به طور کلی باید در نظر داشت که عوامل متعددی می تواند زمینه ساز ایجاد احساس ترس از تاریکی شود که در ذیل به آن اشاره خواهد شد.
استرس
برخورداری از تجارب نامناسب
اضطراب
بدیهی است احساس ترس از تاریکی می تواند به راحتی درمان شود از این رو برای رهایی از این مشکل می توان با استفاده از یک روانشناس و یا به تنهایی این مشکل را برطرف کرد.
جالب است بدانیم که برخی از افراد در تاریکی نمی توانند بخوابند چرا که ذهن آنها مشغول به خیالبافی می شود مطلق توانایی خوابیدن را نداشته و ذهن آنها دچار سرگردانی میشود و فکرهایی از قبیل وجود دزد در خانه آنها را آزار میدهد.
بنا به اظهار نظر روانشناسان بسیاری از افراد نمی دانند که نسبت به تاریکی احساس ترس دارند از این رو این احساس به مسائل دیگر نسبت می دهند.
بررسی روش های غلبه بر احساس ترس از تاریکی
شایان ذکر است بنا به اظهار نظر روانشناسان می توان با استفاده از روش های متعدد احساس ترس از تاریکی را از بین برد از این رو در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهد شد.
تغییر نگرش نسبت به تاریکی
صحبت و مشاوره با روانشناس
عادت به تاریکی
مواجه شدن با تاریکی
بیان ترس
به تنهایی خوابیدن در تاریکی
از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که والدین نقش تاثیرگذاری در از بین رفتن احساس ترس از تاریکی دارند، چرا که والدین می توانند با بردن کودک به محیطهای تاریک می توانند تا حد زیادی ترس آنها را بررف کنند برای این کار باید به هنگام ورود به اتاق های تاریک به فرزند خود این اطمینان را بدهند که در تاریکی هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد و او در ابتدا در محل های تاریک همراهی کنند و سپس با مرور زمان کودک را تشویق به ماندن در محل های تاریک به تنهایی کنند.