سلام نو پلاس: مایکروسافت آژور (Azure) که اغلب به عنوان آژور نامیده میشود، یک سرویس رایانش ابری است که توسط مایکروسافت برای مدیریت برنامهها از طریق مراکز داده تحت مدیریت مایکروسافت اداره میشود.
آژور، نرمافزار به عنوان سرویس (SaaS)، پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) و زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) ارائه میکند و از زبانهای برنامهنویسی مختلف، ابزارها و چارچوبها، از جمله نرمافزارها و سیستمهای خاص مایکروسافت و شخص ثالث پشتیبانی میکند.
Azure در کنفرانس توسعهدهندگان حرفهای مایکروسافت در اکتبر ۲۰۰۸ معرفی شد و به طور رسمی در فوریه ۲۰۱۰ با نام Windows Azure منتشر شد و بعد از مدتی به Microsoft Azure تغییر نام داد.
Azure از مجازیسازی در مقیاس بزرگ در مراکز داده مایکروسافت در سراسر جهان استفاده میکند و بیش از ۶۰۰ سرویس ارائه میدهد.
با این آموزش شما برای آزمون Microsoft Azure Administrator آماده خواهید شد و به طور کلی کار با آژور را تا مرحله متوسط آموزش میبینید.
این درس به شما کمک میکند معماری و رایانش ابری، مدیریت منابع، ارتباط شبکهای مجازی، استقرار زیرساختهای ابری و شبکه را به صورت ساده و با صرف کمترین زمان و تلاش با استفاده از آموزشهای بهینهسازی شده، فرا بگیرید.
دوره آموزشی microsoft azure
Microsoft Azure یک پلتفرم ابری (Public Cloud) با بیش از ۲۰۰ محصول و سرویس مختلف است که از طریق اینترنت سرویس های خود را دراختیار مشتریاتش قرار می دهد.
امروزه مایکروسافت آژور به میلیون ها مشتری در سرتاسر دنیا خدمات Cloud ارائه می دهد. اما منشأ این خدمات برمیگردد به سال ۲۰۰۸ که این پلتفرم با نام Project Red Dog معرفی و اغاز به کار کرد و این پلتفرم در حال حاضر تلاش خود برای کسب بازار بیشتر Cloud با ارائه خدمات بیشتر و با کیفیت بیشتر برداشته است.
درهمین راستا Microsoft Azure مدارک متنوعی به مشتریان خودش در سطوح مختلف ارائه میدهد که دریافت مدرک (AZ-۱۰۴) Microsoft Azure Administrator یکی از بایدهای مدیران شبکه جهت مدیریت و نگهداری ساختار Azure می باشد.
مانند تمامی فروشندگان فضای ابری یا همان Cloud Providser ها، Microsoft Azure، زیرساخت، سخت افزار و منابعی مانند ماشین های مجازی، فضاهای ذخیره سازی را ایجاد، مدیریت و نگهداری می کند تا بتواند تمامی این موارد را به صورت رایگان یا پرداخت به ازای میزان استفاده (Pay as you go )، در اختیار مشتریان خودش قرار دهد.
در حال حاضر Microsoft Azure دومین پلتفرم محبوب دنیا در حوزه فضای ابری است (نزدیک به ۲۲ درصد کل بازار ) که در کنار شرکت مایکروسافت شرکت Amazon با پلتفرم AWS در رتبه اول (نزدیک به ۳۱ درصد بازار ) و شرکت گوگل با پلتفرم ابری GCP (نزدیک به ۸ درصد بازار) خود در رتبه سوم قرار دارد.
مواردی از مزایای استفاده از Azure در کسب و کار را مورد بررسی قرار دادیم که در زیر به شرح آن می پردازیم.
- مایکروسافت آژور در سراسر پنل سریع است. سرعت برای همه نوع کسب و کار حیاتی است و یک نشان کلیدی از مزیت رقابتی است. در چهارچوب این مزیت آزور، سرعت در سه حوزه کلیدی پیش بینی شده است: سرعت استقرار، سرعت عمل، سرعت مقیاس پذیری چابکی کسب و کار خود را با آژور افزایش دهید.
- شرکت هایی که از آژور استفاده می کنند چرخه های توسعه سریع تر را دارد که راه حل های محلی است. این بدان معنی است که زمانی که آنها در حال توسعه برنامه های خود هستند، می توانند بازخورد پاسخگویی بیشتری کسب کنند و تکراری تر شوند.
- آژور می تواند رضایت شما را برآورده کند. Azure دارای مزایای انطباق پویا مطابق با الزامات عملکرد و استفاده است. این مزیت نیاز به یک تیم مهندسی برای نظارت بر رفتار را کاهش می دهد و آنها را قادر می کند بر اهداف تمرکز کنند. از منظر کاربر، به طور مساوی، همیشه یک تجربه عالی دریافت می کنند و وابسته به مکان نیستند.
