به گزارش سلام نو عبداللطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط گفت که بعد از اعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران از این کشور میخواهیم که در سیاست منطقه ای بازنگری کند.
وی افزود: ایران یکی از مسائلی خواهد بود که رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج(فارس) در نشست روز یکشنبه خود در ریاض درمورد آن گفتوگو خواهند کرد.
الزیانی در ادامه گفت: ایران یک کشور همسایه و مهم است و کشورهای شورای همکاری خلیج(فارس)همیشه خواستار روابطی سازنده با آن بوده است اما متأسفانه تهران به دخالتهای خود در امور داخلی دیگر کشورها ادامه داد و برای ایجاد ناامنی و بیثباتی در منطقه از گروهکهای تروریستی و شبه نظامیان حمایت کرد.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در پایان مدعی شد: به نظر من تنها راه روبه روی ایران این است که در رویکردهای سیاسی خود بازنگری کند و به قوانین بین المللی احترام بگذارد.
پیش از این نیز احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در چهارمین دوره نشست گفتوگوهای مدیترانه که در شهر رم ایتالیا برگزار شد گفت: ایران باید در سیاست خود نسبت به جهان عرب بازنگری کند و ترکیه نیز باید بداند که بخاطر دفاع از منافع خود نباید به منافع کشورهای عربی تجاوز کند.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات اخیر دبیر کل اتحادیه عرب درباره ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران با اکثریت کشورهای منطقه و همسایگان خود از روابط متعادل و معقولی مبتنی بر همکاری، گفتوگو، منافع مشترک و احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر با نگاهی به حق همسایگی، مصالح، ثبات و امنیت منطقه برخوردار بوده و این یک سیاست درازمدت و اصولی بوده و خواهد بود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در مواقع نیاز، ضرورت و درخواست، بیش از همیشه در کنار کشورهای منطقه و در تعاملی سازنده با دولتها و ملتهای آنها بوده است.
قاسمی خطاب به «احمد ابوالغیط» اظهار کرد: بهتر آن میدانیم که شما تحت تاثیر معدود کشورهای منطقه، از هرگونه اظهار نظر تفرقهافکنانه پرهیز کنید و به خاطر آورید شما دبیر کل اتحادیه عرب و نه مبلّغ سیاستهای کشورهایی خاص با رفتار و منشهای ناسازگار با سرنوشت و مصالح کشورهای عربی و مسلمان این منطقه حساس از جهان هستید.
سخنگوی وزارت خارجه در پایان افزود: البته از نظر ما مخاطب اصلی و واقعی اظهارات آقای ابوالغیط کشورهایی باید باشند که سالانه میلیاردها دلار از ثروت ملتهایشان را برای خرید امنیت از کشورهای فرامنطقهای صرف میکنند و تنها چیزی که به دست می آورند توهین و نگرانی فزاینده از آینده خود است که البته ما به عنوان یک کشور همسایه و مسلمان از چنین شرایطی عمیقا متاسفیم./ایسنا