مایکروسافت بر خلاف میل کاربران تاریخچه فعایت را به سرور خود ارسال می کند.

به گزارش سلام نو، ویندوز 10 تاریخچه ای از فعالیت های کاربران درباره اپلیکیشن های اجرا شده روی کامپیوتر شما را جمع آوری کرده و آنها را به سرورهای مایکروسافت می فرستد. این موضوع حتی در صورتی که در تنظیمات حریم خصوصی ویندوز چنین موضوعی را غیر فعال کرده باشید باز هم اتفاق می افتد.

این موضوع را یکی از کاربران انجمن  ردیت مطرح کرده است. برای یافتن این که تا چه حد حقیقت دارد کافی است در ویندوز 10 به بخش Settings سپس Privacy و بعد Activity History بروید و «Send my activity history to Microsoft» را غیر فعال کنید (تصویر زیر).

با فرض اینکه به ویندوز اجازه جمع آوری اطلاعات با فعال کردن این گزینه را داده باشید بخش «Activity History» آنچه با اپلیکیشن های کامپیوتر خود، اسناد و مواردی از این قبیل انجام می دهید،  را ثبت می کند. اگر گزینه «Clear» پایین این صفحه برای پاک شدن این اطلاعات را بفشارید انتظار می رود تمامی این داده ها از سرورهای مایکروسافت پاک شوند.

اما ظاهراً در عمل چنین اتفاقی نمی افتد. برای یافتن این موضوع هم باید از بخش سمت راست صفحه گزینه «Privacy Dashboard» را انتخاب کنید تا به صفحه مرتبط با آن  روی مرورگر هدایت شوید.

در این صفحه اگر روی گزینه «Activity History» کلیک کنید می توانید تاریخچه ای از فعالیت های خود که با حساب کاربری مایکروسافت شما در ارتباط است را مشاهده کنید.

مشابه تصویر زیر برنامه های اجرا شده در کامپیوتر خود را مشاهده می کنید. برنامه ها حتی اگر تاریخچه فعالیت ها را غیر فعال یا حذف کرده باشید باز هم نمایش داده می شوند.

موضوع عجیب و گیج کننده به نظر می رسد اما ظاهراً بی دلیل هم نیست: مایکروسافت همچنین تاریخچه ای از اپلیکیشن هایی که اجرا می کنید را برای مقاصد عیب یابی ویندوز 10 جمع آوری می کند. به نظر می رسد اسمی که برای «Activity History» (تاریخچه فعالیت) در نظر گرفته شده اشتباه است. در واقع این بخش ارتباطی با قابلیت مشابه با همین نام در تایم لاین ویندوز 10 ندارد.

بخش پیش فرض تنظیمات عیب یابی ویندوز 10 تشریح کرده است که اطلاعات مرتبط با وبسایت هایی که بازدید کرده اید و نحوه استفاده از اپ ها و قابلیت ها [به مایکروسافت] ارسال می شود. البته برای این موضوع هم در ویندوز 10 گزینه هایی در نظر گرفته شده است.

با رفتن به منوی Settings و Privacy و در نهایت Diagnostics & Feedback باز هم با توضیحات گیج کننده مایکروسافت در مورد اینکه دقیقاً چه اطلاعاتی در ویندوز 10 جمع آوری می شود روبرو خواهید شد و علاوه بر این نحوه کنترل روی این داده هم پیچیده به نظر می رسد (تصویر زیر).

بخش مربوط به حریم خصوصی ویندوز 10 به این منظور ایجاد شده که همین موضوعات را برای کاربران شفاف تر کند اما استفاده از نام های اشتباه و توضیحات گیج کننده ظاهراً کاربران را گمراه می کند. به نظر می رسد مایکروسافت هنوز راه طولانی برای رفع مشکلات مرتبط با حریم خصوصی ویندوز 10 در پیش داشته باشد./دیجیاتو

کد خبرنگار: ۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***