محمد جواد ظریف در هفدهمین روز دی ماه سال ۱۳۳۸به دنیا آمد که یکی از دیپلمات ها و سیاستمداران اصلاح طلب ایرانی می باشد.
محمد جواد ظریف در یک خانواده ی مذهبی به دنیا آمد. مادر وی دختر یکی از بازرگان های شهر کاشان بود که در شهر تهران زندگی می کردند و پدرش یکی از تاجران شهر اصفهان بود.
محمد جواد ظریف تحصیلات دبستان خود را در دبستان علوی تهران گذراند و سپس در مقطع دبیرستان نیز در مدرسه علوی ادامه تحصیل داد.
در سال ۱۳۵۵بود که محمد جواد ظریف توانست ویزای دانشجویی دریافت کند و برای ادامه تحصیل به ایالات متحده آمریکا برود و در طول یک سال از یکی از کالج های سانفرانسیسکو دیپلم خود را بگیرد و سپس برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام نماید. او کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته روابط بین الملل از دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو دریافت کرد و برای دکتری ادامه تحصیل داد.
از سال ۱۳۵۷بود که محمد جواد ظریف فعالیت خود را آغاز کرد. او ابتدا مشاور سر کنسولگری ایران در سانفرانسیسکو بود که به مدت دو سال در این جایگاه به فعالیت پرداخت.
ظریف سپس به عنوان مشاور سیاسی، رایزن و کاردار نمایندگی ایران در سازمان ملل انتخاب شد و برای گذراندن دوران سربازی به وزارت امورخارجه و نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد رفت و این دوره را در آنجا گذراند.
محمد جواد ظریف مقطع دکتری خود را در رشته حقوق و روابط بین الملل ادامه داد و توانست از دانشگاه دنور فارغ التحصیل شود.
در سال ۱۳۵۸بود که ظریف با مریم ایمانیه آشنا شد و واسطه ی این آشنایی خواهر محمد جواد ظریف بود که این واسطه و آشنایی منجر به ازدواج این دو در ایران شد.
محمد جواد ظریف و مریم ایمانیه پس از ازدواج به شهر نیویورک ایالات متحده رفتند که حاصل ازدواج آن ها یک دختر و پسر به نام های مهسا و مهدی است.
مهدی ظریف کارشناسی خود را در رشته مهندسی برق و کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت اخذ کرده است.
مهسا دختر محمد جواد ظریف در رشته مهندسی معماری داخلی فارغ التحصیل شده است.
محمد جواد ظریف به دلیل فعالیت های دیپلماتیکی که در کشور آمریکا داشته است با این کشور و جامعه سیاسی و علمی آن جا روابط گسترده ای داشته است به طوری که روزنامه ای تحت عنوان هرالد تریبیون در یکی از مقاله های خود به این موضوع اشاره کرد و این طور نوشت:
«محمد جواد ظریف به اندازهای در دانشگاهها، محافل عمومی سیاسی و اجتماعی حضور پیدا میکند که لیزا اندرسون، رئیس دانشکده امور بینالملل دانشگاه کلمبیا از وی پرسیدهاست که آیا قصد شرکت در رقابتهای انتخاباتی آمریکا را دارد؟»
محمد جواد ظریف در یکی از مطالب کتاب خاطرات خود تحت عنوان «آقای سفیر» درمورد این که به عنوان نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل منصوب شده است نوشت:
«فکر میکنم در بهمن ماه سال ۱۳۸۰ بین من و آقای دکتر خرازی برای رفتن به نیویورک توافق صورت گرفت. ظاهراً آقای دکتر خرازی نیز همان موقع موضوع اعزام من را به رهبری هم گفته بودند. بعدها رهبری به من فرمودند که همان روز من به آقای حجازی گفتم که بهترین گزینه برای نیویورک شما هستید؛ اما بگذارید روند معمول وزارت خارجه طی شود. وقتی که رسماً به ما معرفی شدید، شما هم رسماً موافقت کنید… همچنین نکاتی را که برای مأموریت لازم بود یادآوری کردند. از جمله نکتهای را فرمودند که من در همه کلاسهایم برای دانشجویان گفتهام. به من فرمودند حتی اگر در موردی یقین داری که دیدگاهت ۱۸۰ درجه با من مخالف است، وظیفه داری دیدگاهت را بگویی. حتی ایشان مطرح کردند که این یک وظیفه شرعی است. بحمدلله من نیز همیشه این کار را انجام دادم.»
محمد جواد ظریف در ششم اسفندماه سال ۹۷ از طریق صفحه شخصی خود در اینستاگرام ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن و مادر، استعفای خود را منتشر کرد که این موضوع واکنش های بسیاری به دنبال داشت و دلایل متعددی برای این استعفا بیان شد.