- علاوه بر موارد فوق، آژور مزایای داشتن محیط توسعه مجتمع آژور و محیط توسعه پیشرو در جهان را دارد که به طور مستقیم در ویژوال استودیو اجرا می شود. این مزیت یک بازیگر واقعی است. بدین ترتیب، یادگیری معمولی مرتبط با یک پلت فرم جدید به طور چشمگیری کاهش می یابد.
- Azure یک تحویل کاملا یکپارچه Pipeline دارد. با توجه به اهمیت محیط توسعه، اهمیت بعدی یکی از راه حل های کامل برای راه حل end-to-end است.
- مشکل ریکاوری با آژور حل می شود. در RedPixie اغلب با سازمانهایی که دارای رد پای جهانی هستند کار می کنیم و به همین دلیل نیاز به یک راه حل که نیاز آنها را برای انتقال جهانی داده ها مطابقت دهد داریم. خوشبختانه، آژور حذفیات را در سطل زباله قرار می دهد.
- با مایکروسافت آژور امن شوید. یکی از تاثیر گذارترین بخش های مختلف گزاره امنیتی Azure، تسهیل امن و بدون درز ورود کاربران است. با استفاده از Azure Single Sign-On کاربران به راحتی می توانند تمام سیستم عامل های مربوطه خود را بدون نیاز به یادآوری رمز عبور پیچیده دسترسی پیدا کنند. در انجام این کار، توانایی هک کردن را برای انتخاب حساب ها و کنترل های بیشتری مانند مکان و دستگاه خاص را کنترل کنید.
آژور دواپس چیست
یکی از ابزارهای پرکاربرد در زمینه Devops، مدیریت پروژه و محاسبات ابری، نرمافزار Azure (آژور) شرکت مایکروسافت است. این ابزار با داشتن امکانات مختلف و در اختیار گذاشتن فضایی برای انجام محاسبات ابری پرسرعت، میتواند گزینه خوبی برای مدیریت پروژههای توسعه نرمافزار و دواپس باشد.
کسب و کارها و شرکت های نرم افزاری همیشه به دنبال به روز کردن خدمات خود بوده اند، تا از این طریق مشتریان و مخاطبان را به سوی خود جذب کنند.
در یک سازمان وظیفه توسعه و به روز رسانی خدمات نرم افزاری را تیم های توسعه یا Development بر عهده دارند.
از طرفی تیم عملیات یا Operation موظف است برای حفظ یکپارچگی درون سازمان از تغییرات جلوگیری نماید.
این تیم ها در گذشته به صورت جدا از هم فعالیت می کردند. اما امروزه با یک دیگر تلفیق شده و تیم دواپس (DevOps) را تشکیل می دهند.
هدف دوآپس این است که تغییرات ایجاد شده جدید در نرم افزار را با سرعت بسیار بالایی به دست مشتری برساند.
به طور کلی دواپس را می توان مجموعه ای از روش ها، فرآیندها و ابزارهایی دانست که با تمرکز بر ارتباطات و همکاری و یکپارچگی میان تیم های توسعه نرم افزار و عملیات فناوری اطلاعات، ارزش های تولید شده را سریع و مستمر به مشتری نهایی می رساند.
کاربرد راه اندازی دواپس این است که در یک کسب و کار، فضایی برای ایجاد یک فرهنگ سازگار با نوع بیزنس به وجود می آورد.
در نتیجه فرآیندها به صورت خودکار انجام شده و دیگر در کسب و کار شاهد اجرای فرآیندهای اضافی نخواهیم بود.
این امر موجب افزایش تمرکز تیم بر اصول پایه کسب و کار می گردد. ایجاد فرهنگ در سازمان، سرعت فرآیندهای اجرایی را افزایش داده و امکان پیش بینی مشکلات را راحت تر می کند. در نهایت بیزنس پیشرفت های بزرگی به دست خواهد آورد.
هنگام تولید سرویس یا محصولی که دائما بر اساس نظرات مشتری یا نتایج کار دچار تغییر یا اضافه شدن جزئیات می شود، باید متدولوژی DevOps را به کار گرفت. این کار به بهبود شرایط توسعه نرم افزار یا محصول منجر می شود.
آموزش azure devops
آموزش Microsoft Azure DevOps دوره آموزش آژور دواپس(Azure DevOps) از ۰ تا ۱۰۰ توسعه عملیات یا دواپس مجموعه ای از روش ها فرآیند ها و ابزار هایی هست که همکاری و ارتباط رو برای ما آسان کرده و به ما کمک میکنه پروژه خودمون رو با کمترین زمان آماده بکنیم به صورت تیمی.
