به گزارش سلام نو، رضا رحمانی روز پنجشنبه در آئین کلنگزنی پالایشگاه بیواتانول باشت اظهار داشت: این تعداد شغل با نوسازی صنایع، تامین سرمایه در گردش و تکمیل طرح های نیمه تمام پیش بینی شده است.
وی حفظ اشتغال موجود و تکمیل طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بیش از60 درصد را از راهبردهای اصلی صنعت ایران در سال 1398 عنوان کرد.
وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به وضعیت اقتصادی فعلی کشور حفظ وضعیت موجود اشتغال در صنعت کشور را بسیاری ضروری دانست.
وی ایجاد زنجیره تولید را راهکار رونق اشتغال در کشور عنوان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت های صنعت معدن و کشاورزی برای تحقق زنجیره تولید و فرصت های شغلی تازه ضرورت زیادی دارد.
رحمانی گفت: آمریکا اردیبهشت سال 1397 تحریم های ظالمانه را علیه ایران کلید زد و برای برای رکود صنعت کشور برنامه ریزی کرد اما با تلاش دولت تدبیر و امید و همت مردم این نقشه خنثی شد.
وزیر صنعت معدن و تجارت توجه به مناطق محروم و ایجاد واحدهای صنعتی دانش بنیان را از راهبردهای حوزه صنعت کشور دانست و افزود: پالایشگاه بیواتانول باشت هر دو ویژگی را دارد که تلاش می شود برای ساخت و بهره برداری آن طبق برنامه زمان بندی شده کار کرد.
رحمانی در ادامه گفت: 70 درصد از تجهیزات و ماشین آلات این واحد صنعتی به دست متخصصان داخلی تولید می شود .
سرپرست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران هم صنعت ، معدن و کشاورزی را ارکان توسعه اقتصادی کشور خواند و افزود: ایران در سال های اخیر پیشرفت های زیادی در صنایع به ویژه در بخش های مس،آلومنیوم، فولاد و کشتی سازی داشته است.
شهریار طاهری ابراز داشت : پالایشگاه بیواتانول باشت دومین واحد صنعتی در این نوع تولیدات در کشوراست و نخستین پالایشگاه تولید بیواتانول کشور سال آینده در استان کرمان افتتاح می شود.
وی تاکید کرد که کشور ظرفیت ایجاد 20واحد تولیدی اتانول و همچنین بازار مصرف آن را دارد.
کلنگ « زیست پالایشگاه بیواتانول و کنجاله تخمیری» در شهرک صنعتی خان احمد باشت با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز پنجشنبه در شهرک صنعتی خان احمد باشت در کهگیلویه و بویراحمد به زمین زده شد.
بیواتانول با عدد اکتان 111 و داشتن یک اتم اکسیژن به ازای دو کربن، استفاده از مواد زیستی و فرآیندی زیستی به عنوان اکتان افزای پاک و سبز شناخته شده و در بیش از 15 کشور دنیا روزانه 750 میلیون لیتر بیواتانول تولید و در پالایشگاهها با بنزین مخلوط شده و موجب کاهش آلودگی هوا و افزایش کیفیت بنزین میشود.
در کشور ما نیز شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران امتزاج 1% بیواتانول با بنزین در پالایشگاهها را تصویب کرده که با توجه به مصرف 50 میلیون لیتر بنزین پتانسیل مصرف روزانه 4 میلیون لیتر بیواتانول وجود دارد.
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت: این پالایشگاه با سرمایه گذاری سه هزار و 900 میلیارد ریال نخستین واحد صنعتی شهرستان باشت است و در طول 30 ماه به بهره برداری می رسد.
تاجگردون تصریح کرد: پالایشگاه شهرک صنعتی خان احمد در زمینی به مساحت 12 هکتار و زیربنای 8 هکتار ساخته می شود و برای 135 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد از استان هایی است که در حوزه صنعت توسعه نیافته از وزیر صنعت و معدن و تجارت خواست برای رونق صنعت در این خطه برنامه ریزی کند.
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سرانه درآمد مردم کهگیلویه بویراحمد 60درصد میانگین کشوری است که این امر همت مسئولان برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم را طلب می کند.
تاجگردون با اشاره به اینکه برای توسعه زیرساخت های راه های ارتباطی،آب، برق و سایر امکانات اولیه سرمایه گذاری های خوبی در سال های اخیر انجام شده بیان کرد: هم اکنون نوبت بهبود وضعیت معیشت مردم است.
وی بیان کرد: مطالعات اجرای این طرح از بهمن ماه سال گذشته شروع شد و این طرح سالیانه 66 میلیون لیتر بیواتانول و 66تن کنجاله تخمیری تولید می کند.
تاجگردون اضافه کرد: مطالعات ایجاد این واحد صنعتی از مناطق خیرآباد ، لیشتر تا خان احمد انجام شد و بر اساس نظر کارشناسان شهرک صنعتی خان احمد برای احداث آن انتخاب شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم افزایش تراز صنعتی این استان را مهمترین خواسته مردم عنوان کرد.
محمد علی احمدی خواستار تعامل همه دستگاه های اجرایی و مسئولان ملی و استانی برای رونق اشتغال و ایجاد واحدهای صنعتی اشتغال زا در کهگیلویه و بویراحمد شد.
سید مسعود حسینی فرماندار باشت نیز در این آئین با اشاره به اینکه این شهرستان اداره صنعت و معدن ندارد از مسئولان خواست برای راه اندازی این اداره مهم در باشت برنامه ریزی کنند.
شهرستان باشت با حدود 22 هزار نفر جمعیت در 110 کیلومتری جنوب یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد./ایرنا