است که انجام شده است. اما با اتخاذ تصمیمات مناسب تر باید سعی کنیم ادامه راه را به شیوه مناسب تری بپیماییم تا به بن بست برنخوریم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در نظام ارائه خدمت قائل به انفکاک نیستم، بلکه نگاه ادغام یافته نگاهی موفق در نظام ارائه خدمت تلقی می شود. همانطور که در مورد جایگاه معاونت اجتماعی با رویکرد بنده آشنا شدید، معتقد هستم نگاه جامعه محور در قالب یک معاونت قابل اجرا نیست. بلکه جامعه نگری باید در تمامی ارکان نظام سلامت ادغام پیدا کند.
وزیر بهداشت درخصوص فعالیت های حوزه آموزش پزشکی اظهار کرد: آموزش رکن اصلی تمام تحولات اجتماعی است، طبق یکی از زیباترین تعاریف، توسعه به معنی این است که نیروی انسانی به سرمایه انسانی تبدیل شود که آموزش عمده ترین شیوه تبدیل نیروی انسانی به سرمایه انسانی است. به گفته تئودور شولتز، کشورهای درحال توسعه تصور اشتباهی دارند مبنی براینکه فکر می کنند امر آموزش امری هزینه بر است، بلکه آموزش سرمایه گذاری است و این سرمایه گذاری بزرگترین زیرساخت است.
نمکی ادامه داد: آموزش پزشکی در کشور تحولات عظیمی را طی کرده است و امروز شاهد یکی از زیباترین شیوههای رشد نیروهای انسانی و ایجاد سرمایه انسانی در علوم پزشکی هستیم.
وزیر بهداشت گفت: دستاوردهای ما در عرصه نیروی انسانی پزشکی یکی از مهمترین و قویترین دستاوردهای بعداز انقلاب اسلامی است.
نمکی خطاب به روسای دانشگاهها، گفت: شما باید کمک کنید تا مدلی داشته باشیم که بدانیم چه کسی را با چه سطحی از مهارت با چه هزینه ای و توسط چه کسی و کجا و برای کدام جایگاه از نظام ارائه خدمت باید تربیت کنیم./ایلنا