به گزارش سلام نو به نقل از پارسینه، «علی فرضینژاد» اظهار کرد: چای ترش یا چای قرمز با نام علمی Hibiscus sabdarifa از خانواده Malvaceae، گیاهی علفی یکساله یا چندساله درختچهای و بومی آفریقاست.
وی گفت: برگهای آن متناوب و با حاشیه دندانهدار و دارای ۳-۵ لوب است. گلهای آن سفید مایل به زرد کمرنگ است که بر روی آن دانههای قرمزرنگ وجود دارد و گلها در شهریور تا مهرماه شکوفا میشوند.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ایلام تصریح کرد: کاسه گل گوشتی است که در ابتدای تشکیل به رنگ سبز است و وقتی میرسد به رنگ قرمز تبدیل میگردد و میوه هم کپسول هست را احاطه میکند. معمولاً میوه را در آبان و آذرماه برداشت میکنند.
فرضینژاد با بیان اینکه خواص کاربردی چای ترش از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه میشود و در بسیاری از مناطق دنیا بهصورت نوشیدنی گرم یا سرد از آن استفاده میشود، تصریح کرد: چای ترش خاصیت خنککننده قوی برای بدن دارد، از این رو در فصل تابستان میتواند موردتوجه قرار گیرد، بهطوریکه میزان تعرق را افزایش داده و دمای داخلی بدن را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: کنترل فشارخون از دیگر خواص این چای است برای بیمارانی که فشارخون بالایی دارند همیشه توصیه شده است. البته روش و میزان استفاده باید با هماهنگی پزشک صورت گیرد و توصیه میشود از مصرف زیاد و خودسرانه اجتناب شود.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ایلام تصریح کرد: از دیگر خواص دارویی این گیاه جهت سلامت کبد و رفع بوی بددهان و از بین بردن کلسترول مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: چند سالی است در استان ایلام و منطقه گرمسیری دشت عباس دهلران توسط جهاد دانشگاهی ایلام اقدام به کشت این گیاه بهصورت تحقیقاتی و تجاری شده که خوشبختانه با شرایط مذکور سازگاری دارد و در سالهای آتی میتواند بهعنوان یک کشت جدید به کشاورزان و بهرهبرداران معرفی کرد.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی ایلام تأکید کرد: تنها مسئله مهم در بحث برداشت این گیاه است که فعلاً بهصورت سنتی برداشت میشود و در زمان برداشت نیاز به نیروی کارگری فراوانی دارد که این امر خود باعث اشتغالزایی قشر روستایی خواهد شد در مناطق نیمه گرمسیر و معتدل که زمستان سردی دارند این گیاه بهصورت یکساله کشت میشود.
نظر شما