فقر تأثیر منفی بر رفتار فقیر دارد که علت آن، تحقیر، برچسب کجروی و بیگانگی نسبت به آداب و رسوم پذیرفته شده ای است که در جامعه وجود دارد.
شیوا کاظمپور، دانشجوی رشته حقوق به نقش فقر در جرایم جنسی پرداخته است.
میزان دخالت و تأثیر بحث از جرایم و بزه های جنسی همواره در جوامع مختلف و علی الخصوص در جامعه ما به عنوان تابو شمرده شده است. که هدف از این مطلب، پیدا کردن ارتباط میان فقر با جرایم و بزه کاری های جنسی است و این که آیا فقر مستقیما باعث بزهکار شدن شخص می شود و یا زمینه را برای بزهکاری آماده می سازد و در صورت وجود ارتباط چه راهکارهایی باید پیشنهاد شود که میزان این جرایم کم و محدود شود و یا در صورت امکان ریشه کن شود و هدف دیگر نشان دادن چهره فقر در میان بزهکاران می باشد و این که فقر به غیر از مسائل و جرایم جنسی فقر به چه نحو و میزان می باشد.
مفهوم شناسی:
فقر
در لغت،معنایی که برای فقر وجود دارد شکاف و فاصله ای است که در چیزها به وجود می آید. به همین دلیل، استخوان های کمر را، که به شکل مهره ای است و دارای فاصله و شکاف هستند، «ستون فقرات» نامیده می شوند.
به همین علت است که به افراد نیازمندی که زندگی برای آن ها مشکل و دشوار شده است به طوری که کمرشان زیر مشکلات خمیده شده، «فقیر» گفته می شود.
در اصطلاح، فقر بر دو نوع است: مطلق و نسبی.
فقر مطلق
فقر هنگامی به وجود می آید که افراد قادر به بدست آوردن حداقل نیازهای سلامت و کارآیی جسمانی خود نباشند.
فقر نسبی
تعریف فقر نسبی براساس معیارهای عمومی زندگی در جوامع مختلف و همچنین طبق آنچه که از لحاظ فرهنگی به عنوان فقر شناخته می شود، است.
بررسی یک معضل اجتماعی به نام فقر و ریشه های فحشا
امروزه یکی از فاکتورهای فساد اجتماعی، فقر می باشد. به دلیل فاصله بسیار زیادی که بین طبقات پایین و بالا در اجتماع وجود دارد این موضوع از جمله بزرگترین مشکلات جوامع کنونی محسوب می شود. وجود این فاصله ها باعث به وجود آمدن انحرافات و کجروی های اجتماعی و فردی می شود.
ریشه بسیاری از بزهکاری ها در کمبود اقتصادی افراد است. فقر یکی از عوامل مهم انحرافاتی مثل دزدی و انحراف جنسی در مردم بویژه در کودکان و نوجوانان است. بیشتر محرومیتهایی که وجود دارد و همچنین برآورده نشدن تمایلات که باعث عدم اطمینان اجتماعی می شود از فقر نشأت میگیرد و نمی توان آن را نادیده گرفت.
هنگامیکه در طبقات بالای اجتماع رحم شفقت و انصاف به دلیل نفع و حرص و ولع برای رفاه بیشتر، به فراموشی سپرده می شود، نمی توان از طبقاتی که محروم هستند انتظار داشت دوستی و رحم شفقت داشته باشند.
فحشا یکی از برآورد خواهش های جنسی در برابر پول است. با نگاهی به واژه روسپی که در اواخر قرن هجدهم متداول گردید می توان به این موضوع پی برد. در دنیای باستان، اغلب افرادی که در برابر پاداش اقتصادی به برآورده کردن خواهش های جنسی می پرداختند روسپیان درباری یا کنیزان بودند.
در جوامع امروزی هم همانند گذشته روسپیان اساسا از زمینه های اجتماعی فقیرتر هستند. اما تعدادی از آن ها از زنان طبقه متوسط بودند. میزان فزاینده طلاق، برخی از زنانی را که بعد از طلاق دچار فقر شده اند به روسپیگری وادار کرده است. بسیاری از جرم شناسان معتقدند که اولا فقر می تواند به عنوان زمینه ای در پیدایش جرم اثر غیر مستقیم بگذارد. به طور مثال زندگی در خانه های کثیف، گرفتاری در وضع متزلزل مالی، خانواده بی سر و سامان و بحران مسکن و از هم گسیختگی خانواده در اثر بحران مالی و...همه این عناصر در تکوین بزهکاری به ویژه بزهکاری دوره جوانی که جرم جنسی هم یکی از آن هاست موثر است.
دوماً عامل فقر می تواند به طور مستقیم به عنوان یک محرک زیربنایی رفتارهای انسانی را برعکس العمل های ضد اجتماعی تحریک و آماده نماید.