هر چند انجام حرکات گهواره ای برای نوزاد می تواند بسیار آرام بخش باشد اما انجام تکان های شدید می تواند برای سلامت کودک مضر باشد. <br/>گفتنی است انجام حرکت های آرام می تواند مشکل قولنج نوزادان را نیز برطرف کند.

به طور کلی باید در نظر داشت تکان دادن شدید نوزاد می تواند باعث آسیب به او شود، چراکه رگ های خونی مغز کودک بسیار نازک است.

بنا به اظهار نظر متخصصان تکان دادن شدید نوزاد می تواند باعث ابتلای کودک به سندرم  (SBS) ‌شود که سلامت او را به خطر می‌اندازد.

از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد ماهیچه‌های نوزاد ضعیف و ناتوان هستند و او نمی‌تواند سر خود را به راحتی بالا نگه دارد، که این مهم باعث آسیب رساندن به کودک می شود.

آنچه مسلم است تکان دادن نوزاد بیشتر به هنگام گریه کردن رخ می دهد و پدر و مادر به دلیل خستگی و یا عصبانیت برای آرام کردن و یا خواباندن کودک او را به شدت تکان می دهد که این کار می تواند سلامت کودک را به مخاطره بیاندازد.

بررسی راهکارهای جلوگیری از تکان دادن کودک

همان گونه که اشاره شد بیشتر تکان دادن های شدید کودک بر اثر عصبانیت و یا خستگی والدین رخ می دهد از این رو در ادامه به ارائه راهکارهای مناسب برای جلوگیری از این کار می پردازیم

نفس عمیق بکشید و تا شماره 10 بشمارید.

اجازه دهید نوزادتان گریه کند.

از شخص دیگری کمک بگیرید.

با پزشک اطفال مشورت کنید.

بررسی دلایل گریه های نوزاد

آنچه مسلم است گریه های شدید کودک می تواند ناشی از دلایل مختلف باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

به طور حتم یکی از شایع ترین دلایل گریه های شدید کودک کولیک و یا همان قولنج نوزاد است چرا که این مهم باعث ایجاد دل درد در کودک می شود.

از دیگر دلایل گریه کودک می توان به عفونت ادراری اشاره کرد، چرا که برخی از اوقات نوزادان بنا به دلایل مختلف مبتلا به عفونت ادراری می شوند که این خود می تواند باعث گریه شدید نوزاد شود.

پوشیدن لباس تنگ برای نوزاد می تواند یکی دیگر از دلایل گریه شدید کودک باشد از این رو توصیه می شود لباس مناسب و راحتی برای نوزاد انتخاب کنید.

شایان ذکر است در این شرایط آرامش مادر از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، چرا که استرس مادر به بچه منتقل خواهد شد و این خود می تواند در افزایش کودک نیز تاثیرگذار باشد.

از طرفی باید از بالا انداختن کودکان و تکان دادن شدید آنها پرهیز شود.

پر واضح است که شیوه نگهداری نوزاد پس از شیر خوردن می تواند در تسکین دردهای کولیکی کودک تاثیرگذار باشد.

باید یادآور شد اگر کودک بر روی شکم قرار بگیرد، دفع گاز کودک بهتر صورت می گیرد و کودک دردهای کولیکی کمتری را تحمل خواهد کرد.

گرفتن باد گلوی نوزاد بعد از شیر خوردن نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد چرا که این کار می تواند باعث کاهش فشار شکم کودک شود.

در پایان باید متذکر شد نوزاد نباید به روی شکم بخوابد،چرا که خوابیدن نوزاد در این حالت امکان بروز سندرم مرگ ناگهانی را در او افزایش خواهد داد.

کد خبرنگار: ۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***