سلام نو – سرویس سیاسی: هنوز مشخص نیست تکلیف نهایی FATF چه میشود. در حال حاضر تصمیم گیری نهایی به عهده مجمع تشخیص مصلحت است. این مجمع تا به حال چندین بار تشکیل جلسه داده اما هر بار تصمیم نهایی را به جلسات بعدی موکول کرده است.
به گزارش سلام نو، خبرهای بیرون آمده از مجمع حکایت از آن دارد هر چه بیشتر می گذرد مخالفان با اقناع موافقان دست بالا را میگیرند. در شرایطی که بسیاری از کارشناسان معتقدند عدم تصویب لوایح چهارگانه پیامدهای جبران ناپذیری برای کشور دارد بیشتر اصولگرایان هر تلاشی می کنند تا CFT به تصویب نرسد.
احمد زیدآبادی روزنامه نگاری است که نظراتی متفاوت با عموم اصلاح طلبان دارد. او معتقد است مسائلی نظیر برجام و FATF باید توسط جناح راست حاکمیت تصمیم گیری شود تا پیامدهای آن توسط خودشان پذیرفته شود. فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاح طلب در این باره معتقد است:طبیعی است که بخشی از صحبت های احمد درست است معطوف به این حقیقت که نظام سیاسی بیشتر و بهتر از هرکسی می داند که عدم پذیرش سیاسی، FATF و کنوانسیون پالرمو چه تبعاتی دارد.
زاهد به سلام نو گفت: من معتقدم با همه فراز و نشیب ها این نظام است که مثل برجام الحاق و تصویب همه بندها را می پذیرد. از طرفی هم جریان دولت و هم بخشی از نهادهای تصمیم گیر مثل بانک مرکزی و ... بهتر می دانند اگر این بند به تصویب نرسد اینستکس و SPV و حتی شرایط پس از ترامپ هم نمی تواند به ما کمک زیادی کند.
او افزود: در صورت عدم تصویب لوایح چهارگانه کشورهای چین و روسیه به عنوان کشورهای دوست هم امکان این را ندارند که مبادله و دادوستد با ایران انجام دهند.
این کارشناس با بیان اینکه تصور می کند نظام نهایتا تصمیم به تصویب کامل FATF بگیرد، گفت: من فکر می کنم با همه هزینه ها و انرژی هایی که اصلاح طلبان در موافقت و اصولگرایان در مخالفت با این مساله انجام می دهند، نظام مثل برجام به تایید این بند رای مثبت می دهد.
او با اشاره به تندروهایی نظیر روزنامه کیهان بیان کرد: کارکرد کیهان برای تندروها موثر است و در واقع این روزنامه شاغولی است برای تندروها و افراطیون . کیهان را می توان نوعی هواسنج و کنترل کیفیت برای جامعه سیاسی مستقل است که می تواند مهندسی معکوس کند. به عبارتی هر جا کیهان مخالف یک امری باشد حتما پای منافع ملی در میان است. البته منظورم به صورت معکوس است.
زاهد تصریح کرد:متاسفانه دولت روحانی در داستان موسسات مالی غیرمجاز بالای هزار میلیارد برای حل مشکلات مردم وارد اقتصاد کرد و این پول پرفشار به شدت تاثیر منفی بر اقتصاد گذاشت. من فکر می کنم آن نهادهایی که مسئول تخریب اقتصاد ملی بودند آنها نگران شفاف شدن مناسبات مالی هستند طبیعتا مصوب شدن این لوایح با اهدافی که در داخل و خارج دارند ناسازگار است .
او در پایان خاطرنشان کرد: تحلیل من این است حاکمیت جمهوری اسلامی ایران منافع عمومی خود را درگیر تامین منافع بخش رادیکال افراطی نمی کند و تصور می کنم نظام نهایتا به مجموع پروتکل میپیوندد.