سلام نو - سرویس اجتماعی: در روزهایی که ازدواج برای جوانان سختتر از قبل شده و بحث وام ازدواج و دوبرابر شدن آن برای ازدواج آسان تر مطرح است و در شرایطی که سن ازدواج بالا رفته بحث کودک همسری و حمایت های عجیب و غریب از آن حاشیه ساز شده است.
به گزارش سلام نو، بعد از انتشار گسترده کلیپ مربوط به یک زوج که ادعا داشتند در سن کمتر از 15 سال ازدواج کرده اند صدای موافقین کودک همسری بیشتر شنیده شد. حسن رحیم پور ازغدی، سخنران معروف و یکی از اعضای عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این طرح اظهار کرده است: اسلام می گوید به محض وقتی که غریزه جنسی بیدار شد، حتی هنوز کامل هم بیدار نشده ازدواج کنید. اصلا اسلام شرط بلوغ را هم برای ازدواج نگذاشته است.
بنا بر آنچه در ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی آمده است عقد نکاح دختران پیش از سیزده سالگی و عقد نکاح پسران پیش از ۱۵ سالگی منوط به اذن ولی به شرط رعایت مصلحت با تشخیص دادگاه صالح است. در طرحی که برخی از نمایندگان مجلس ارائه کردند هدف اصلی این بود تا با سنت های قومی ، قبیله ای که متاسفانه در بخش هایی از کشور هنوز رواج دارد، مقابله شود. اما کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با مخالفت جدی خود نگذاشت این امر محقق شود. همه این ها در شرایطی است که در متن سخنرانی رهبر انقلاب در بهمن 76 مخالفت با بحث کودک همسری صراحتا دیده می شود. ایشان در این سخنرانی خاطرنشان کرده بودند: « واداشتن دختران کم سن و سال به ازدواح ، حرکتی در جهت تضعیف زن و نادیده گرفتن حقوق اوست و قانون باید با آن مقابله کند و زنان نیز با آگاهی ، هوشیاری و رشد و معرفت خود در مقابل این گونه تعدیات بایستند.
او در بخش دیگری از صحبت هایش که واکنش های تندی میان کاربران شبکه های اجتماعی به همراه داشت، اظهار کرد: اسلام به قدری با مسئله رابطه دختر و پسر باز برخورد کرده که می گوید حتی دختر و پسر دبستانی هم می توانند با هم ازدواج کنند. اصلا حد سنی ندارد؛ نه از این طرف نه از آن طرف. اگر بچه است چون حواسش به حقوق و مصلحتش نیست، ولی او نظارت کند که سر او کلاه نرود.
عبدالصمد خرمشاهی، حقوقدان و وکیل دادگستری در یادداشتی با اشاره به خاستگاه مخالفت ها در رابطه با بحث کودک همسری نوشته است: سالهای سال است که در کشورهای پیشرفته ازدواج دخترها در سنن کم را نوعی خشونت جنسی به شمار میآورند و آن را از مقولههای آسیب اجتماعی میدانند. این نوع ازدواج که درواقع نوعی معامله خانواده دختر با خواستگار تلقی میشود، بیشتر در کشورهای توسعه نیافته رایج است و دلیل عمده آن هم همانگونه که اشاره شد، مشکلات مالی و فرهنگی است. ثالثاً، آمار وحشتناک طلاق در ایران حکایت از ازدواجهای نامناسب و غیرمتعارف دارد. آمارها میگویند که در یک دهه در ایران نزدیک به ۴۰۰ هزار دختر زیر ۱۳ سال تن به ازدواج اجباری دادهاند.
واکنشهای توییتری به سوژه ازدواج دبستانیها
یکی از کاربران توییتر در واکنش به این اظهار نظر عجیب و غریب خطاب به رحیم پور ازغدی گفته است: آقای محترم خود شما حاضر هستید فرزند دبستانی خود را به عقد کسی درآورید؟
کاربر دیگری در انتقاد از این گفته یادآور شده بودند ای کاش آقای رحیم پور ازغدی به مناطق حاشیه ای محروم که مروج طرح کودک همسری هستند، می رفت متوجه می شد طرح کودک همسری را باید به عنوان یک معضل اجتماعی دید نه به عنوان یک سوژه برای بهانه جویی ها و اغراض سیاسی.
یکی از کاربران هم با بیان اینکه بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، اصلی ترین علت مرگ و میر دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله در جهان، زایمان و عوارض پس از بارداری است، توییت کرد: کاش آقای رحیمپور ازغدی در رابطه با هرچیزی که دانش آن را ندارد اظهار نظر نکند.
نظرات