به نظر می‌رسد بازار سهام روز میانی هفته را نیز با معاملات تعادلی رو به مثبت پشت سر بگذارد.

پیش بینی بورس برای فردا دوشنبه ۱۳ شهریورماه / عدم اطمینان سهامداران به دولت

به گزارش سلام نو به نقل از تجارت‌نیوز، بورس تهران در دومین روز هفته، نه عملکرد مثبت درخشانی از خود نشان داد و نه می‌توان برچسب بازار منفی به آن زد. با این حال رنج‌کشی سهام در میانه بازار، آن دسته از اهالی بازار سهام را که نسبت به روزهای آتی خوشبین هستند، امیدوارتر ساخت.

آغاز معاملات روز یکشنبه، مطابق انتظار با قرارگیری سهام در سوی مثبت دامنه نوسان همراه بود. اما این روند مثبت تا پایان روز فراز و نشیب زیادی داشت. در دومین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با رشد آرام ۰.۳ درصدی، معادل ۶ هزار و ۲۲۰ واحدی، بر فراز ارتفاع دو میلیون و ۱۱۱هزار واحدی قرار گرفت.

از سوی دیگر شاخص هم‌وزن که نشانی از اثرگذاری یکسان تمام سهام است، نمایش موازی داشت و با رشد ۰.۲۸ درصدی به ارتفاع ۷۱۳ هزار واحدی رسید.

بورس تهران زیر ذره‌بین آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات دومین روز معاملاتی هفته را هشت میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را پنج هزار و ۱۵۹ میلیارد تومان نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود.

ارزش معاملات، دیگر فاکتور ارزیابی اوضاع بورس، نسبت به روز ابتدایی هفته کاهش اندکی را تجربه کرد. با این حال تداوم این شاخص بالاتر از رقم هفت هزار میلیارد تومانی، برای تداوم روند مثبت بازار سهام ضروری‌ست.

بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در روز یکشنبه حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس یکشنبه، خبر از خروج ۱۴۳ میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

خالص جریان ورود و خروج پول، کاهش چشمگیری نسبت به معاملات هفته گذشته را تجربه کرد. این موضوع نه به دلیل کاهش ورود پول بلکه به علت شناسایی سود برخی از اهالی بازار سرمایه است که سمت خروج پول را تقویت کرده است. بنابراین نمی‌توان از این کاهش نتیجه گرفت انتظارات نسبت به تداوم روند صعودی بازار متوقف شده است.

عدم اطمینان سهامداران به دولت

در میانه اردیبهشت‌ماه سال جاری دولت بدون اطلاع عمومی مصوبه افزایش نرخ خوراک را به تصویب رساند. این موضوع فشار فروش و خروج سرمایه از بازار را به سهامداران تحمیل کرد و چندی بعد هنگامی که موضوع مصوبه علنی شد، این فشار تشدید شد. در نهایت بازار بیش از ۱۰۰ روز به کما رفت و طی این مدت شاخص کل ۶۱۰ هزار واحد از ارتفاع خود را از دست داد.

پس از کشمکش‌های فراوان و انتقادات زیادی که به دولت بابت مصوبه افزایش نرخ خوراک وارد شد، دولت متوجه اشتباه خود شد و این مصوبه را با تغییرات جزئی مثبت به حالت قبل درآورد. از دیگر نکات مثبت اصلاح مصوبه، باثبات بودن آن است به طوری که طبق وعده وزیر اقتصاد، دیگر قرار نیست هر سال ماجرای افزایش نرخ تکرار شود. طبق مصوبه جدید تا پایان برنامه هفتم توسعه فرمول تعیین شده برای محاسبه نرخ خوراک باقی خواهد ماند.

بنابراین، موضوعی که باعث ریزش بازار سهام در میانه اردیبهشت‌ماه شد، حال به طور کلی رفع شده است. با این حال بازار آن واکنش مثبتی که انتظار می‌رفت را نشان نداده است. علت این امر چیست؟

برخی معتقدند پیشخور شدن خبر دلیل آن بوده است که بازار نسبت به این تغییرات واکنشی نشان نداد؛ برخی هم عنوان می‌کنند ابهامات این مصوبه اصلاحی اعم از مشخص نبودن تاریخ اجرای مصوبه و یا نرخ نامشخص تسعیر ارز در محاسبه نرخ خوراک دلیل آن بوده است.

با این وجود کارشناسان علت اصلی این امر را از بین رفتن اعتماد میان سرمایه‌گذاران و دولت می‌دانند. در بازار سهام، اعتماد میان بازار و حاکمیت مهم‌ترین موضوع است. از بین رفتن این فاکتور مهم در حال حاضر، بازگشت به روزهای اوج بورس و ارزش معاملات روزانه در حد ۲۵ هزار میلیارد تومان را سخت کرده است.

محرک بعدی بازار سرمایه در راه است؟

شنیده‌ها حاکی از آن است که در هفته گذشته، جلساتی در ارتباط با نرخ تسعیر صورت پذیرفته است. رسانه‌ها نتیجه جلسات را این‌طور عنوان کردند که قرار است محاسبات برای کالاهای اساسی با نرخ تسعیر قبلی باقی بماند اما در سایر مصارف با نرخ ۳۸ هزار تومانی صورت پذیرد. گمانه‌زنی‌ها به این شکل است که این موضوع به زودی از سوی بانک مرکزی ابلاغ خواهد شد.

در صورت رسمی شدن این خبر، رویداد مهمی برای اقتصاد کشور و بورس تهران رقم خورده است. اعلام این موضوع، معاملات صنایعی از قبیل پتروپالایشی‌ها و بانک‌ها را تحت جو مثبت قرار خواهد داد. این موضوع اگر به خوبی مدیریت شود عامل محرکه بسیار مهمی برای بازار به شمار می‌آید که توانایی پرتاب شاخص کل تا محدوده دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی را نیز دارد. در این میان البته باید توجه داشت که آثار مالی ماجرای افزایش نرخ تسعیر، با وقفه‌ای کوتاه در صورت‌های مالی شرکت‌ها پدیدار خواهد شد.

پیش بینی بورس دوشنبه

بر اساس آنچه گفته شد به نظر می‌رسد بازار سهام روز میانی هفته را نیز با معاملات تعادلی رو به مثبت پشت سر بگذارد.

کد خبرنگار: ۱۳
۲دیدگاه شما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***