آژور دواپس تمامی نیاز های یک برنامه نویس ساده تا یک تیم بزرگ را در خود ارایه داده است با بالاترین کیفیت از تمامی قابلیت های سیستم های مدیریتی Agile/Scrum تا سیستم کنترل ورژن این سرویس ها محدود به هیچ زبان برنامه نویسی و یا پلتفرم و سیستم عاملی نیست و شما می توانید از آن برای پروژه های خودتون استفاده بکنید.
Azure DevOps یک مجموعه خدمات است که به توسعه دهندگان کمک میکند تا محصولات با کیفیت بالا را سریعتر ارسال کنند.
در این دوره، مدرس Walt Ritscher به شما یاد میدهد با استفاده از این راه حل DevOps همه آنچه را که برای آماده سازی و شروع نیاز دارید، به شما میآموزد.
او به شما یک نمای کلی از خدمات Azure DevOps میدهد، سپس نحوه ایجاد پروژهها و افزودن کاربران به سازمانها یا تیمها را توضیح میدهد.
او یک تور سریع از Azure Boards، مرکز مدیریت پروژههای نرمافزاری را ارائه میدهد، سپس نحوه استفاده از موارد کار، موارد backlogs, sprints, Kanban boards و موارد دیگر را شرح میدهد.
او به شما نشان میدهد که Azure Repos چگونه مکانی برای ضبط کد منبع هر یک از اعضای تیم در سرورهای ابری مایکروسافت فراهم میکند.
او شما را از طریق قسمتهای Azure Repos و چگونگی مدیریت کارهایی که هر قسمت انجام میدهد، گشت میزند.
او قسمتها و ویژگیهای Azure Pipelines را توضیح میدهد، مجموعه خدماتی که مراحل ساخت و استقرار برنامه شما را خودکار میکنند. وی در پایان با برنامههای افزودنی مختلفی که میتوانید به DevOps اضافه کنید، از جمله Slack، Marketplace و Persona.
معماری آژور
Microsoft Azure برای اجرای "fabric layer" خود از یک سیستم عامل تخصصی به نام Microsoft Azure استفاده می کند: یک خوشه میزبان مراکز داده مایکروسافت که منابع محاسباتی و ذخیره سازی رایانه ها و منابع را برای برنامه های در حال اجرا مدیریت می کند.
Microsoft Azure به عنوان "لایه ابری" در بالای تعدادی از سیستم های Windows Server توصیف شده است، که از Windows Server ۲۰۰۸ و یک نسخه سفارشی Hyper-V استفاده می کنند.
مقیاس گذاری و قابلیت اطمینان توسط Microsoft Azure Fabric Controller کنترل می شود.
این ویژگی اطمینان حاصل می کند در صورت خرابی یک یا چند سرور در مرکز داده مایکروسافت سرویس ها و محیط، از کار نمی افتند و همچنین مدیریت برنامه وب کاربر مانند تخصیص حافظه را فراهم می کند.
Azure یک API ساخته شده بر روی REST ،HTTP و XML را فراهم می کند که به توسعه دهنده امکان تعامل با خدمات ارائه شده توسط Microsoft Azure را می دهد.
مایکروسافت همچنین یک کتابخانه کلاس مدیریت شده در سمت کلاینت فراهم می کند که عملکردهای تعامل با سرویس ها را در خود جای داده است. همچنین با Microsoft Visual Studio ،Git و Eclipse ادغام می شود.
علاوه بر تعامل با سرویس ها از طریق API، کاربران می توانند سرویس های آژور Azure را با استفاده از Azure Portal مبتنی بر وب مدیریت کنند.
این پورتال به کاربران امکان می دهد تا منابع فعال را مرور کنند، تنظیمات را اصلاح کنند، منابع جدید را راه اندازی کنند.
همچنین می توانند نظارت پایه و داده ها از ماشین ها و خدمات مجازی فعال را مشاهده کنند.
Microsoft Azure دو مدل استقرار برای منابع ابری ارائه می دهد: مدل استقرار "کلاسیک" و مدیریت منابع آژور. در مدل کلاسیک، هر منبع Azure (ماشین مجازی، پایگاه داده SQL و غیره) به صورت جداگانه مدیریت می شد.
Azure Resource Manager که در سال ۲۰۱۴ معرفی شده است، کاربران را قادر می سازد گروه هایی از سرویس های مرتبط را ایجاد کنند تا منابع کاملاً بهم پیوسته بتوانند با هم مستقر شوند، سپس مدیریت و نظارت شوند.
نظر شما